Reklama

Reklama

Last Night

  • Česko Včera v noci (více)
Trailer

Joanna, spisovatelka na volné noze, a Michael spolu žijí nehledě na občasné hádky ve šťastném manželství až do večírku pořádaném Michaelovým šéfem Stuartem, kde si Joanna všimne, že manžel věnuje většinu času své kolegyni, designérce Lauře. Od Michaelova spolupracovníka Andyho se dozvídá, že Laura už s nimi pracuje několik měsíců a byla i na poslední služební cestě v L.A. Doma se pak manželé pohádají, Michael tvrdí, že s Laurou nic nemá, Joanna se zlobí, že jí o ní ani neřekl. Nakonec se usmíří. Druhý den ráno odjíždí Michael s Andym, kterému Joanna slíbí pohlídat a vyvenčit psa, a Laurou na služební cestu do Philadelphie. Joanna mu vsune do košile v kufru lísteček, kde mu vyznává lásku … Zatímco trojice se ubytovává v hotelu ve Philadelphii, Joanna si jde do baru koupit kávu a před ním potkává svou dávnou lásku Alexe, s nímž se seznámila před čtyřmi lety v Paříži, kde psala povídku a kde Alex žije. Oba jsou ze setkání nadšení a je jasné, že mezi nimi ještě stále přetrvává silné pouto. Domluví si schůzku v baru … Tam si dlouze povídají o minulosti, o Alexově knize a o tom, že se naposledy viděli před 2 lety. Nakonec Alex pozve Joannu na večeři s přáteli. Truman se Sandrou je už očekávají a všichni se dobře baví. Truman pak, když Alex a Sandra odejdou kouřit, poví Joanně o Alexově pařížské přítelkyni Helen. Michael se několikrát pokouší Joanně dovolat, ale ona to nebere, teprve při posledním pokusu odpoví. Vše je údajně v pořádku. Michael měl služební večeři s klienty a nakonec se s Laurou dohodne, že si ještě sami dva dojdou na drink … Joanna s Alexem dlouze hovoří o tom, proč jejich vztah nevyšel, přestože jim spolu bylo dobře. Joanna se příteli svěřuje, že na něj často myslí a manželovi o něm nikdy neřekla. Napětí mezi oběma pomalu roste, minulost se připomíná s nečekanou silou … Laura mezitím okatě svádí Michaela a nakonec ho pozve k hotelovému bazénu, kde teď v noci nikdo není. Michael jen nerad svolí k tomu, aby se svlékl a vykoupal se s ní. Ve výtahu, který je veze zpět do pokojů, ji začne vášnivě líbat a nakonec se s ní vyspí … (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (373)

