Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • USA The Bridges of Madison County (více)
TV spot

Obsahy(1)

Na farmě Johnsonových se setkávají sourozenci Carolyn a Michael, aby ve společnosti právníka vyřídili pozůstalost po matce Francesce. Nelibě je překvapí matčino přání, aby byl její popel rozprášen z Rosemanova mostu. Potom však mezi jejími věcmi objeví závěť jakéhosi Roberta Kincaida, v níž se uvádí stejné přání, a současně se z matčina dopisu dozvídají o jejím krátkém milostném vztahu s Robertem. Šokovaní sourozenci se začtou do matčiných deníků. Stalo se to v roce 1965, když Francesca zůstala na farmě sama, protože Carolyn, Michael i jejich otec Richard odjeli na výroční trh do Illinois. Druhý den zastaví u domu fotograf časopisu National Geographic Robert Kincaid, aby se vyptal, kudy k památným zastřešeným mostům. Francesca mu nedokáže cestu popsat, a tak se nabídne, že mu ji ukáže. Cestou si povídají, a potom Francesca pozve fotografa na čaj. Stráví spolu příjemný večer, Richard baví ženu cestovatelskými historkami a z hovoru vyrozumí, že přes všechno hezké, co vypráví, není Francesca úplně šťastná. Přestože večer skončí malým nedorozuměním, napíše Francesca ještě v noci vzkaz, kterým Roberta zve k dalšímu setkání, a připevní ho na most, který bude ráno fotografovat. Robert souhlasí, a tak spolu prožijí kouzelné chvíle. Oba se bojí rozloučení, a když Robert navrhne, aby odjeli spolu, čeká Francesku těžké rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (530)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Melodrama nemusím, ale vysoké procentuální hodnocení a velmi slušné obsazení mě zlákaly do té míry, že jsem nedbal ani varování komentářů typu "strašně mě to chytlo za srdéčko", které obvykle považuju za lakmusový papírek varující před ztrátou času. Už po pár minutách jsem ale cítil, že všechny mé předsudky, které se k melodramatu vážou, jsou zpět v plné síle, a tak výsledné 2* považujte za diplomatické vyjádření úcty k vynaložené energii zúčastněných na projektu, který je určený úplně jiné divácké skupině. Film jsem nedokoukal, protože kdybych měl vynaložit vůli ke zhlédnutí celé 135minutové stopáže, na konci bych ten snímek asi nenáviděl. Možná je to fajnově natočená červená knihovna, ale na její podstatě se pro mě nic nemění. Celkový dojem: 45 %. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkovo mám dosť tých moderných filmov, ktoré za romantiku vo väčšine prípadov považujú neveru. Stáva sa to akousi akceptovanou mantrou, že je úplne normálne podvádzať. Potom si človek zapne Madisonské mosty z roku 1985 a nestíha sa diviť, že ono to tu už bolo. Keby spravili z toho manžela aspoň tyrana a opilca, ako to dnes tak radi robia, tak to akceptujem. Ale Meryl Streep žije v manželstve s mužom, ktorý poctivo pracuje, je slušný, nijako ju netýra ani neobmedzuje a ešte jej aj pri rozlúčke povie: „Nebudem ani spať. Vieš, že bez teba nedokážem zaspať.“ A ona ho aj tak pri prvej príležitosti podvedie a ponúka sa nám to ako srdcervúci ľúbostný príbeh. Takýto príbeh ma nemohol dostať. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle byl ten film, u kterého jsem si uvědomil, že se zaškatulkováním Clinta Eastwooda to není až tak snadné. Jednoduchá zápletka rozehrává prostý příběh velké lásky dvou dospělých lidí. A Eastwood nás ji nechá sledovat z úhlu Meryl Streep. Vedlejší linie jejich dětí film pouze doplňuje, to podstatné je pouze mezi dvěma hlavními protagonisty. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mají pro sebe čtyři dny a čtyři dny někdy mohou znamenat věčnost, jenže věčnost je tak krátká... Bravurní Eastwood a dokonale přirozená Streepová v milostném příběhu, který jako by všechny ty Romey a Julie, Antonie a Kleopatry, Petry a Lucie a Rhetty a Scarlett usvědčoval z vyumělkovanosti a říkal: "Podívejte se, jak se to dělá." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Eastwood udělal z banálního a stokrát omletého příběhu o lásce srdcervoucí výpoveď. Přece jen ale nádech staromódnosti, který tu neoddiskutovateltně je, nemusí být pro každého ten pravý šálek čaje. Avšak nesporné jsou herecké kvality hlavních představitelů. Jak Streep, tak Eastwood předvádějí ve svých rolích fantastické výkony a jsou na sto procent věrohodní. Eastwood jakožto režisér, vypráví milostný příběh velmi pomalu a atmosféru buduje pomocí komorních scén, odehrávajících se převážně v interiéru bytu (mistrovské nasvícení). Dialogy jsou však neménně brilantní a mnohdy z nich přímo sálá ona životní zkušenost, kterou do filmu režisér komponuje. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (29)

  • Meryl Streep využila dublérku pro scénu se zrcadlem, což je standardní podmínka v jejích filmových smlouvách. (jezurka42)
  • O hlavní ženské roli se rozhodlo ve chvíli, kdy se k projektu přidal jako režisér Clint Eastwood. Obsadit Meryl Streepovou byl podle jeho slov nápad jeho matky. (casyy)
  • Shodou okolností jméno Francesci Johnsonové, kterou ztvárnila Meryl Streepová, připomíná dva z nejbližších lidí režiséra Clinta Eastwooda: Francesca je křestní jméno jeho druhé nejmladší dcery a Eastwoodova první žena se za svobodna jmenovala Johnsonová. (casyy)

Reklama

Reklama