Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Když koukám, jak špatně hodnotíte tenhle film, tak já mu přidám jednu hvězdu. Takže místo tří, dávám 4. :-) Mně se prostě tahle čarodějnická pohádka (chvílemi trochu morbidní) s prvky kouzel a romantiky líbila. :-) Mám ráda Sandru a nevadila mi tady ani Nicole. Nečekala jsem od toho žádný veledílo, takže mě film nezklamal. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na začiatku síce úbohé efekty, ku koncu ale pomerne slušný duch, inak ide skôr o romantický film. Je tu veľa ukecaných miest a ja tieto snímky veľmi v obľube nemám. (romantické fantasy). Ale herecké hviezdy tento film u mňa zachránili. Sandra Bullock a Nicole Kidman je dobrá dvojka. Proste som sa veľmi nenudil a film občas dosť zaujal. Inak som to videl naposledy asi pred 7 rokmi. Celkovo ho hodnotím ako celkom nadpriemernú snímku. Je vhodný skôr pre romantikov. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A jejej! Tady něco neklaplo. Kde začít... Třeba od scénáře. Kdybych se jednou (jako že to nemám v plánu) rozhodl přijít na to, jakou a jestli vůbec má hloubku, zarazily by mě ty do očí bijící mezery v něm. Nemám ani pocit, že již samotný námět by byl nějakým způsobem originální. K práci režiséra nelze říci nic, nebylo na ní co zkazit. Ovšem ani vyšperkovat. Čili nám zbývá herecké osazenstvo. Jakožto velký příznivec Nicole Kidman krvácím, že se objevila v takovémto filmu. Snad nutně potřebovala peníze či co... Tak či tak, budiž ji ke cti, že zatímco pro Sandru Bullock filmy tohoto rázu znamenají (až na pár výjimek) maximum, Nicole může na tento výtvor v klidu zapomenout v opojení z mnoha kvalitních filmů, ve kterých skutečně dokázala, co v ní vězí. K Sandře lze ještě konstatovat, že jí to zde na její poměry vcelku sluší, což je její veliké štěstí, poněvadž jinak by tam už vůbec nemusela být. S mrtvolou se beztak cicmala Nicol, určitě by si i sama vykopala tu jámu a kdyby bylo při závěrečném duchařském tanečku o koště méně, v záplavě smíchu nad tím, jak skvělá černá komedie toto je, by si toho nikdo nevšiml. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z největších slátanin roku 1998. Herecky výkony sou tak strašny (obzvlášť v kombinaci s českym dabingem), že aji tasemnice by to zahrála líp. Ono celkově ty filmy o čarodějnicích, takovejch těch klasickejch americkejch, většinou stojijou za velkou ruku v malé kundě. Kolikrát jsem vubec nechápal, co se to tam, kurva, děje, třeba co měl, u všech hoven, znamenat ten telefonní strom. Jediny co, tak krása Kidman, trochu aji Bullock. Jinak všechny žensky v tom filmu si nezasloužej žít. No, to bych byl moc tvrdej, spíš si nezasloužej hrát... Ale hlavně to je chyba režiséra, že vubec něco takovyho natočil, a producenta, že na to vubec dal prachy... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jo, jsem si vědoma, že před 15ti lety to mělo úspěch a sama si moc obře pamatuji, že jsem to viděla a byla jsem z toho pomalu v šoku, ale teď? Trošku něco jiného. Postrádá to plno věcí a pro mě byla nejlepší stejně Stockard Channing :) Je skvělá :) Již od svého prvního filmu :) Na tomto filmu se mi nejvíce líbilo lehké ukázání toho, jak se "magie" dokáže objevovat v našem životě, aniž bychom jsme si toho byli vědomy...Lehké náznaky a možnosti využití. Ve filmu je hodně zpomalených záběrů, důrazů kladených na osudové okamžiky, ale prostě Nicole Kidman a Sandra Bullock? V tomto filmu mě vůbec nezajímaly....:D Spíše než o ně mi šlo o celkové téma filmu a prostředí. A taky bych se chtěla jako hlavní představitelky střískat při natáčení a pak to použít do scény. Je to až moc dramatické a snaží se již od prvního záběru hrát na něco, co ten film rozhodně není :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Skutočný chrobák červotoč (Xestobium rufovillosum) naozaj vydáva hluk, ktorý sa v ľudovej tradícii spája s blížiacou sa smrťou. Použitý zvukový efekt vo filme však nesedí, reálne pripomína skôr klepanie. (Arsenal83)
  • Sandra Bullock přiznala, že ve scéně, kde se Gillian a Sally opijí se svými tetami, byly herečky opravdu opilé. Pily nějakou hodně špatnou tequilu, kterou koupila Nicole Kidman. (HappySmile)

Reklama

Reklama