Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kung fu mlatacky a la Bruce Lee ma vzdy dlhodobo obchadzali, ale raz ma nanestastie napadlo pozriet si tento film. Ponajprv musim vyslovit svoje nesympatie k doslova az katastrofalnej rezii. Herecke vykony mdle a nevyrazne, dejova linia akasi tu je, ale ani ta divaka nestrhne. Postavy su vykreslene prilis plocho, bez stipky nejakej vnutornej psychologie. Dalsi dovod, preco sa vyhybam /az na pana Chana/ cinskej kinematografii. Kopa 4 - a 5 - hviezdickovych hodnoteni je mimo reality. 30 % ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Neviem ako tento film hodnotit, lebo pribeh je hoden tak maximálne hviezdy, a už už som chcel vypnúť film...potom prišla scéna vzbury robotníkov, keď sa Bruce prvýkrát začal biť, a moment keď prestal "hrať" a dostal sa do svojho elementu bol úžasný, vyžaroval takú neskutočnú auru...a keď ste sledovali jeho pohyby podrobne , tak ste videli kúsok z každého, kto bol ním inšpirovaný počnúc Jackie Chanom, až po J.C.V.D. kopance z otočky. Ohromný talent, otrasný film, ale keď si vspomeniem na tú scénu vo fabrike nemôžem inak... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// +Bruce Lee je skutečně hodně dobrý, a to i jako herec, akce, příběh, hodně dobrá hudba -na Bruceovi zvuky nejsem příliš zvyklí, občas mi jeho postava přišla dost naivní/// No jsem docela překvapený. Děj mě chytl hned od začátku a zajímal mě až do samotného konce. Kung fu jsem si taky užil požehnaně. Takže i v tomto směru spokojenost. Choreografie soubojů je výborná a opravdu z toho cítíte tu zuřivost a chuť pro pomstu. Zajímavé, to jsem u tak starého filmy nečekal./// Celkem 80%/// ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film spravil z Brucea medzinarodnu hviezdu. Zabavne je, ze americky tv serial Green hornet (jeho prva vacsia uloha) mu priniesol obrovsku popularitu v Hong Kongu, kde tak dostal svoju prvu velku ulohu - Big boss a tento film potom spravil filmovou hviezdou aj v Amerike. Big boss je jednym z mnohych filmov, ktore v tej dobe v Hong Kongu vznikali ako na beziacom pasme. Lacny, zbuchany za par tyzdnov, avsak naplneny tym co bolo v tedy velmi popularne. Tuctovy dej, pomsta, brutalita, krv a nahota. Pre tych, ktory proste 70 Hong Kongske roky zeru, to je pochutka a ty ostatny tu obcasnu nudu pretrpia koli tomu ze vo filme je Bruce Lee. Ano Bruce je legenda a ked pridu na radu bojove sceny, film sa stava nielen zabavny, ale dovoluje obdivovat Bruceov neopakovatelny pohyb, jeho umenie, ktore cibril kazdy den takmer 20 rokov. Ak by vo filme boli aspon dve bojove sceny naviac, bolo by to za plny pocet. Ale viete co, kaslite na hodnotenie a obdivujte Brucea. Bol bozsky. (7/10) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee točil kraviny, ale zapsaly se do dějin světové kinematografie zlatým písmem. Film se dá zhlédnout s rychloposuvem a mrknout pouze na vymazlené a nesmírně tvrdé souboje, z kterých nečouhají dráty ani taneční kreace. S realitou bych byl ale velmi opatrný, prim hraje jako téměř vždy choreografie. Pouliční bitka by se neodehrávala ve stylu: Počkám až zbije kámoše, pak nastupuju já. Na skutečnou řežbu se podívejte v Serbuan Maut nebo si vemte špatnou šálu na fotbal. Tři, na mě té pitomosti bylo přes veškerou úctu moc a soubojů málo. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • Velký šéf se v kantonské čínštině jmenuje Tong saan daai hing. Tong je jméno staré čínské dynastie, saan znamená hora. Spojením těchto slov je myšlena Čína. Daai hing znamená velký bratr. Doslova tedy název znamená Velký bratr z Číny a odkazuje na postavu Cheng Chao-ana, který přichází z Číny do Thajska pomoct svým krajanům. Mezinárodní název Velký šéf naopak odkazuje k postavě hlavního záporáka. (Caelos)
  • Lidé se často ptají, zda se Bruce Lee během natáčení v Thajsku utkal s nějakým thajským boxerem. Nejvíc se výzvě k souboji blíží příběh o jednom trenérovi, zkušeném thaiboxerovi, který připravoval thajské statisty na bojové scény. Na popud kaskadérů souhlasil, že s Bruce Lee poměří své síly. Postavili se proti sobě a Bruce Lee provedl jeden silný kop. To znamenalo konec souboje a onen trenér pak Bruce Lee choval ve velké úctě. (Caelos)
  • Bruce Lee byl před natočením filmu velká neznámá ohledně akčních filmů, a proto byl připraven James Tien jako pojistka, kdyby Bruce Lee film z jakéhokoli důvodu nezvládal. Stalo-li by se tak, posunuli by úlohu Jamese Tiena do hlavní role, zatímco Bruce Lee by byl upozaděn. (Caelos)

Reklama

Reklama