Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem. Má dosť dobrý príbeh o najlepšom žiakovi školy bojových umení, ktorý príde na pohreb svojho majstra a rozhodne sa za každú cenu zistiť, kto môže za jeho smrť a tak sa dostane do sporu s japoncami, ktorí číňanov ponižujú. Spracovanie je ale iba priemerné, na film sa dá celý čas bez problémov pozerať, nenudí, ale tempo filmu je pomerne pomalé a mimo akcie je tu len veľmi málo dejovo zaujímavých scén, čo je pri tejto výbornej tématike veľká škoda. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Je samozrejme presne v štýle Bruca Leeho, takže súboje majú slušnú choreografiu, sú prehľadné, pomerne drsné a v dobre zvolených prostrediach. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré tvorí niekoľko súbojov a scéna v japonskej škole. Herecké obsadenie moc nezaujme, Bruce Lee je výborný a aj ženské postavy sú celkom dobré, ale zvyšné vedľajšie postavy sú úplne obyčajné a väčšina záporákov je skôr tragická. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie bez problémov, rovnako ako aj zvyšné filmy Bruca Leeho patria po tejto stránke do vyššej úrovne kung-fu filmov sedemdesiatych rokov. S týmto filmom nemám väčší problém, dobre sa naň pozerá, ale nepovažujem ho za nejaký kult, v rámci žánru ma mnoho filmov baví viac a aj od Bruca Leeho sú podľa mňa filmy Cesta draka a Veľký šéf lepšie. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 64%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee - jméno skloňované při každé zmínce o počátcích kung-fu filmů, člověk který žánr a vůbec celé umění kung-fu proslavil po celém světě. Těžko hodnotit základní kámen k žánru který se pořád vyvíjí a srovnávat ho s jeho modernějšími nástupci, jako je například remake Fist of Fury, který o dvacet let později natočil Jet Li (Fist of Legend). Příběh a dramatická struktura Brucova filmu je na rozdíl od něj ještě o něco horší, silnější emoce se mu taky vzbudit moc nedaří a co se týče boje - Jeta budu uctívat asi až do smrti,... ale i tak je to výborná záležitost kterou by byla škoda minout. A není až tak hloupý aby všechno kromě nabušených akčních scén byla jen nudná vata, což se o spoustě HK filmů říct nedá. 8/10 ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Filmy s Brucem Lee jsou jako filmy X-rated. Jako celek nekoukatelné - příšerný příběh, příšerný herecký výkony, příšerná hudba, zvuk, kamera, scénář, režie - příšerný všechno. Jediný, co tam vyniká z podprůměru je samotný fighting scenes, ve kterých figuruje King samotnej - Best of the Best - ano, Lee byl bez debaty ten nejlepší, největší, nejrychlejší, nejsilnější, nejtvrdší, nejnemilosrdnější----zkrátka nej ve všech směrech, byl tak dobrej, že z toho umřel. Ty filmy jsou všechny brak, ale bojový scény, který sou do nich udělaný sou skvělý. Takže nejlepší by bylo, vystříhat jen tydle scény a slepit je do jednoho filmu, takový best off, pak by to bylo geniální dílo nesmrtelný, takhle se tim musí člověk prokousávat a přetrpět tu šílenou stupidní vatu, co tam je. V tomto směru je pak úplně nejlepší, co Lee udělal, pagoda z hry smrti, žádný příběh, jen boj a bohatě to stačí. Lee byl Nejlepší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě se mi více líbil remake s Jet-Lim. Promiň Bruce:( Tady se Bruce Lee převtěluje do různých převleků a neopakovatelných soubojů zde moc není, přestože se pořád něco děje. Ale tak nějak chybí něco nezapomenutelného. Bruce je zde celkem hodně naštvaný a moc mi k němu tudíž ani nesedí jeho zamilovanost. 60% ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to nehorázná patlanina, kde si najdeme mimo jiné i čínského Orsona Wellse (detektiv) a čínského Elvise (jeden z žáků školy). Nezpochybitelné dvě hvězdičky. Jenže katana vs. nunčaky, kurva! Souboj, po kterém touží všichni magoři do filmů o bojových uměních. +1! No a pak tady je to poselství, že násilí nic nevyřeší a jen se jím všechno zesere. Věc, po které touží všichni kritici a nefanoušci filmů o bojovém umění. +1! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • 30. října 1972 vyhrál Bruce Lee na 10. ročníku Golden Horse Film Festival (Zhongshan Hall, Taipei, Taiwan) Speciální cenu poroty. Peter Cheung si pak odnesl ze stejného festivalu Golden Horse Award v kategorii nejlepší střih. (Rominator)
  • V traileroch bola použitá hudba Richarda Straussa "Thus Spoke Zarathustra". (Peter-1307)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)

Reklama

Reklama