Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Čudné, nezávislé, bláznivé aj inteligentne viacvrstvové. Humor suchý, absurdný aj čierny. Dosť často som sa smiala. Výsledok bol trochu rozpačitý, ale film ako taký je zábavný a osviežujúci. Okrem toho, teraz je už isté, že Ewan McGregor si Obi-Wana Kenobiho nezahral len tak. On je ozajstný rytier Jedi! A George Clooney tiež ;-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vskutku hodne zvláštny, netradičný film. Inteligentná armádna satira. "Muži, čo čumia na kozy" a dokážu im pri tom silou vôle zastaviť srdce. Pomocou svojej mysle dokážu zabiť. Hippiesácki rytieri Jedi v americkej armáde. Uletené, miestami až moc. No s hviezdným obsadením, ako je kvarteto George Clooney, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Ewan McGregor, má aj takáto blbosť svoju hodnotu. Sú to páni herci. Sú to "Muži, čo čumia na kozy". *** ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Příliš chladné a bez šťávy na to aby "Muži, co zírají na kozy" měli byť i jen sebemenší kultovní potenciál. Je to ujeté, ale bez života a vnitřní energie... což je věc která by v podobných absurdních pakárnách měla naopak být přímo esenciální. Co chápou Coeni ale nechápe Grant Heslov a to je škoda. Škoda, protože hereckou smetánku měl k ruce vskutku famózní. Škoda, protože potenciál na chytrou satiru by tu taky byl, stejně tak jako místy náběh na přímo neuvěřitelně šílené gagy a zápletky. Zůstal na půl cesty a nic vyloženě bránici-trhajícího se nekoná. 6/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvoricu vynikajúcich hercov obsadil do nevšednej vojnovej komédie zatiaľ vcelku neznámy režisér Grant Heslov.Hlavný filmový tandem Evan McGregor - George Clooney dopĺňa nemenej zaujímavá dvojica Jeff Bridges - Kevin Spacey v mene odlišnosti názorov ich charakterov na vojnovú problematiku využitia telepatie. Tréning mentálneho zabíjania najprv kôz, neskôr potenciálnych ľudských objektov, stojí proti šľachetnej myšlienke stvoriť novú mierumilovnú armádu USA. Iróniu cítiť v každej obrazovej scéne a vyslovenej vete. Na reálne zábery oduševneného prezidenta Busha ostro nadväzuje rozpačitá realita filmom uvoľnenej vojenskej morálky. Z filmu ale srší nevyužitý potenciál a ako mnoho iných, aj tento zachraňujú slávne hollywoodske celebrity. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jako u komedie takového obsazení bych čekal víc humoru, který dokáže rozesmát. Párkrát se člověk usměje, ale to je tak vše. George Clooney je vynikající herec, ale v tomto filmu mi absolutně neseděl a to mě docela mrzí, protože jsem od tohoto filmu čekal víc než dost. Pro mě určitě zklamání, protože děj je velmi slabý a nedokázal jsem se do něj tak snadno vtáhnout jako u jiných komedií... 3/10 = 35% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama