Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh sourozenců Watersových je velmi kuriozní. Sice jsem nikdy o něm neslyšel, ale přímo si řekl o převedení do filmové podoby. Bratr ze sourozenecké dvojice za úkladnou brutální vraždu, spojenou s ozbrojenou loupeží, vyfasoval na počátku 80 let doživotí. Jeho sestra se s tím nehodlá smířit, tvrdí že její milovaný bratr je nevinen a stal se obětí systému. Na to konto se rozhodne vystudovat právnickou školu a svého bratra o mnoho let později v případu obhajovat, ačkoliv proti němu svědčí důkazy i svědci. Boj o propuštění z vězení začíná a divák sympatické dvojici Hilary Swank a Sam Rockwell fandí, i když na 99% procent ví, jak film dopadne. Sam Rockwell vystřihl velmi uvěřitelného vězně, jež za ty roky v kriminále prošel fyzickou proměnou a u Rockwella je jisté, že dá do role vždy něco, co tak úplně ve scénáři není a každou chvíli, kdy je v záběru, s ním divák jeho strast prožívá. Nechci nijak snižovat herecké kvality Swankové, ale s Rockwellem prohrála už z toho důvodu, že role právničky je napsaná jako dokonalý charakter, který nemá šanci se k divákovi nijak emocionálně dostat a zasáhnout ho. Ve společných scénách měl Rockwell vždy navrch a to stačilo, aby se jen nespokojeně zatvářil, nebo sebou znechuceně škubl, a už jste měli v sobě celý prožitek dlouhých 18 strávených let v lapáku. Ve vedlejších rolích je k vidění celá řada známých herců, ale za pozornost stojí především Juliette Lewis, která vedlejší role zvládá s velkou bravurou. Je hodně snímků o nespravedlivě odsouzených vrazích, a tady se hlavně nejvíce vryje do paměti ústřední herecký tandem, který ve své snaze strhnout diváka na svou stranu ani na chvíli nepolevuje. Mimochodem Rockwell by si zasloužil získat Oscara. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

LIDI NERADI PŘIZNÁVAJ SVOJI CHYBU...... /// Kenny je typickej chlápek z americkýho venkova s IQ cca 70 (námitka – předsudek! Přijímá se...). Poté co nás přesvědčí, že na svobodě opravdu nebude nikomu chybět (námitka ctihodnosti, protože... – Přijímá se!) rozhodne se Betty Anne dokázat, že její brácha má prima ségru. Aby bylo jasno – není to žádná supermanka (nebo snad kočičí žena...). Kvůli bráchovi (a škole) má trablů 3 prdele. Ale jinak je to samozřejmě americká pohádka o síle sourozenecký lásky se značkou ,,DLE SKUTEČNÝ UDÁLOSTI“. Obětovala mu celej život, proto je lehce emoční závěr logickej a celej film je jistě důležitej pro všechny obyčejný lidi, aby neztráceli naději v sama sebe. Na systém se vyserte! (Námitka, jak Fr může vědět, že nám systém nepomůže?...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zavřeli mi bráchu. Co mám dělat? 2.) Chci se nechat dojmout příběhem, kterej napsal sám život. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Malá komorná dráma s prehľadom a takmer zaručene chytí za srdce. Film je natočený podľa skutočnej udalosti a H. Swank už tradične zo seba dáva maximum. Príbeh ženy, ktorá v neúprosnej snahe pomôcť nevinnému bratovi prichádza takmer o všetko, získava na sile každou minútou. Obetovala veľa, takmer to dokázala, ale ani to na prepustenie nestačí. Čo svedectvá všetkých, ktorí jej brata z donútenia či nechtiac poslali za mreže? Kto podpíše svedectvo o tom, že pred dlhými rokmi klamal a riskuje basu za krivú výpoveď? Zázračná metóda menom DNA bola doslova revolučná a od jej uvedenia do praxe sa v mnohých nanovo otvorených procesoch dokázala nevina. Popri excelentnej H. Swank, zažiari aj S. Rockwell a prekvapí trochu zostarnutá, ale veľmi dobre obsadená J. Lewis v roli alkoholičky s nekompletným chrupom, ktorej to na počudovanie celkom myslí...Emocionálne silný príbeh, ktorý zaručene dojme a sklame iba minimum divákov. 80%. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Závěr byl dojemnej, bodejť ne, když se k němu plazil 100 minut dlouhý příběh, který ovšem tuto stopáž nedokázal naplnit dostatečně strhujícím obsahem. Zejména první hodina byla nudná jako školení o bezpečnosti práce. Ze scénáristického hlediska je pak neomluvitelná nesmyslně odložená konfrontace s bývalou ženou obviněného a je mi úplně jedno, jak to bylo ve skutečnosti, ve filmu to takhle prostě nefunguje. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ano, tu ihlu v kope sena sa raz za cas podari najst. Ale co ked ta kopa je nielen zo sena, ale aj z ihiel a my uz ani nevieme oddelit jedno od druheho? To je asi teraz jedno. Conviction je perfektne odohranou dramou o nesmiernej oddanosti medzi surodencami a upnutosti k jednej myslienke. A ze je to tragicka rozpravka? No a co, ved bez nich by nebol svet tym cim je. 3,5/5* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)

Reklama

Reklama