Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Zajimave tema, ale priserna nuda. Buh vs. veda a biografie Charlese Darwina, kterou Jon Amiel natocil tak nezazivne jak jen to jde. Dalo se z toho vytriskat mnohem vic. Nejhodnotnejsim clankem filmu tak zustava hudba Christophera Younga, ale i ta ma predevsim uspavaci tendence. "You've killed God, sir!" 3/10 ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film není ani tak o výkonech herců, jako o vynikajícím tématu. Doba, kdy pronikaly vědecké názory do obecného vědomí lidu, ale hlavně do vědeckého konsorcia byla velmi složitá, protože převládala náboženská teorie o vývoji druhů a tento názor porazit, nebylo jednoduché. Charles Darwin byl sice houževnatý, ale též psychický velmi labilní, takže smrt jeho milované dcery jej srazila na kolena. Síla velké lásky jeho ženy jej však podržela "nad vodou". Doporučuji pro "náročné diváky". ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Zdá se mi, že jsi s Bohem ve válce, Charlesi. A oba víme, že tu válku nemůžeš vyhrát." ----- Pokud snad čekáte, že vám "Síla lásky" ukáže cestu, která Charlese Darwina dovedla k jeho (r)evoluční teorii, budete čekat dlouho ... a marně. Trochu nešťastně zvolený úhel pohledu představuje jednoho z nejvýznamnějších přírodovědců jako zlomeného, osudem těžce zkoušeného muže, který se obtížně vyrovnává se smrtí milované dcery, marně bojuje s pocitem viny, odcizuje se vlastní rodině - a zmítaný pochybnostmi a sužovaný vleklými zdravotními problémy váhá se zveřejněním svých poznatků. Neveselé vyprávění má v úmyslu rozervat vám srdce, jenomže jeho záměry jsou příliš očividné - a použité výrazové prostředky příliš účelové, takže ve výsledku až tak nepřesvědčí. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Kdo by kdy řekl, že pan Darwin byl tak zajímavý muž. Creation zobrazuje jedno období v jeho životě, kdy zlomený po smrti nejstarší dcery začíná pochybovat, jestli má svou teorii sepsat na papír nebo se nechat odradit nábožensky založenou a upjatou společností a svou odcizenu ženou. Nejvíc mě na celém filmu dojaly příběhy, které vyprávěl své dceři, a které doplňují už tak komplexní film. Bettany a Connelly tvoří výborný herecký pár, kvůli nim film funguje tak skvěle. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Darwin si celý život uvědomoval co znamená jeho teorie pro vývoj víry a obklopen věřícími sváděl v sobě neustálý boj. Jít za přeludem, který mnoha lidem dává sílu, nebo se vydat cestou pravdy. Cestou která není zdaleka tak příjemná, je bez andělů, boha a všeho co podává lidem pomocnou berličku, ale je pravdivá a skutečná. Bůh s námi nemá své záměry, ale příroda se vyvíjí dle všech možných okolních vlivů. Film tento boj krásně ukazuje a jak už tomu bývá většina myslitelů a lidí, kteří se stali průkopníky, neměli nijak jednoduchý život ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama