Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

pepo 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma aké to je super. Na prvú akčnú scénu som sa síce načakal dosť, ale potom sa to práši o stošesť. A ked nastúpi Chuck Norris za zvukov Vtedy na západe bolo jasné, že ten film budem mať rád. Inak je veľmi cool ako to plynule prešlo od nezáväznej taškarice k relatívne osudovému easternu. Veľká spokojnosť 8/10 ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem moc bojových filmů. Možná, že by šly napočítat na prstech jedné ruky. Zdaleka neznám všechny legendy tohoto žánrů a všechny filmy, které ho ovlivnily. Ale o Cestě draka jsem už předtím slyšel samé superlativy. Proto jsem rád, že to babička měla půjčené na DVD a já jsem to konečně mohl vidět. Musím uznat, že to byla nesmírně zábavná podívaná s třešničkou na konci v podobě dnes už legendárního souboje mezi Chuckem Norrisem a Brucem Leem . 75% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže shrnutí : skoro celý film se toho nějak moc neděje a na závěr vše řeší nezapomenutelná bitka s Chuckem Norrisem. Když jsem byl malý tak filmy Bruce Leeho pro nás byly něco jako kult. Teď je ale vidět na nich, že zub času nemilosrdně pracuje.PS: což v roce 2020 platí ještě o dost více. Přesto jistý nádech nostalgie musí být. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu jsou nejvtipnější hned úvodní titulky, takže se je snažte nezameškat. Dozvíte se mimo jiné, že v něm účinkuje sedminásobný mistr světa v karate a italská kráska (asi její zaměstnání). Ostatně, proč by si to tam nenapsali, když je to pravda, ale copak ten film nabízí tak málo, aby byla nezbytná výpomoc superlativy v titulcích? Ano. Bruce Lee přijíždí pomoct svému strýčkovi do Říma (z nějž uvidíte, co už jste již viděli, aby jste věděli, kam jste s Brucem přijeli), kde se mu do cesty připlete několik záminek k akčním situacím a celé to vyvrcholí nezapomenutelným soubojem s Chuckem Norrise. Tohle zuřivé medvědí mládě započne svůj epesní výstup palcem směřujícím dolů, aby během následujících cca deseti minut zakusilo všechny existující kopy a údery Bruce Leeho a samotné svému protivníkovi nezpůsobilo ani škrábnutí. Ale s tím sarkasmem (podle Davida Brenta nejnižší formy humoru) to možná trochu přeháním, zrovna ten závěrečný souboj má patřičné grády a taky pár dalších scén připomíná práci profíků. Přesto mi uniká, proč je/proč by mělo být toto tupé kung-fu zásadním počinem na poli kinematografie (zcela jistě nešlo o poslední film legendy kung-fu, jak tvrdí ofic. text distributora, následoval ještě minimálně Drak přichází). Od jeho premiéry bylo natočeno mnoho jiných akčních snímků, které si rovněž nenárokují bavit déle než v horizontu deseti let od svého vzniku. Bruce Lee byl legenda, respektuji ho, ale o jeho filmech raději budu poslouchat zasvěcené debaty ve filmu od Tarantina, než abych je sledoval. 50% Zajímavé komentáře: zputnik, Visáč, ZajoMajo ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale Cesta draka si bohužel nezaslouží vyšší hodnocení. Bruce je sice sympaťák, ale většinu filmu se snaží hrát si na komika a výsledkem toho je, že chvilkama působí jako retard. Navíc byl asi tak unešený ze svého režijního debutu, že mu vůbec nepřišlo, že scénář vyprávějící nám o strýčkově vydírané restauraci je naprosto debilní a tak nás místo akce po celou dobu cpe zbytečnými prázdnými žvásty. I to by se ale dalo zkousnout, kdyby nám to pak aspoň vynahradil v efektních soubojích. Ty se ale bohužel až na finální bitku s chlupatcem Norrisem nekonají, a tak si z Cesty draka místo úžasného zážitku z pohledu na umění téhle kung-fu legendy odnášíte pouze pronuděných sto minut a slastný pocit z toho, že Chuck Norris konečně dostal pořádně na prdel. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Cesta draka byl první hongkongský film točený v Itálii. (Caelos)
  • Když je nájemný vrah v bytě Chen (Nora Miao) bit Tangem (Bruce Lee), dostává rány po celém těle, jen né do hlavy. Později je však vidět s monokly a ovázanou hlavou. (Epistemolog)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama