Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže shrnutí : skoro celý film se toho nějak moc neděje a na závěr vše řeší nezapomenutelná bitka s Chuckem Norrisem. Když jsem byl malý tak filmy Bruce Leeho pro nás byly něco jako kult. Teď je ale vidět na nich, že zub času nemilosrdně pracuje.PS: což v roce 2020 platí ještě o dost více. Přesto jistý nádech nostalgie musí být. 60% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale Cesta draka si bohužel nezaslouží vyšší hodnocení. Bruce je sice sympaťák, ale většinu filmu se snaží hrát si na komika a výsledkem toho je, že chvilkama působí jako retard. Navíc byl asi tak unešený ze svého režijního debutu, že mu vůbec nepřišlo, že scénář vyprávějící nám o strýčkově vydírané restauraci je naprosto debilní a tak nás místo akce po celou dobu cpe zbytečnými prázdnými žvásty. I to by se ale dalo zkousnout, kdyby nám to pak aspoň vynahradil v efektních soubojích. Ty se ale bohužel až na finální bitku s chlupatcem Norrisem nekonají, a tak si z Cesty draka místo úžasného zážitku z pohledu na umění téhle kung-fu legendy odnášíte pouze pronuděných sto minut a slastný pocit z toho, že Chuck Norris konečně dostal pořádně na prdel. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bruce tu nosí takový černý triko s černejma kalhotama a vypadá v tom fakt namakaně. Bitky jsou fajn hlavně kvůli Bruceovu kňučení. Scéna jak Chuck vystupuje z letadla je fakt namakaná a dneska se tomu člověk aspoň pořádně zasměje. No a finální fight Bruce vs. extrémně chlupatej Chuck to musíte vidět. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tento film má jasný a jediný ťahák a tým je súboj Bruce Lee vs Chuck Norris. Ani jeden nevedel hrať, čo platí stále najmä u Chucka, pretože Bruce neskôr vychytal dramatickú pózu. Celý film je v podstate len prešľapovanie na mieste striedané s drobným posúvaním sa smerom dopredu. Tak vyzerala vtedajšia producentská stratégia. Diváka nechať pekne čakať a čakať, a na záver ho ohromiť niečím sehr cool. Norris vtedy ešte hladko oholený, ale odhaľujúci medvediu hruď a Bruce Lee predvádzajúci zvuky celého dažďového pralesa. Pre moje detstvo nevyhnutná filmová skúsenosť. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Cesta draka" představuje moje první setkání s Brucem Lee. Uskutečnilo se v polovině ledna roku 2008 - bylo trochu jiné, než jsem čekala, ale naprosto zásadní. Osvobozující, nádherně přímočaré a bezelstné … neopakovatelné. Bruce Lee zkrátka dokázal s obdivuhodným nadhledem natočit film čistě podle svého - a nebál se vzít na sebe i komediální stránku příběhu. Netřeba zdůrazňovat, že v akčních scénách, které nebyly trapně zrychlované ani jinak upravované, zůstává dodnes nepřekonaný. P.S.: Každopádně je na pováženou, že s TAKOVOU legendou jsem se seznámila s TAKOVÝM ostudným, dalo by se říct až neomluvitelným zpožděním - víceméně díky trochu zidealizovanému americkému životopisnému snímku "Dračí život Bruce Lee" (1993), který ve mně probudil značnou zvědavost. Ale lepší pozdě než nikdy. P.S.: Jsou snímky, kterým jednoduchost a odzbrojující naivita dodávají jedinečnou atmosféru, která často bývá zrcadlem určité doby - bez které by se NIKDY nestaly tím, čím jsou. Mám ráda "Cestu draka" - jakoby měla dar mezi řádky vyprávět, kdo vlastně byl Bruce Lee ... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Celý film se natáčel bez zvuku. Zvuk a dabing byl doplněn po natáčení. (Epistemolog)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama