Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je legenda žánru, tudíž téměř vše, co natočil, je parádní podívanou pro fanoušky martial arts filmů. Pěst plná hněvu je klasickým příběhem o tom, jak mezi sebou soupeří dvě školy bojových umění - tentokráte japonská a čínská - přičemž ta cizopasná se neštítí ničeho a je třeba pěkně naštvaných pěstí Bruce Lee. Choreografie soubojů jsou tradičně vynikající, hudba solidní a herecké výkony hlavního hrdiny velmi potěšující. Závěrečná scéna je pak jakýmsi odkazem na Butche Cassidyho a Sundance Kida, což dodává celému filmu trochu působivější nádech. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo by sme za to niekedy dali vidieť to, a dnes sú pre mňa ázijsko-bojové filmy veľkou záhadou, ako sa im dostáva takého vysokého hodnotenia. Utláčanie Číňanov zo strany Japoncov je mi zbežne známe, film sa v tom vyžíva, a Bruce Lee má preto najviac naštvaný výraz zo všetkých Číňanov vo filmoch vôbec. Ku cti filmu slúži aj to, že bojovníci tu nelietajú na lankách, ani inak veľmi neporušujú gravitačné zákony. Japonci ako stelesnené zlo sa dokonca vyžívajú v striptíze prsnatej Japonky. Príbeh ma nenadchol, ale slabšie tri hviezdy z toho môžu byť. –––– Hahaha, celí Číňani. Ta rasa slávnê nesnese srovnání s Japonci. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Bohužial budem tentokrát kritickejší. Čo som odpustil Ceste draka tu už neodpustím. Žiadna pamätnejšia scéna a nudný rozťahaný jednoduchý dej podaný dosť neprofesionálne. Herecky dosť chabé a Lee tiež nijak výnimočný. Jeho škrekot je v originále síce zaujímavý, ale zrejme ma v ďalšom filme omrzí. Súbojov je dosť málo a nie sú príliš zaujímavé, čo je v takomto filme škoda. Je to medzi 2* a 3*. 48% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nenadchlo, snad je to tím, kolik let už od natočení uplynulo.Bruce v roli nespravedlivě obviněného Chana, žáka školy bojových umění,který sám přišel shodou náhod na to, kdo otrávil jejich učitele, tak tohoto ukňouraného Bruce jsem vážně nečekala. Akcí pomálu, nehledě k tomu, že mi přišel svým výrazem trošku vyšinutý.Hm, zklamání, víc jak za tři to dneska nebude:-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že ten kto nevidel film s brucom leem nevie čo je to klasika hongkongskej kinematografie. Musím priznať že to má niečo do seba. Lee bol veľmi talentovaný herec čo sa mu najviac vyplatilo keď sa prezliekal alebo ak chcete maskoval. Súboje sú premyslené až na pár úderov pomimo. Vcelku je to úplne normálny akčný bojový film ktorý môže niečo povedať maximálne fanúšikom žánru pretože jediné čo môže ponúknuť sú premyslené súboje nečakajte prosím vas originálny scénar. isté je že ja som sa pobavil a aj oddýchol. v pamäti mi zostane scéna keď chan najde vrahov a jeden je polonahý - záber na mužové bradavky a hneď chan spustí :takže vy ste japonci. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)

Reklama

Reklama