Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

misterz 

všechny recenze uživatele

Za mojich detských čias sa pod slovami boj, karate a kung-fu skrývalo v prvom rade meno Bruce Lee. Najlepší žiak veľkého majstra Ip Mana to dokázal pekne bolestivo roztočiť v každom svojom filme, tento nevynímajúc. A tak nečudo, že meno Bruce Lee sa zakrátko stalo pojmom. Drak prichádza je ukážkovým prototypom jeho tvorby, ktorý obsahuje všetky jeho charakteristické prvky. V prvom rade je to nekompromisná pomsta, ktorá pre všetkých protivníkov tohto borca znamená len jediné - smrť. Žiadne väzenie, žiadne vyjednávanie, žiadna polícia. Len päste, kopance a tradičné čínske zbrane a to so všetkou vážnosťou a dravosťou, bez známok akéhokoľvek humornejšieho odľahčenia. To bol proste Bruce Lee, škoda, že odišiel tak mladý. 75/100 ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Enter the Dragon" je můj TOP 3 film, který jsem kdy v životě viděl. Ve třech prvních filmech mám jasno... První "Se7en", druhý "8 MM" a třetí tento... Poslední film předčasně zesnulého mistra bojových umění Bruce Lee se stal základní ikonou pro akční film, zejména pro filmy s bojovou tématikou. Při sledování tohoto filmu se i dnes tají dech před choreografií soubojů, které jsou jasně jedna po druhé detailně propracované a naplánované. Mistr Lee zde ukazuje západu i východu, jak má vypadat kvalitní film s bojovým uměním. Pro milovníky bojového umění klasika a povinnost. Z hlediska filmu jako takového jde o jednoduchý akčňák á la James Bond, kde se Lee vydává na ostrov vyřešit pár problémů s místním mafiánem. Herecké výkony jsou zcela průměrné, ne-li špatné. Ale to lze filmu jistě odpustit, protože nebyl vytvořen pro zážitek jiný, než zážitek z akčních scén a ty jsou na tak profesionální úrovni, že se jim i dnes v žánru bojových filmů těžko něco vyrovná... /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4. Bruce Lee a rozhodně nejlepší. V Enter the Dragon si už všechno sedlo. Předpokládám, že ve své době byly tyhle bitky to nejlepší co žánr nabízel. Bruce je tady opět hodně ultimátní macho. Bondovský záporák zkouší všechno možné, aby od něj nedostal na budku, ale samozřejmě se krutě spetl. A dokonce jsem konečně poznal i toho Jackieho Chana. 75% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Docela závažným problémem při sledování těchto postarších bojových filmů je to, že...že jsou prostě staré. Některé bojové scény vypadají dost směšně a mnohdykrát se příběh, více než událostem samotným, věnuje například projížďkám po Chuang Che. Dobrý, teď si dělám srandu, nevím, co tam je za řeku, ale je to tak. Samozřejmě, Bruce Lee je ikona a objeví se zde budoucí tváře, které si to budou chtít rozdat i s Van Dammem, ale hodnocení by bylo jiné, kdyby v mém případě v 90. letech existovalo CSFD. I tak ale přihmouřím své skleněné oko a nějakou tou tisícinou přispěju k vyššímu skóre. 70% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na tyhle filmy člověk opravdu nekouká kvůli scénáři nebo hereckým výkonům, to by musel vyletět z kůže. Jestliže je tohle poslední dokončený film Bruce Leeho, tak musím konstatovat, že za svou hereckou kariéru se naučil smát, mračit, tvářit se jako borec a jako psychopat. Pokud jde o samotný boj, tak Bruce Leeho si ho pořádně užijeme až tak v poslední třetině filmu. Na očekávané střetnutí Bruce-Bolo k mému velkému zklamání nedošlo a závěrečný souboj s největším padouchem to věru nenapravil. Dějově pak film zachraňují dvě kladné vedlejší postavy, které ostatně také nebojují špatně. Nakonec Kung-fu je ve filmu na slušné úrovni, a i když klasicky zvukově stylizované, je to jediná věc, díky které se na film dá dívat. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Bruce Lee zemřel v Hong Kongu 3 týdny před premiérou filmu. (Witta)
  • Úvodní bitka ve které se objeví Bruce Lee a Sammo Hung, byla natočena až po dokončení natáčení filmu, na žádost Bruce Lee. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama