Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Poslední koukatelný vědomostní pořad při kterém se občas člověk i pobaví např. otázka „Co znamená zkratka ČSFD?" Soutěžící má nápovědu písmena ČSFD a jeho odpověď zní Čínský Syndrom Finanční Deprese, tak i tací jsou mezi námi. Narozdíl od Riskuj nebo Kde Domoj Můj? to není o rychlosti, ale o tom, co ten člověk ví, takže to má ve svých rukou, pokud mu teda padnou ty správný otázky. Mohli by tam trochu zvednout ty výhry, protože odejít ztraumatizovaný a mít 1100 Czk v kapse, tak to si myslím, že není odpovídající odměně za ty znalosti a občas i zábavu, kterou tam někteří soutěžící vytvářejí. Za mě 100% ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Jediný televizní pořad, ve kterém jsem skutečně vystupoval. Ano, byl jsem tam jako soutěžící a rovnou pětkrát! I přes velice silného soupeře, neschopnost si některé věci vybavit a dramatický spánkový deficit během druhého natáčecího dne jsem si odnesl nějaké knihy, pár tisíc korun a také tričko. A že to není soutěž pro každého? To určitě není. Pro retardy, ignoratny, absolventy vysoké školy života, odborníky ze sedmé cenové a další výkvět našeho národa to opravdu není. ()

Reklama

Bollek 

všechny recenze uživatele

Poměrně starý pořad, který stále funguje a jsem za to rád. Dokud na to lidi baví koukat, tak to budou vysílat, a mě to zatím baví. Vždycky si s babičkou sedneme a soutěžíme na body, kdo z nás první správně odpoví. Babička vždycky vyhraje. A pořád jí vyhrožuju, že jí do té soutěže jednou příhlásím, ale ona stále nechce. Nedávno jsem hrál i stojní hru a taky mě moc bavila. Ta kombinace logického myšlení a paměti je skvělá. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tento pořead je jeden z mála který chci okomentovat - za prví 4 hvězdy jenom mezi soutěžními pořady to snad chápe každý... Jde mi o to, že tento pořad chápe svůj účel - nebá potřebu se měnit a modernizovat. Umožňuje lidem kteří mají obsáhlejší znalosti přivydělat si pár drobáků. Není to o náhodě a rychlost, ale o znalostech. Rád se na takovíto pořad pokoukám - oproti jiným soutěžním pořadům kde místo v chytrosi se mnohdy soutěží v trapnosti a blbosti. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Aleš a Evička jsou fajn moderátoři, a tento pořad není sice příliš zábavný, ale je poměrně pohodový, přínosný, a také si vyzkoušíte od obrazovek, jak na tom jste s vědomostmi. Zapojení strategie je taky fajn, pořadu bych dal za doby, kdy jsem ho sledoval 4*, ale nemůžu kvůli některým odlišnostem v pravidlech před (o náhradní pole se losovalo??) a po (časové omezení jednoho kola) období největšího zenitu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama