Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, zda po letech budu schopen legendárního Bruce přijmout lépe. Hongkongské bojové filmy mám ve velké oblibě a zcela bez problémů snáším i jejich velmi naivní  pojetí se scénářem, který vždy nese prvky nechtěného dadaismu. Ale nejde to, navíc mi do jeho legendy nedávno zarazil poslední hřebíček Tarantino ve svém Tenkrát v Hollywoodu, kdo viděl, tak tuší. Bez pochyby to byl jeden z největších propagátorů bojového umění a možná skutečně i jeden z nejlepších bojovníků vůbec, ale jeho filmy jsou prostě jedna velká bída. Drak přichází  je  lepší než kultovní Cesta draka., už jen proto, že má i mírně smysluplný děj a Bruce tu  "hraje" jakéhosi podivného tajného agenta, jemuž alespoň trochu lidskou tvář dodá flashback se smrtí jeho sestry. O choreografii soubojů, kterou si myslím dělal zásadně sám, pak raději snad asi ani moc nemluvě. Svěřil-li se by do rukou odborníků, možná by v těch jeho filmových průserech mohly být alespoň ukázky bojového umění ozdobou. Ale zahopsání, zavřísknutí, kopnutí  a někdy i nějaké to přišlápnutí, no to už mám raději nenáviděné dráty v Tygru a Drakovi, ty alespoň působí uměleckým dojmem. Akce je tu pak zoufale málo a většina se odehrává podle výše zmíněného scénáře, čili  bída a zmar.  Finální sekvence se zrcadly je ale povedená, stejně jako vystoupení Skvělého Bolo Yeunga a  Bruceova pomsta na vrahu své sestry byla sladká. Velmi vratká, ale trojka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pod ochrannými křídly Raymonda Chowa natáčí americký herec čínského původu Bruce Lee úspěšný snímek Drak přichází. Divácké odezvy se ale již nedočkal. Jeho smrt roku 1973 vyvolala davovou hysterii. Šlo o první film v historii, kdy figuruje na plakátech čínské jméno před americkým. Lee tak jako osamělý hrdina (s touhou po pomstě) počátkem sedmdesátých let rozpoutává vlnu easternů do Evropy a Spojených států. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obecně vzato je název situací, která nastává zhruba před půlnocí u hostů náleven, ale v tomto případě se jedná o poslední kung-fu melu taťky Brandona Leeho - bezmezně uctívanou v období, kdy jsme si pokládali (doufám, že napůl v žertu) otázky, jestli maník, co čtyři roky dělá karate, zmlátí někoho, kdo šest let dělá jiu-jitsu.. Teď jsem však vyrostl, zavřel oči a ejhle… ocitnul jsem se v pavilonu vřešťanů a když jsem je otevřel, nebyl dojem o moc lepší.. Z úcty ke jménu a bojovým schopnostem hlavního představitele dávám tři hvězdy, ale sjíždět jeho filmografii dále nehodlám - to spíš bude Bolo Yeung dělat reklamu na Wonderbra.. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů s Leem. Předvádí komplexnost své osobnosti a neuvěřitelnou sílu a rychlost vzhledem ke své váze. Absolutně neskutečné je téměř dekapitační nahulení roundhousovým kickem s charakteristickým zvukovým projevem. Všechny ty grimasy, křik, postoje, držení rukou, poskoky, to prostě Leemu nikdo neodpáře, patří to k němu stejně jako mamutí kozy k Bolo Yeungovi... ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Aha, takže tohle mělo být zábavné? No vlastně bylo. Hlavně u té scény, jak hejno padouchů postupně útočí na hlavního superhrdinu a vždy počkají, aby nebojoval proti více jak dvěma, jsem se hodně nasmála. Dost úsměvné jsou i ty opičí skřeky hlavního terahrdiny. A příběh? Ten je jen o větším lejnu, než bývá u akčních filmů špatným zvykem. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • V čase 1:28:42 prochází Lee (Bruce Lee) otočnými dveřmi, ve kterých je zapíchnuté kopí. Lee otáčí dveřmi a kopí se otáčí jeho směrem. Na druhé straně a po střihu je ale zřetelné, že dveře se otočili na druhou stranu, než při prvním záběru. Kopí se otáčí opačně. (Likan7)
  • Kien Shih, který hraje Hana neuměl anglicky, během natáčení pouze přeříkával repliky, tak jak nejlépe dovedl, ve filmu ho nadaboval Keye Luke. (Witta)
  • Ostatní alternativní tituly snímku byly Blood and Steel nebo Deadly Three. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama