Reklama

Reklama

V tvrdých a neúprosných ulicích New Orleansu musí řešit detektiv Sean Riley brutální vraždy a zároveň se snaží vypořádat se ztrátou svého syna a ženy. Během vyšetřování však začínají vyplouvat na povrch podivné skutečnosti, vedoucí ke znepokojivé minulosti zdánlivě obyčejné drogové mafie... (oficiální text distributora)

Recenze (121)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když řinčí zbraně, mlčí můzy. Na tohle se můzy totálně vysraly, a tak sledujeme jednu velkou, stomininutovou přestřelku jednoho až dvou kladných drsoňů s pistolkama proti deseti až dvaceti záporným, ještě vetším drsoňům s lehkými až těžkými kulomety. Jakpak to jenom dopadne?? To byste neuhádli. Ti zlí by netrefili snad ani WTC Boeingem, ti dobří jsou schopni na sto metrů vystřílet švabachem mouše na křídlo nápis "Welcome to New Orleans and have a nice holiday", tudíž pravda a láska... a dál to znáte. Naštěstí je to docela slušně natočeno, nehraje v tom ani JVCD, ani SS, cameo odmítli kvůli příliš sofistikovaným dialogům i Valivý Kilmer a Dobrotivý Kubík junior, a tak se ve výsledku jedná o docela milé povyražení pro vašeho mozkožrouta. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se ze zatuchlých direct-to-DVD vod vynoří nečekaný skvost. V případě "Sinners & Saints" se jedná o překvapení dvojnásobný, protože se jedná o první hlavní roli Johnnyho Stronga. Charismatický přeborník bojových umění se herectví věnuje na vedlejšák (v prvé řadě je hudebník a nožíř), nicméně svým charismatem i fyzickým vystupováním strčí do kapsy nejen všechny soudobé béčkové akční hvězdy, ale i drtivou většinu těch áčkových (jen Dwayne Johnson obstojí). Film samotný v sobě rovnou měrou spojuje naivní schematičnost svého žánru s nadstandardním naplněním schémat a řemesla. Na jedné straně tak máme zcela nemotivovaný děj, šablonovité záporáky a zvraty, které nikoho nepřekvapí. Jenže současně místy probleskuje pár prvků, které značí, že tvůrci se námětu zhostili s ambicemi, aby výsledek byl něčím víc. Klasický koncept buddy movie zde dostává svěží variaci v protipólu nelítostného muže bez závazků a detektiva se šťastnou rodinou. Namísto humorné roviny a la "Smrtonosná zbraň" je zde tento motiv rozveden vážně coby ozřejmění motivací hrdinů i coby prostředek jejich profilace. Hlavní pozornost ale po zásluze poutá řemeslné zpracování akčních sekvencí, které namísto soudobé módy blafování roztřesenou kamerou, která všechny sekvence mění v nepřehledný bordel, zde diváci dostanou až nečekanou symbiózu dynamické, ale přehledné kamery, rapidního střihu a především skvělého prostorového rozložení akce (což je věc, kterou opomíjí i řada áčkových produkcí). 7/10 ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jojo takových přestřelkových filmů najdete hodně, to se musí nechat. Dva klaďasi stojí proti mafiánským drsňákům a přestože je to občas stojí pár deci krve, jdou si tvrdě za svým - za pravdou a spravedlností. Jenže ono je to tak nějak dobře a celkem líbivě natočený, že odpustíte částečně i ty blbosti kolem, vypnete mozek a podíváte se na takovej thriller úplně bez problému. Stopáž je akorátní, nebylo tam co protahovat (naštěstí si to tvůrci uvědomili), takže ve výsledku mírnej nadprůměr se třema hvězdama. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Jihokorejský No Tears For The Dead, tak jsem do téhle doby nenašel žádnou konkurenci v podobě ukázkových přestřelek, ať už na poli vysoko rozpočtových (možná to změní Heat), nebo béčkových filmů. Absolutní definice toho, jak by měla dynamická, Rková střelba vypadat. Perfektně přehledný, jasný počet řadových záporáků (doteď si pamatuju smrt každýho z nich, nebo jejich xicht), kulky ve zdi, zásobníky se mění, když dojdou náboje do útočné pušky, postavy berou do ruky pistol, taktické rozmístění záporáků, využívání krytů kolem sebe, komunikace mezi nimi či styl, jakým Johnny Strong drží zbraně. Akční scény jsou logické, odůvodnitelné a očekávané. Prostě paráda, existuje skutečně málo akčních filmů, u kterých se člověk nechytá za hlavu a neptá se, proč se to děje. A i ten jeden fight proti přesile na nože byl hodně solidní. Strong navíc v akci vypadá zcela přirozeně, věřil jsem mu každý gesto, má nenahraditelný charisma a už od pohledu vypadá jako badass. Opravdu navíc cenim lidi jako je on. Expert přes bojová umění, přes střelbu, vyrábí moc pěkné nože a stíhá hrát v kapele Operator. Zde svý postavě dokázal vtisknout dostatečný emoce, abych žral každej jeho dialog. Prostě jsem měl po celou dobu pocit, že ten člověk by byl schopen čelit těm žoldákům, připadal mi úplně skutečnej, just wow! Samozřejmě nechybí ani drsný záporáci, charismatickej šéf od poldů, anebo parťák Stronga. Dialogy jsou obyčejné, film si na nic nehraje a v rámci žánru představuje nejen ideální příběh, ale úplnou špičku. Když si člověk totiž uvědomí, v jakých podmínkách to vznikalo (rozpočet tipuju tak do dvou, tří melounů), dostane člověk styl akce, co dobrejch 10 let neuvidí. Na jednu stranu si může divák stěžovat, že realistická akce nemůže bejt natolik zábavná, jako různé arénovky či to jaký krvavý lázně produkoval HK v 80's/90' s Johnem Woo, je však něco jinýho, když tu realistickou akci točí režisér, kterej volí dokonalé úhly kamer a je schopen z tý realistický střelby vyvolat brutální, dynamickou řachu. Žádnej rušivej střih, prostě poctivá, oldschool/dirty škola. Syrovej, naturalistickej akční film se dokáže na fanouška aplikovat i takhle klasicky, než jak se o to snaží Bourne. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pár standartních přestřelek a jedna poměrně dobrá pěstní bitka. Zabalené v tisíckrát vyděném hávu, všechno je takovej klasickej průměr, žádne úderné scény nebo dialogy co by člověka posadili na řiť. Oceňuju, že je akce natočena docela poctivě, bez zbytečných "cool" spomalovaček, ale já preferuji radši pořádnou bitku. Slabší tři. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Bar, do kterého jdou Sean Riley (Johnny Strong) a Colin (Sean Patrick Flanery), se jmenuje Boondock Saint, což odkazuje je originální název filmu Pokrevní bratři (1999), kde právě Sean Patrick Flanery ztvárnil jednu z postav. (Lumberjack)
  • Alternatívnym názvom tohto filmu je Bad Cop. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans. Časť natáčania však prebiehala aj v Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama