Reklama

Reklama

Lucy Hillová je ambiciózní a podnikavá manažerka žijící v Miami. Miluje své boty, miluje svá auta a miluje kariérní postup. Když dostane nabídku na jeden krátkodobý úkol – neznámo kde – aby restrukturovala výrobní továrnu, skočí po této možnosti s vědomím, že má jasné povýšení na dosah ruky. Co však začíná jako jednoduchá práce, se brzy stává zkušeností, která jí zcela změní život. Lucy postupně odhaluje hlubší smysl svého života a co víc, také muže svých snů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Když o tom tak přemýšlím, tak je jasné, že dějově to jede po kolejích značky Hollywood a nijak to nevybočuje, tzn. že přesně víte, co přijde plus několik málo vsuvek, které nečekáte (opravdu, ale minimum ne-li žádná). Bylo tam sice pár scén u kterých jsem se zasmál, ale totálně to pohřbili nějaké nelogičnosti a zkratky, které to strhávají lehce pod průměr. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Ač moji oblíbenci dávají 2h, já bez výčitek 4h. Ano, je to čajíček a k tomu jeden z valérů Amerického snu, ale kdo by to nechtěl zažít?! Kdo se nesnaží „co to jde“ a koho nakonec Osud stejně nevezme pod krkem a s chutí nepropleskne? Renee je reprezentantkou nás všech, pinožících se lidiček, kteří věří, že „to zvládnou“, protože na tom vlastně nic není... Tvůrci si nedělají srandu z venkova (jak tomu zhusta bývá), ale nastavují zrcadlo „projektům“, manažerům, souhrnně „těm z města“ od kterých nelze čekat mnoho dobrého, co by nejspíš podepsal mnohý z nás. 96 minut slušné zábavy. Doplněno: film jsem (ač ho mám na DVD) nedávno o5 viděl v TV a nemohu nepřiznat, že se mi líbí čím dál víc. Proč? Snad, že kostýmek Renee děsně sluší či, že film má nesporně mnoho rovin. Jenom ťunťa může film hodnotit toliko dle jediné roviny (kterou je s to postřehnout). ()

Reklama

Scytale 

všechny recenze uživatele

Renee Zellweger v tomto filmu vypadá jakoby to nebyla ani ona, ale nějaký podivný robot s její tváří starší o 15 let, vypreparovaným hereckým umem a nainstalovaným softwarem Denik Bridget Johnsove v1.0. Zápletka filmu je naprosto tuctová a předvídatelná a garantuji vám, že se budete nudit a nudit a ... Ty 2* jsou za příležitostné situační gagy a postavu Stua ztvárněnou J.K. Simmonsem. ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Na Holku z města si zajděte, jen jestliže máte opravdu rádi Renée a cupitání v dvanácticentimetrových šteklích po továrně (zabít). V takovém případě vám nebudou vadit prázdné dialogy, děj předvídatelný od titulků, tuny klišé a spousta nesympatických postav. Chápu, že romantická komedie není nijak objevný žánr, ale tohle byla hodina a půl nudy s velkým polibkem na konci, kde všichni tleskají- prosím ??! ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Holka z města není nejlepším dílem svého žánru, ale pro mě je jednou z mála amerických romantických komedií, které jsem si zapamatovala a na které se ráda podívám víckrát. Při hodnocení tohoto žánru podle mě jde hodně o to, jestli jsou člověku hlavní hrdinové sympatičtí, jestli se s nimi dokáže ztotožnit a jestli mu vyhovuje to které prostředí a typ romantického příběhu. Což je všechno hodně osobní. Takže u mě to asi bude tím, že tady mně hlavní hrdinové vyhovovali, velice sympatické byly i vedlejší postavy a dověděla jsem se tu něco málo o Minnesotě a zakořeněných představách o ní, což pro mě jako pro anglistku bylo zajímavé. A kromě toho jsem já sama jednu dobu byla taková Holka z města - přestěhovala jsem se v zimě do malého městečka na severu (v mém případě ovšem v Lotyšsku), kde jsem objevila úplně jiný svět, jiné tempo života a jinou stránku sebe sama. A aby toho nebylo málo, hned první den jsem uklouzla a spadla na náledí, protože jsem měla sice velice pěkné, ale příliš kluzké kozačky, a přišla v elegantní lehké halence na biblickou hodinu, kde se topilo jen v krbu a všichni byli navlečeni v tlustých svetrech. Následkem čehož jsem se pak zimním scénám v kině smála dvakrát hlasitěji než ostatní a začala uvažovat o tom, co je to vlastně klišé. Protože v tomhle filmu bych normálně scény střetnutí městské slečny se zimou označila za klišéovité, jenže... když se vám něco podobného opravdu stane, tak už vám to moc jako klišé nepřipadá... Takže klišé či neklišé nehodnotím. Jediné, co bych filmu vytkla, byl nedostatek chemie mezi ústřední dvojicí a trochu rozpačitý konec. A také by to bývalo chtělo jinou hudbu, která by lépe propojila scény a podtrhla atmosféru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní představitelce díky zimě zkameněly řasy a mužským protěškům mrzly vousy. (Kamkon)
  • Film se natáčel v kanadském Winnipegu při -47 stupních Celsia (Kamkon)
  • I když pro "zimní" část natáčení měla Renné kaskadérku, všechny scény točila osobně. (Kamkon)

Reklama

Reklama