Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Takashiho nemám moc v oblibě, ale tohle mi přišlo jako od někoho úplně jiného a daleko daleko lepší. Jde o boj studentů o ovládnutí nejdrsnější školy. Ovládnutí ne pilným studiem umění a skvělými výsledky v matematice, ale v boji na blízko. Scénář je jednoduchý, ale v pohodě to stačí. Na tohle se asi budu snažit lákat lidi, co se z nějakých důvodů bojí asijských filmů. Není to tak umělecké, je to nabité akcí a spád to má taky výborný. Nebude hrozit, že by si někdo pletl herce, protože každý má jiný účes, zuby nebo dokonce masku přes ústa. V těchto parametrech se to daleko víc podobá současným blockbusterům, jen je to víc kompaktní. No a taky bych to odhadl na 15+, což mají lidi radši. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Takaši Miike dokáže ze současné ostrovní kinematografie vykřesat mnohem více drajvu, než většina ostatních filmařů. Samozřejmě můžeme polemizovat o tom, zda tímto příklonem k západním filmovým postupům neničí to nejzajímavější, co nám japonské filmy mohou nabídnout, ale to by bylo na další povídání. Kurózu ZERO je výtečný zejména ve své první sebeshazovačné polovině, ze které je cítit ironie na míle daleko. V druhé části tohle trochu utichá a do popředí se dostávají vztahy a podobné nesmysly, což trošku ubírá na tempu a celkové atmosféře. Nicméně faktem je, že Takaši to drží pevně za nastajlované pačesy a přichází s cool bitvou v dešti jejíž přehlednost je díky trojici komentátorů nezpochybnitelná… Je nutné uznat, že i přes poměrně dlouhou stopáž to má říz a není to hloupé. Vidět to v době vzniku, zcela jistě bych byl nadšený. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle byla opravdu pecka. I když filmy podobného rázu moc nemusím. Tedy násilí jako takové nemusím vůbec. Jenže zvědavost jak se Oguri vypořádal s rolí tohoto typu byla větší. A nelituju. On ten film není jenom o násilí, je v něm tak nějak mimochodem v rámci nepsaných pravidel naznačená např. i úcta k slabšímu pohlaví a to mě na celé věci překvapilo snad nejvíc. Něco podobného jsem vůbec nečekala. Stejně jako překvapení v závěru (BTW tři dějové linky během závěrečného boje neměly skulinu), i když jistá věc při pádu Kena do vody mi vrtala hlavou. :o) Líbila se mi i kamera a muzika. Ta dokonce tak, že bych brala soundtrack. Přemýšlím za co bych stáhla aspoň jednu hvězdičku a nic mě nenapadá... Na dvojku se chystám během příštího týdne, tak se nechám překvapit. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Wow. Konečně jsem viděla Shuna hýřit nějakými emocemi :-) 100% musím shlédnout dvojku, protože tohle byl opravdu nářez. Bitky, bitky, bitky, krev, krev, déšť, přátelství, oddanost, spravedlivost... bože, to bylo super...! Oči navrh hlavy, bušící srdce, no, já hořela :-D Prostě dobrej film, kde mě občas štvala kamera, protože jsem si pořádně nemohla prohlédnout všechny rány, co kdo dostal... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase ten Takashi Miike. Jak on dokáže natočit některé cool scény, za to by se nestyděl nikdo. Jeho závěrečný souboj je nadupaný, a to jak stylizací, tak díky hercům a nakonec i díky všemu ostatnímu - střeh, který není tak rychlý úhly, které jsou promyšlené, a hudba, která je kulervoucí. Mám pocit, že slovo kulervoucí jsem ještě nepoužil, tak doufám, že tohle je jediná příležitost, kdy jsem tak učinil. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama