foto

Renée Zellweger

  • nar. 25.4.1969 (47 let)
    Katy, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

René sa zaujímala o herectvo už od strednej školy, kde účinkovala v dramatickom spolku. Spočiatku žila i nakrúcala v Texase, no v roku 1994, po úspechu svojho piateho filmu LOVE AND A.45, sa presťahovala do Los Angeles. Išlo iba o malý nenápadný thriller, no ohlasy, ktoré získala za svoj výkon, jej dodali veľa síl a perspektív do budúcnosti. A dva roky po štvrtom pokračovaní hororovej série TEXAS CHAINSAW MASSACRE, v ktorom hrala spolu s Matthewom McConaugheyom, prišiel v jej kariére obrovský zlom. Cameron Crowe ju obsadil do vedľajšej úlohy v JERRYM MAGUIREOVI, ktorý obdržal päť oscarových nominácií. Renée tu čoby obyčajné, sympatické dievča po boku Toma Cruisa zažiarilo ako amplión a zo dňa na deň sa z nej stala vychádzajúca hviezda.

Na tento úspech nadviazala spoluprácou s Meryl Streepovou vo filme ONE TRUE THING, s Jimom Carreym v bláznivej komédii JA, MOJE DRUHÉ JA A IRENA, alebo s Morganom Freemanom v SESTRIČKE BETTY, kde sa už objavila v hlavnej úlohe. A to už bola Renée len krôčik od postavy Bridget Jonesovej z bestselleru Helen Fieldingovej. Bridget je mladou, priemernou ženou, ktorá bojuje proti svojmu veku, nadváhe, otravnej práci, neúspechu u mužov a množstvu ďalších vecí, ktoré jej sťažujú život. A jednou z ciest, ako na sebe začne pracovať, je, že si začne zapisovať do denníka neskreslenú pravdu o sebe samej i veciach, ktoré sa dejú okolo nej. Zellwegerová v role Jonesovej zabodovala na celej čiare. Dodala jej prirodzenosť, spontánnosť, dôveryhodnosť a vôbec všetko, čo by jej nemohla dodať žiadna vyblýskaná barbie herečka. A vyslúžila si tým oscarovú nomináciu.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2016 Dítě Bridget Jonesové
Same Kind of Different as Me
The Whole Truth
4 ½ Minutes
2010 Píseň mého srdce
2009 Holka z města
Monstra vs. Vetřelci
Můj milý, můj drahý
Případ číslo 39
2008 Appaloosa
Tvrdé palice
2007 Pan Včelka
2006 Miss Potter
2005 Těžká váha
2004 Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
Příběh žraloka
2003 Kašlu na lásku
Návrat do Cold Mountain
2002 Bílý oleandr
Chicago
2001 Deník Bridget Jonesové
2000 Já, mé druhé já a Irena
Sestřička Betty
1999 Ženich na útěku
1998 Dražší než rubíny
Jediná správná věc
1997 Lhář
1996 Celý širý svět
Jerry Maguire
1995 Low Life, The
Na plný pecky
1994 Bolestná realita
Láska a pětačtyřicítka
Masakr v Texasu
V zajetí rocku (TV film)
8 sekund
1993 My Boyfriend's Back
Omámení a zmatení
Vrah z Heartlandu (TV film)
1992 Chuť zabíjet (TV film)

Dokumentární

2009 Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.
2008 A Musical History
2007 ShowBusiness: The Road to Broadway
2005 Piece of My Heart
Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2004 V záři reflektorů (TV seriál)
2003 50 Greatest TV Animals (TV film)

TV pořady

2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2005 77. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 4Pop (TV pořad)
75. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 Eigo de shabera-night (TV pořad)
74. Annual Academy Awards (TV pořad)
2001 73. Annual Academy Awards (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
Rove Live (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 458)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace