Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o parodii TV Nova na politickou scénu a veškeré její osobnosti, které byly předělány do podoby gumových postaviček. (duklak2)

Recenze (56)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jsem plně dojat, že jsem zde potkal tuto vyjímku v těle filmo-politicko-filozoficko vtipné provenience. Doteďka mi téměř tekly slzy, když jsem si vzpomněl na úžasné krávoviny a vtipy, které se odvíjeli na obrazovkách někdy kolem roku 1995- Vždycky jsem se na ně rád díval a to mi bylo 6 let. Vtipy jsem ale pochopil později a chechtal se na narážky takovou silou, jako u žádné jiné komedie. Je to věc výlučně pro čechy znalé našeho prostředí. Ale je to VĚC. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Latexovým politikům jednozačně chyběl sofistikovanější humor, který by z nich udělal opravdovou hrubozrnou satiru a ne přihlouplou šaškarádu, v níž bylo možné spatřit cokoli, výjma trefného vtipu. (Kameňáky typu Miroslav Sládek v popelnici nebo Václav Klaus jako drsný rocker included.) Jako jízlivý komentátoři politického dění tedy neměli Gumáci šanci na úspěch, ale nad jejich pubertálním humorem se člověk přece jenom občas zasmál. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podle mě Gumáci celkem ušli. Občas jsem si ale říkal, co třeba má být pointou nebo co má být vtipné. Některé scénky ale patřily k těm lepším - jako třeba ta s Brežnevem. Navíc připočítejte výborná hudební čísla v podání (nejen) našich politiků, za ty uděluji jednu celou hvězdu. Další dvě jsou za celkovou kvalitu, ovšem ne všech dílů, ale těch z let 1994 a 1995, které vlastním na VHS. Důležité negativum - Gumáky dost shazovalo neustálé přemílání věcí, na kterých byly stavěny jednotlivé osobnosti - např. bývalý p.prezident Havel opakoval motto sametové revoluce - naponěkolikáté se to opravdu snést nedá. No a na závěr si zde zaslouží zmínit člověk, který promlouval hlasem všech celebrit - imitátor Václav Faltus. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká mutace v anglosaském zahraničí zavedeného a oblíbeného televizního formátu, která se ale v ,,nováckém" tvůrčím prostředí brzy vyčerpala a neměla co říci. Spoléhat pouze na směšnost gumových imitací politiků samu o sobě bohužel do nekonečna nejde... (Ukázka nekomického komična např. zde http://www.ceskavidea.cz/video/gumaci-vaclav-klaus/ ) ()

OneFreeMan 

všechny recenze uživatele

Já když si na toto vzpomenu XD Tak bych byl schopen říci že to byla skvělá doba... Ta politika stála za hovno, protože se po listopadu rozkrádal národní majetek, kterej tady jedni 70 budovali aby ho ti druzí mohli rozkrást (viz. Kabát - Colorado) Nejenom já, ale kdokoliv kdo zažil "Železnou Novu" ať si nejprve udělá názor na "Neželeznou Novu" a potom ať se na cokoliv dneska co tato dříve bezvadná stanice vysílala koukne udělá názor, a pak ať společně semnou zasněně hledí do minulosti... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Formát pořadu patří firmě Spitting Images, v Rusku se podobný pořad jmenoval Kukly. (Karlos80)

Reklama

Reklama