Reklama

Reklama

Lucy Hillová je ambiciózní a podnikavá manažerka žijící v Miami. Miluje své boty, miluje svá auta a miluje kariérní postup. Když dostane nabídku na jeden krátkodobý úkol – neznámo kde – aby restrukturovala výrobní továrnu, skočí po této možnosti s vědomím, že má jasné povýšení na dosah ruky. Co však začíná jako jednoduchá práce, se brzy stává zkušeností, která jí zcela změní život. Lucy postupně odhaluje hlubší smysl svého života a co víc, také muže svých snů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem zavítala tak trochu nedopatřením během filmové noci v Palace Cinemas, protože v tu dobu nedávali zrovna nic co by mi navazovalo časově na další film. Holka z města je po všech stránkách divný film, není vtipný, klasicky to nejzajímavější je vypovězeno už v traileru, děj předvídatelný (až tak, že máte pocit, že by jste to napsali taky a ještě lépe), scénář alá klišé bez hlášek, bez vtipu, baz nápadu, bohužel i bez nadhledu, zato obsahuje spoustu několikrát provařených klišé a vyložené stupidních vět. Co vás (nedoporučuji ani pouštět) dorazí a překvapí je fakt, že herecké výkony tady vážně nejsou nic moc. At´ už titulní hrdina či vedlejší postavy, Zellweger hraje podle mě svůj průměr, což mě u tak dobré herečky vcelku zaráží. 20% ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ani nenadchne. Jednoducho tradičná nevtipná americká romantická komédia postavená len na klišé. V škole sa menej odpisuje a nakukáva. Na opísanie toľkých okukov mi už i slová dochádzajú. Ani jeden pixel nie je originálny. Akokoľvek rozpritvávať toto veľdielo je zbytočné, pozrite si to radšej v originále. 30% ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké překvapení. Nerozumím zdejšímu hodnocení... Ač nemá komedie originální téma, nemusí se uchylovat k nějakým crazy situacím, je příjemně vtipná a oporu má v tradičně výborné Renée Zellweger. A musím dodat, že film mi dokonale naplňuje atributy romantické komedie a je mi i bližší než její Deníky B. Jonesové. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Holka z města není nejlepším dílem svého žánru, ale pro mě je jednou z mála amerických romantických komedií, které jsem si zapamatovala a na které se ráda podívám víckrát. Při hodnocení tohoto žánru podle mě jde hodně o to, jestli jsou člověku hlavní hrdinové sympatičtí, jestli se s nimi dokáže ztotožnit a jestli mu vyhovuje to které prostředí a typ romantického příběhu. Což je všechno hodně osobní. Takže u mě to asi bude tím, že tady mně hlavní hrdinové vyhovovali, velice sympatické byly i vedlejší postavy a dověděla jsem se tu něco málo o Minnesotě a zakořeněných představách o ní, což pro mě jako pro anglistku bylo zajímavé. A kromě toho jsem já sama jednu dobu byla taková Holka z města - přestěhovala jsem se v zimě do malého městečka na severu (v mém případě ovšem v Lotyšsku), kde jsem objevila úplně jiný svět, jiné tempo života a jinou stránku sebe sama. A aby toho nebylo málo, hned první den jsem uklouzla a spadla na náledí, protože jsem měla sice velice pěkné, ale příliš kluzké kozačky, a přišla v elegantní lehké halence na biblickou hodinu, kde se topilo jen v krbu a všichni byli navlečeni v tlustých svetrech. Následkem čehož jsem se pak zimním scénám v kině smála dvakrát hlasitěji než ostatní a začala uvažovat o tom, co je to vlastně klišé. Protože v tomhle filmu bych normálně scény střetnutí městské slečny se zimou označila za klišéovité, jenže... když se vám něco podobného opravdu stane, tak už vám to moc jako klišé nepřipadá... Takže klišé či neklišé nehodnotím. Jediné, co bych filmu vytkla, byl nedostatek chemie mezi ústřední dvojicí a trochu rozpačitý konec. A také by to bývalo chtělo jinou hudbu, která by lépe propojila scény a podtrhla atmosféru. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Perfektní průměr ve všech ohledech a to myslím pozitivně. Film tak dokonale šlapající ve vyjeté stopě romantické komedie, s nijak nevybočující režií nebo jakýmkoli jiným formálním prvkem, že jsem si upřímně řečeno oddechla. Obávala jsem se, že to dopadne daleko hůře, ale kromě veškerých klišé opravdu není nic, čím by se tahle Holka z města mohla zprotivit. Renée je nad očekávání snesitelná, nepitvoří se, nenafukuje, ani příliš nešpulí a i přes tu relativní prázdnotu a šablonovitost je její postava Lucy vcelku sympatická. "Zálesácký" Harry Connick Jr. a ostatní vesničtí balíci neškodně přizvukují. Do předvánoční nálady mi tato zasněžená oddechovka pěkně zapadla. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní představitelce díky zimě zkameněly řasy a mužským protěškům mrzly vousy. (Kamkon)
  • Film se natáčel v kanadském Winnipegu při -47 stupních Celsia (Kamkon)
  • I když pro "zimní" část natáčení měla Renné kaskadérku, všechny scény točila osobně. (Kamkon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno