Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak to byl obrovský nápor na moje srdce a nervy! Neuvěřitelně tísnivý a krutý horor z Britské produkce, který svojí formou i částečně obsahem připomíná též britský Eden Lake, ale Eden Lake má nepochybně vyšší kvalitu. Jasným záporem je pár scén přitažených za vlasy, ujetý konec, nedotažená pointa filmu a docela značný chaos, co se týče vztahů mezi jednotlivými účastníky tohoto masakru. Ale jak já říkám: "čert to vem!" :-D Podstatný je to brutální napětí, a to takovým způsobem, že to ještě teď při psaní komentáře rozdýchávám. Pro mě tedy 4 hvězdičky, 75%, a doporučení každému hororovému maniakovi jako jsem já :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jsou Vánoce, svátky klidu a míru. Pohledná Casey (Hannah Tointon) jede se svými rodiči a dvěma malými sourozenci navštívit své příbuzné, kteří také mají malé děti. To ještě nikdo netuší, že se zde rozšířil záhadný dětský virus způsobující u malých dětí zvýšenou agresivitu a vražedné choutky. Víkendový vánoční pobyt se změní v boj o přežití a místo vůně jehličí a cukroví je ve vzduchu cítit pach krve a sníh se brzy zbarví do ruda. Rozjezd tohoto hororu je pomalejší, klidně by se to obešlo bez té půlhodiny prázdných a zbytečných dialogů, ale pak se to rozjede a hned první incident, při kterém o život přijde jeden z dospělých, stojí za to. Představitelé dětských rolí se tváří pěkně zlověstně a dospělé role nehrají příliš známí herci, takže místy jsou herecké výkony zúčastněných poměrně autentické, ačkoliv film neusiluje o nějakou maximální realističnost. Je však zajímavé, jak se s rostoucí dětskou agresivitou vyrovnávali dospělí a jak se velmi rychle měnily vřelé příbuzenské vztahy ve vzájemnou nenávist. To se scenáristovi a režisérovi v jedné osobě Tomu Shanklandu povedlo, ale mohl by ještě zapracovat na dialozích, aby nebyly tolik nudné, občas měl film potíže s tempem. Horory o vraždících dětičkách moc nemusím, ale tenhle britský horor byl jedním z těch působivých a napínavých, co bylo v této oblasti doposud natočeno. K malým dětem se příliš hezky nechoval. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělý build up, ale to je tak vše. Někdy jsem nechápal, jestli mají mít děti nějaké nadpřirozené schopnosti (rozhodně jsou v několika scénách nepřirozeně fyzicky silné), stejně jako mi unikalo chování všech dospělých. Ale přemýšlení hrdinů asi nemá smysl řešit u filmu postrádajícím základní motivace pro všechny činy všech postav. Možná jde o záměr, ale takový záměr je poněkud moc jednoduchý. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Aj keď odfláknutý plagát / dvd cover naznačuje nízkorozpočtovú blbosť s oranžovou krvou, The Children je maximálne psycho a smelo sa môže porovnávať s Eden Lake. Strihač mi trochu liezol na nervy (strih scény pol sekundy predtým, než sa niečo stane, a vrátime sa k tomu tak o 5 minút) a o tej "chorobe" sa v podstate nič nedozvieme, no to vôbec nevadí. V hororoch nie je dôležité, prečo sa to deje, ale ako. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Takhle se normálně nechová..... Dvě rodiny, jeden dům, 4+1 dětí a rodiče, kteří si to chtějí užít. Otázka nestojí: ,,Ke komu se připojí ta JEDNA u dětí, ale KDO TOHLE PŘEŽIJE?“ Podivný chování, předvídatelnost děje a čekání 55 minut na krátké běsnění, aby konečně všem došlo: KURVA, TADY ASI PŮJDE O KEJHÁK! Sorry, vlastně všem ne! Tak to prostě v hororech chodí. ,,Ty vole Shanklande, hlavně netoč dvojku a někdy mrkni na Ils !“ Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Miluju děti od krve. 2.) Malej má nějakou virózu. 3.) Rád koukám na krev na sáňkách. 4.). Hledám důvody pro antikoncepci. 5.) Žiju s předsudkem, že bych nedokázal zabít vlastní děti. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)
  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)

Reklama

Reklama