lillien 

všechny recenze uživatele

Celé se to točí kolem odvěkého dilema zahnout/nezahnout. Škoda, že autorka tohoto snímku, patrně ovlivněna faktem, že fyziologicky nevlastní koule, se tak nějak motá v rovině citů a pocitů, místo aby ten námět osvěžila nějakým kloudným dramatem (rozuměj plnokrevným pícháním). Jeden se vlastně ani nediví tomu manželovu pokukování po prdelaté šťavelné asistentce, když má doma za manželku Keiru Knightley, která vypadá, že sní za celý den jedno kolečko banánu. Ta se zase po nocích tahá s exem, ale když někdo váží 36 kilo, tak moc energie na sex nemá, čili se tam celý film jen tak plácají a vy čekáte, jestli teda dřív zahne manžel s asistentkou na služebce, nebo jestli se Keira konečně připije a skončí v posteli s exem a co z toho tedy pro ten vztah vyplyne. Což se vlastně nakonec nedozvíme, asi nám tuto úvahu pani autorka zadala za domácí úkol. Ale jednu hvězdu za tu asistentku (Eva Mendes) musím přidat, tu by snad do postele musela zatoužit natlačit i zapřísáhla heterosexuálka. ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Je to už pár dní, co jsem "Last night" viděla a stále tento film nemůžu dostat z hlavy. Mnohem víc mě zasáhla dějová linie mezi Keirou Knightley a Guillaume Canetem než ta mezi Samem Worthingtonem a Evou Mendes, možná proto, že byla daleko propracovanější, daleko "hlubší" a daleko uvěřitelnější - chemie mezi Keirou a Guillaumem by se dala krájet a jejich osudovou-nenaplněnou lásku jsme jim věřila se vším všudy. Oproti tomu fyzická přitažlivost mezi druhým párem působí ploše, povrchně a nezáživně. Nejen herecky. Nevím, kladu si otázku, která z těch nevěr je "horší" - jestli fyzická touha, sex a nebo nenaplněná láska mezi dvěma lidmi, kteří jsou možná "meant to be" a v myšlenkách se k sobě vrací od té doby, co se poznali, jen prostě nikdy nebyla vhodná doba být spolu. Co myslíte? Kupodivu mi v tomto filmu nebylo ani tak nepříjemně z nevěry jako takové, jako spíš z toho, že spolu možná žijí dva lidé, kteří se sice mají rádi a rozumí si, ale až tak k sobě "nepatří" .. i když láska má mnoho podob a je samozřejmě těžké určit, co je "správně" a co "ne" .. ten film je založený na konverzaci, střídavě sledujeme oba páry a věřím, že spoustu lidí, hlavně těch "beznadějně romantických" bude mít z "Last night" slušnou depresi .. zároveň si ale myslím, že se (ať už v jakékoliv rovině) v tomto filmu najde každý. Bohužel/bohudík. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Každým slovem živoucí dialogy, nadčasová zápletka a prodírání se nenápadným houštím minulosti každého z nás. Massy Tadjelin si typově dokonale obsadila svůj debut a dala mi nový Closer. Tuhle noc se totiž něco stane, něco ne a něco se možná navždy změní. A nová, neústupná a hlavně intimně-osobní konverzačka je na světě. Už dlouho jsem tak silně nepocítil chlad i žár, které láska umí dát. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film zo života. Mám dojem že som po celý čas doslova divák. Divák, ktorý má možnosť nahliadnuť do života ľudí. Akoby som žila a len na chvíľu sa zastavila, aby som pozorovala iných. A tí iní si ma vôbec nevšimnú. Správajú sa prirodzene (Jo príde domov a hneď sa ide prezliecť, jej bežné nedbanlivé gestá..) Od začiatku sme hodení do vody, nie sme uvedený do deja, nevieme, kto sú postavy. Tie sa nám postupne odhaľujú. Ale spôsobom, ako sa postupne odhaľujú osobám v ich živote, takže divák nevie v niektorých fázach o nič viac ako ten, voči komu má byť ukryté tajomstvo. Tento štýl zobrazenej neúprimnosti ma prekvapil, že je tak trefne zachytený vo filme. Takisto ma zaujala hudba. Tým, že nepodporovala zápletku hneď od prvých scén dodávala práve ten dojem pozorujúceho. Myslela som najprv, že to len Jo ako spisovateľka bude porozovať ale nakoniec sme to my. Ako 5. hlavná postava. Myšlienka s neverou je skvelo spracovaná. Hoci sa ma to ešte našťastie netýka, napriek mojej nezaujatosti dejom, veľmi zaujímavý a hlavne skvelo spracovaný film. (ešte čo ma prekvapilo je, koľko sa pilo alkoholu vo filme :)) ) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku mě to šíleně nudilo. Nic jsem od toho nečekala. Vážně mě nebavily nudné a zdlouhavé dialogy téměř o ničem. Hluchých míst tenhle film měl teda požehnaně. Jako neříkám, že to téma je špatný, ale mohlo být lépe zpracované. Je to škoda. Herci byly vcelku fajn. A Keira by teda mohla přibrat ... ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • Snímka Last Night otvárala Medzinárodný filmový festival v Ríme (2010). (MikaelSVK)
  • Jessica Biel sa uchádzala o hlavnú postavu (Joanna Reed), ktorú napokon získala Keira Knightley. (U_S_O)

Související novinky

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama