Výměna manželek (TV pořad)

Reality-TV

Česko, 2005, 60 min

Jan Kadeřábek

• Tosim

Nehodnotím to z hlediska morálky a nechci se nikoho dotknout, ale považovat tento ubohý a vyhypeovaný paskvil byť jen kousíčkem za něco sociologického může tak akorát člověk bez mozku. Jestli tohle o něčem vypovídá, můžeme s klidem říct, že Adolf Hitler byl největším dobrodincem dvacátého století. Panebože!!! :-/(10.3.2009)

Tuhle věc evidentně většina zdejších hodnotí z čistě ‚morálního‘ hlediska, nespílám jim za to. Nejsem sice sociolog, ale vážně mě sem tam bavilo nahlédnout pod pokličku soukromí lidem, jejichž duševní a (asi taky?) finanční chudoba je dohnala k tomu, aby se přihlásili do této soutěže. Aneb, „za padesát litrů cokoliv“. Nejvíc se ve mně tlouklo to, jestli mám ty lidi litovat, nebo jimi opovrhovat. Každopádně jasné potvrzení všech oblíbených mýtů o „blbečcích Češích“ a asi nejlepší reality-show, která proletěla našimi televizemi, přesto jsem svým způsobem rád, že už skončila.(14.12.2008)

• Boss321

Viděl jsem několik prvních dílů a musím uznat, že některé "výměny" bylo celkem zajímavé sledovat, ale takových dílů bylo z mého pohledu opravdu jen pár.......(12.1.2009)

• Subjektiv

Někteří lidé jsou hloupí, jedno neštěstí jim doma nestačí. Já jsem chytrý, jsem úplně sám. Rád se dívám, jak ostatní trpí. Dvojnásob. :)(8.9.2011)

Jedna z mála reality show, která mne zaujala. Voyerismus jako kráva a člověk se podíval na všechny ty typické rodinky. Některé ve mně vzbudily dokonce i emoce ne právě klidného charakteru. Vzpomínám na rodinu, která žrala jen obilní klíčky. Na křesťany s deseti dětma, kteří byli totálně mimo. Na lesbičky a počestnou moravskou rodinu, která na ně dočista změnila pohled. Na cikány, kteří byli pořádnější, než bílá zavšivená elita. A na další různý psychopaty.(11.5.2009)

• Flipper

Vymente starú za novú! Tento reklamný slogan tu však celkom dokonale neplatí, lebo dostanete starú za niekoho iného starú. Narozdiel od ostatných prekomercionalizovaných a falošných reality show na túto sa dalo ako tak pozerať, aj keď vás niekedy úplne banálne problémy v rodine nebavili. Každý má predsa svoje vlastné problémy...(4.12.2008)

• H34D

Odporná úchylarna bez úrovně a bez známky inteligence, nebo smysluplné pointy. Není to zábavné, není to zajímavé, jedná se o trapné vyobrazení looserů, kteří si buď neváží rodiny, nebo už totálně neví, čím by si zpestřili své fádní a nenaplněné životy. Výměna manželek se mi prostě hnusí, viděl jsem jeden díl a měl jsem dost. Tenhle projekt se svezl jen na sezózní vlně popularity reality-show a doufám, že bude brzy zapomenut. 0/10(14.12.2008)

• Darren

Ten nápad jsem vždycky považoval za tak nějak... zvrácený. Nikdy jsem nepochopil, co může přimnět lidi se sem přihlásit. Pak mi došlo, jak moc to vše bylo v režii novy. Jedna usmolená za některé opravdu zábavné zdegenerované sociální případy...(1.12.2008)

Zvláštní pořad. Ale ani za ty prachy to nestojí...(6.12.2008)

• castor

Sociologicky bezesporu zajímavé, zbytek už je o morálních otázkách každého diváka. NOVA miluje, když se začnou hýbat emoce, když přibudou hádky a spory, specifický český divák má vystaráno. Tu a tam shlédnu, nicméně nedávno (duben 09) mě doslova šokovala panička - samozvaná pravou českou ženou - krev a mlíko z Moravy, která nejprve zasadila Franfurkt do Francie a Paraguay hledala kdesi v Africe (ok, beru, zeměpis měla naposledy na základce), ale aby Velký státní znak České republiky, který našla při úklidu v „nové“ domovině, označila jako jakousi cedulku (neuvěřitelně profláklý čtvrcený štít k reprezentaci státu - tedy i té její Moravy), tak to je VRCHOL debility!! Jinak osobně nepotřebuju kamery k tomu, abych věděl vedle koho denně usínám.. Ale pevně věřím, že určité spektrum účinkujících najde řadu otázek!!(14.4.2009)

• MM_Ramone

V tomto prípade platí presne to, čo som už napísal v komentári slovenskej verzie tejto relácie. Jednoduchý nápad, ktorý bude zaručene fungovať. Rodinná reality show v ktorej ide o to, že dve rozdielne manželstvá sa navzájom premiešajú. Nastane "Výměna manželek". Takže sa môže stať, že dobre situovaná, zhíčkaná panička sa zrazu ocitne niekde v cigánskej osade alebo na zahnojenej farme. Radikálna zmena prostredia a povahovo cudzí ľudia. To je situácia, kedy sa uvolnia emócie a zaiskria konflikty. A presne to chcú znudení, televízni diváci vidieť. Takýto odpad!(25.1.2012)

