Reklama

Reklama

Hra smrti 2

  • Hongkong Tower of Death (více)
Trailer

VOD (1)

Volné pokračování Hry smrti. Hra smrti 2 přinese klasickou zápletku o pomstě, ale především díky umění Bruceho Lee je tento film zvedán do popředí. Přítel Billyho Lo (Bruce Lee), mistr bojových umění, záhadně umírá. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn. Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Začiatok je hnusný patvar zlátaný z niekoľkých záberov na Bruca Lee ktorý sa motá sem a tam a prednáša nejaké pindy, z čoho sa tvorcovia snažia vyhoniť nejaký ten núdzny dej. Ako sa hovorí, Všetko sa dá, keď sa chce a oni naozaj veľmi chceli, takže sa im podarilo zbúchať akúsi dejovú kostru, samozrejme o pomste. Takže Bruce spadne z helikoptéry a jeho brat začuje hlas otca alebo koho, ktorý mu povie - pomsti sa... a tak ide do japonska kde každého vybúcha ako koberec. V japonsku je to samý číňan a taktiež jeden beloch čo jedáva surové mäso a k tomu pije krv. Taktiež tam majú vežu postavenú smerom do zeme v ktorej sú chlapíci v alobale a čínsky tarzan. Áno je to riadne psycho, ale nevadí, hlavne že sa tam všetci prítomný kvalitne mlátia. Akčné scény sú dosť vymakané a nápadité a o to tu ide. Záhadou zostáva chlapík prezlečený za plyšového leva a cvičené pávy ktoré údajne poslúchnu akýkoľvek príkaz svojho pána. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jestliže ve Hře smrti byl zábavným vrcholem záběr na fotku Bruce Leeho nalepenou na zrcadlo tak, aby překrývala tvář dublera, v tomto (v prvních 30 minutách) podobně poslepovaného snímku (materiál s B.Lee pochází z vystřižených scén z Drak přichází) je to souboj s chlapíkem převlečeným ve lví kůži (zřejmě má opravdu představovat lva). Česky titulkovaný audiokomentář B.Logana na vapetovské edici je nutností, neboť bez něj se oběma filmům (skoro) nedá rozumět. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejde mi na rozum, proč se i tento kousek musí honosit jménem Bruce Leeho a názvem jeho nedokončeného snímku, když by dost dobře fungoval i sám o sobě. Takhle jen první "poskládaná" polovina brání příběhu v dostatečném rozvinutí a ryzí pozitivní dojem přináší až akční finále, v němž hlavní hrdina postupuje přesně dle vzoru "Game of Death" od protivníka k protivníkovi. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý díl postmortálního dobrodružství legendárního Bruce nabídne příběh podobnější původnímu autorovu záměru a konečně se dočkáme jakési varianty Věže smrti, kde se hlavní hrdina utká s několika bojovníky na život a na smrt. Hrubozrnný filmový trash, kde se vůbec nedaří navodit ani zdání nějakého smysluplného příběhu, naštěstí však s povedenými bojovými sekvencemi. Ve filmu se dočkáme i hambaté scénky s velmi ošklivou blondýnkou, ovšem s vnady proklatě vzdálenými od sebe, takže doporučuji opatrnou práci s rychloposuvem, onen Grand Canyon mezi prsy stojí za zhlédnutí. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jestli se Hra smrti 2 chtěla přiblížit jedničce ve skutečnosti nevím, ale z diváckého pohledu se jí to rozhodně nepodařilo! B.Lee, který se díky svému nešťastnému osudu ve filmu pouze mihne nemá prostor vyniknout jak bojově, tak herecky, a tak celé to břímě vzal na sebe dvojník Tai Chung Kim, který by udělal mnohem lépe, kdyby vykročil "nekopírováním" Bruce ale "svoji" samostatnou kung-fu cestou. Celé to totiž v jeho podání vypadá jako parodie Bruce (což věřím že byl i režisérský záměr), která Vás donutí přemýšlet , jaké by to bylo kdyby Lee dožil ještě pár let a opřel se do své filmové kariéry naplno! Dvojka smrti tak drží tempo s jedničkou pouze v akčních pasážích, které jsou famózně propracované a drží tak hrdě hodnocení nad 50%! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Do filmu bol pre jeho podobu s Brucom Leem obsadený korejský herec Tai Chung Kim. Väčšinu bojových scén ale odohral v kung-fu zdatnejší Yuen Biao. Tai Chung Kim využil svoju podobu s Brucom Leem aj vo filme Karate Tiger, kde sa zjavoval ako jeho duch. (Puol)
  • Když při závěrečném souboji Chin Ku (Jang Lee Hwang) rozseká černý šátek, sekne celkem pětrkát. Na zem se však snese o mnoho více kousků šátku. (Claude Speed)

Reklama

Reklama