Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Když je Vám 12, chodíte do školy / ze školy a ve volném čase si pouštíte, co máte ve skromné VHS filmotéce, pak film o naději a nevzdávání se ve Vás zanechá určité stopy. Tehdy mi nebylo moc jasné, proč Van Damme (můj oblíbený) hraje zlouna, nicméně přes celkové ztvárnění jsem ho skutečně tak považoval a tento film se nesmazatelně zapsal do mé growing-up filmotéky. Je to už hodně dlouho, co jsem ho viděl naposledy (krom dneška), kdy vůči němu zastávám naprosto stejný postoj - naděje a nevzdávání se, pokud věříte, dokážete zázraky. A tak tomu skutečně je (vlastní zkušenost). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o klasické béčko 80. let, ale ne ledajaké. Je to exkluzivní extra karate béčko, které započalo vlnu "ringových mlátiček" J.C.V. Damma a v podstatě jeho kariéru. Celý film stojí na jednom velkém jméně a tím je režisér Corey Yuen! Člověk, který film na své režii doslova postavil, a v budoucnu vytvořil spoustu horších i lepších akčních karate filmů. Nakonec se propracoval k takovým exkluzivitám, jako je "So Close" a oba díly "Kurýra". I zde na počátku jeho režijní kariéry je jasně vydět neuvěřitelná profesionalita. Ano, film je neuvěřitelně naivní a celková naivita a jednoduchost 80. let z něj přímo dýchá, ale je to pro řadu diváků i kus nostalgie. Musí se uznat, že neznámý mladíček Kurt McKinney je zde ve špičkové fyzické formě, stejně jako ostatní karatisté. Jakmile ale Kurt ve finále nastoupí proti Van Dammovi, je jasně vidět, že ho Van Damme vyloženě šetří a na některé údery si musí doslova počkat ... Ano, toto je jeden z mála filmů, kde je jasně vidět, že Van Damme kdysi zřejmě opravdu karate skvěle ovládal ... Tento film je kus mého mládí, ale i bez nostalgie se jedná o vskutku perfektní karate mlátičku, která se stala jednou z klasik žánru a v podstatě jej v Americe znovuoživila (po 12 letech od úmrtí Bruce Leeho ...). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger I. je jednoducho legenda, jeden z prvých filmov, čo som videl na videu a pekná spomienka na časy dávno minulé. Van Damme v úlohe drsného, namysleného a afektovaného záporáka má ešte celú kariéru pred sebou. Dejová linka je síce strašne prostá, ale aj tak tu ide hlavne o ten ring :). Bavilo ma to vtedy, baví ma to aj dnes. 70/100 ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger jsem viděl ještě se simultáním překladem na jediném přehrávači VHS v okolí...byl umístěn ve společenské místnosti zbrojnice místní SDH a jako malí caparti jsme se tam slézali když šli "velcí kluci" koukat na filmy. Viděl jsem tam poprvé Ramba, Karate Tiger a Terminátora...ale Karate Tiger byl z naší strany nejžádanější film, protože když jsme řekli že chcem pustit Karate tiger, "velcí kluci" nám pustili péčko :D Doma jsme pak tvrdili pravdu - že jsme koukali na Karate tiger samozřejmě. Rozhodně významný film z mého pohledu .o) ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 80´s kultů, který mě tehdá na vhs minul. Viděl jsem ho celý až nyní a teda je to vážně brutal. Nevím, co zmínit dřív? Chvílemi to vypadá jako nějaká sitcomácká parodie na bojovky ( rozhovor se šampionem v televizi, reakce lidí a poroty v závěrečném souboji) chvílemi je vidět mikrofon a ty herecké výkony... Doporučuju zaměřit se zvlášť na otce hlavního hrdiny a výše zmíněného šampiona. Některé jejich kreace ve mně vzbudily hlasitý smích. Zábavný je také blonďatý rozhodčí (s parukou?), který jeden moment dohlíží na bojovníky přesně v rytmu jejich úderů. Formálně odpad, hrozně špatný film po všech stránkách, ale právě za tu zábavnost dávám aspoň tu hvězdu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Choreograf bojových scén "Harrison" Mang Hoi sám prováděl salto vzad s kopem namísto Kurta McKinneyho i Kima Tai Jonga. (Herr_Flick)
  • Při jedné z potyček Jason Stillwell (Kurt McKinney) jednoho ze svých protivníků odkopne a druhého pouze odstrčí, přesto má roztržené triko. (Armin82)
  • Přibližně v 15. minutě, když Scott (Kent Lipham) wapkou zaútočí na Jasonovo kamaráda (J.W. Fails), je vidět, že má J.R. třičko každou chvíli jinak mokré. (Armin82)

Reklama

Reklama