• paascha

Nejlepší díly byly s Laďou Manou a s tím fanatikem, co zpíval Haleluja, budiž Pán a pak se zlil a chtěl šukat:-)))) Jinak o ničem(18.12.2008)

• NinadeL

V životě jsem viděla asi tak pět dílů, jednou i českou verzi na slovenský televizi a je to pořád dokola. Snaží se podle základních ukazatelů namíchat takový střety, aby to udělalo nějakou show... ale málokdy to má výsledek, za kterej by se člověk nemusel stydět, že tomu tu hodinku věnoval. Ovšem jsem docela zvědavá, jestli se něco stane při střetu s registrovaným partnerstvím. Edit: nestalo.(29.3.2009)

Každý díl jiné charaktery, občas pozoruhodné kontrasty, dokonce i emocionální napětí..! Myslím to vážně, Výměna manželek patří k tomu nejlepšímu, co v oblasti reality-show naše televize přinesly. Jakto, že mají jen o 5% více, než zhovadilosti typu Vyvolených? Skutečná psychologie asi ne, zábava vcelku obstojná.(19.1.2009)

• Stegr

0% - Tuhle reality show vysloveně nemám rád, je mi neskutečně nesympatická...(3.12.2008)

• salahadin

Vysoce nekvalitní drahej šunt, kterým chtěli soudruzi z Novy zbořit hranice vkusu. Ztotožňuji se s komentářem uživatelky Evora, která to vystihla skvěle. Doplním, že nejsem fanda žádných šmírovacích komerčních hitů, které se na nás valí ponejvíc ze západu (všechny ty debilní reality show typu Vyvolení apod.). Pořad Výměna manželek snad vybíral lidi bez všech dostupných mozkových nanobuněk, protože jejich psychologický profil mnohdy hraničil s "jednoduchostí" (ne u všech samozřejmě). Přiznám se, viděl jsem jen několik dílů, ale všechny mě dokázaly regulérně vytočit...a to se mnou umí jen Paroubek a ten jeho pomíchanej ciferník se sexymozkem.(4.4.2010)

Tenhle pořad je především dobrou sondou do života člověka a ukazuje, jak málo lidí je schopných se jen na pár dnů adaptovat na jiné prostředí, než je to jeho domácí, a podobně i jak si zvykají muži na ženy, které nejsou jejich vlastní. Mnohdy mě fascinuje jak je řada lidí nezralých a nepřizpůsobivých, netolerantních a činí jim potíže pár dnů vydržet s jinými lidmi. Rovněž je zajímavá konfrontace různých životních stylů a postojů k tomu, co komu právě nešmakuje či nic neříká! A dalším aspektem je, jak kdo zachází s penězi, jak s nimi kdo umí hospodařit.(24.9.2010)

• HollyW

Zase další zhovadilost na televizi Nova. Ta hloupost některých spoluobčanů mě vážně zabíjí. Zaprvé bych si v životě nepozvala do domu televizní štáb, když tam mám bordel jak v tanku a nejsem schopná si uklidit. Zadruhé, když to párům neklape, tak ať si zajdou do poradny a neřeší své problémy touhle cestou. Zatřetí, ano je to velice zajímavé sledovat jak ze sebe někdo dělá před kamerou totálního debila. Proto taky ta jedna hvězda, i když nad tím kroutím většinou hlavou.(31.3.2012)

• Aky

Je to opravdu tak nedosažitelné vymyslet v tomhle žánu něco inteligentního?(8.10.2011)

Výborný počin, který ještě donedávna neměl v našich končinách obdoby. Chválím NOVU, která tento projekt vybudovala. Bavil jsem se skoro u všech dílů. Nejlepší na tom bylo, že vždycky šla žena do jiné rodiny, která byla úplnej protiklad té její. To bylo dokonalé a myslím si, že nejen já čekal vždycky na tu chvíli, kdy začnou hádky. Ty byly skoro pořád a NOVA nám je patřičně "servírovala". Pak další dny jsme si mohli v bulvárních článcích číst něco více. Např. v pořadu vystoupila rodina, kde byl šílený nepořádek a hned se o to začla zajímat sociálka, která chtěla odebrat ženě její děti. Je zajímavé, že to sociálka nevěděla už dávno před uvedením v pořadu. Dokonce prý i některé účastnice skončily v péči psychiatrů. A dokonce i štáb nutil účastníky pod pohrůžkou finančních postihů k extrémnímu jednání tak, aby vznikaly hádky a spory. Moc tomu ale nevěřím. Já bych do takovéto reality show nikdy nešel a obdivuji lidi, kteří najdou tu odvahu být pod dohledem kamer a na očích mnoha tisíc diváků. A to vše jen pro 50 000. Už se nemohu dočkat dalších nových dílů. Doufám, že brzy uvidím Rosenbergovu verzi:-). Sice plný počet nedávám, ale i ty 4 jsou velmi pěkné.(1.12.2008)

<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9