Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční můry jako klíč k dávnému zločinu
Cecilie vidí a slyší věci, které ostatní nevnímají; místa nejednou mění svůj vzhled a lidé tam vlastně ani nejsou. Jedné noci je znásilněna, ale o činu nezůstanou žádné důkazy a žádné stopy. Manžel Mads ji přivede na psychiatrickou kliniku, kde s pomocí psychiatra Pera začíná rozplétat děsivou souvislost mezi svým zážitkem a brutální vraždou, která se stala před více než třiceti lety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

jacksax 

všechny recenze uživatele

Na začátku přijíždí do města dvojice a my od prvních záběrů víme, že žena (Cecilie) je vyjetá jak strojní olej. Buď chroupe prášky po kilech nebo se jí kolečka v hlavě už dávno rozkutálela. I díky tomuto faktu jsem ji nebyl schopen přijmout po celý film jako hlavní kladnou hrdinku a její osud mi byl povětšinou lhostejný. Ti kdo (pro mne) táhnou celý film jsou vedlejší postavy manžela(?), psychiatra a hypnotizéra. Jakmile se objeví v záběru, je to mnohem lepší a poutavější. Celkově chybí filmu hloubka (plastičnost) díky nevyužití výše zmíněných postav. Hlavně přehlížení postavy manžela mě přišlo místy až trapné. Celkově slabší 3 a promrhaný potenciál. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Dobrý severský chladný zážitok. Horor to nie je, najviac asi sedí označenie mysteriózny krimi thriller. Podobných filmov je viac, tento je taký kvalitný štandard. Samozrejme aj s klišé, no aj s fajn zápletkou a dávkou napätia. Mňa osobne si ale film najviac získal jeho sympatickou hlavnou hrdinkou. Sonju Richter si pamätám ako Merete, resp. ženu v klietke a už vtedy ma niečím dostala. Vie hrať, má niečo do seba a úloha Cecilie jej skvele sadla. Rád by som ju ešte v niečom videl. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ubohá Cecilie. Má tvář jako Botticelliho anděl... a v hlavě bramboračku (neboli odborně řečeno 'hyperaktivní mozek'). Nebo aspoň se to tak navenek jeví. Však to určitě znáte - ty děsivé přízraky, které ona vidí, opravdu existují, ale samozřejmě jí to nikdo nevěří, ani její manžel, který se jí ještě navíc snaží zavřít do pakárny, mizera jeden. Její cvokař jí předepíše nějaký fajnový klepky, ale i když je do sebe hází jako lentilky, přízraky ne a ne zmizet... No a dál už nic napovídat nebudu, protože bych to celý prozradil. Skvělá oddechovka, slušná filmařina a zajímaví herci, kterým jako absolutistická panovnice nekompromisně vládne Sonja Richter. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející thriller s dobrou zápletkou. Z postav mi byl nejsympatičtější asi ten doktor. Ten se bohužel ke konci vytratil. Jinak ale postrádám víc napětí a taky bych rád uvítal méně klišé momentů, které mají navodit jakýsi pocit, že koukáme na horor. Naštěstí je však všechno podáno poměrně střízlivě, proto mi tam vyloženě nic nevadí. Z pohledu dánského diváka, byl bych asi hodně spokojen. Avšak já se na to dívám obecně, nikoli regionálně, a proto bych to viděl na 60%. Celkově potěší, ale nenadchne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se to tváří jako další kruhově zmeškaně hovorová duchařina ve skandinávském podání, ale nakonec to chytne docela zajímavý směr, kde o ducha jako takového ani moc nejde a není zase až tak podstatné. Je to hozené trochu více do psychologického hororu. Má to krásně pochmurnou atmosféru, občas dobrou práci s kamerou a nezvykle zajímavé herecké ksichty a výkony (hypnotizér, starý Michael, psycholog). Naproti tomu hlavní hrdinka je jakoby braná přes kopírák, v podobných filmech se jiné hlavní hrdinky tváří a chovají úplně stejně. Z počátku nic moc, ale od půlky to začíná být zajímavý mystický thriller s příchutí duchařiny. 3,5* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v dánském městě Svendborg. (GASTON73)

Reklama

Reklama