Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čínská verze amerického filmu The Bodyguard začíná v momentě, kdy zkorumpovaný podnikatel spáchá vraždu, které ale přihlíží přítelkyně věhlasného podnikatele, který má kontakty na čínskou vládu. Přítelkyni je přidělen bodyguard (Jet Li) a dva policisté, aby ji hlídali jako důležitého svědka. Problémy nastavají, když se bodyguard zamiluje do své chráněnky. (Vecko99)

(více)

Recenze (19)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Z doposud hrajících akčních hrdinů nám Čína servíruje v podstatě tři zásadní typy. Komické dobráky zastupuje Jackie Chan, arogantní frajírky skvěle splňuje Chow Yun-Fat a pak je zde Jet Li, ideální kandidát na tiché pohodové sympaťáky, se kterými byste klidně skočili i na skleničku saké. Pokud tedy zrovna nenahání Riggse s Murtaughem. Tentýž charakter ztvárňuje i v tomto Osobním strážci z Pekingu, kde hraje nekompromisního bodyguarda (v mládí navíc zcela jistě nadmíru nadaného hráče šipek), kterému je přidělena ochrana mladé ženy, poté co je svědkem vraždy. A svou práci bere Jet zatraceně vážně – takže taková ta klasika jako instalace kamer do ložnice a stalking ve všech místnostech domu, nevyjímaje koupelny, je samozřejmostí, stejně jako společné návštěvy toalet v restauraci a nemůže si samozřejmě nechat uniknout šmírování v převlékací kabince. Musí se mu však uznat, že do toho všeho stíhá s přehledem efektně pobít i desítky najatých zabijáků, kteří mu jdou zrovna na ránu. Prostě nenáročná zábava, která svůj daný účel plní. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že jde o kopii Osobního strážce, ale tam, kde Američané brnkají na romantickou strunu, v hongkongském podání se začnou protivníci kosit po desítkách. A je to tak správně, protože tvář Jeta Li nedokáže vyjádřit žádnou emoci, zato mrštnosti má na rozdávání. Velmi dobré aranžmá přestřelek i kung fu duelů (zvláště mlácení se žaluziemi)- C.Yuen nezklamal, a ačkoli originálního není v tom filmu vůbec nic, svou pětku si zaslouží. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"The Bodyguard from Beijing" výrazně kopíruje "Osobního strážce" s Kevinem Costnerem, ale překvapivě v něm lze vysledovat i četné inspirace v "Rudém horku". Ty se manifestují ve vzájemném pošťuchování mezi strojově odosobněným a efektivním bodyguardem z Číny a jeho protipólem, usedlým přízemním policistovi z Hongkongu. Film náleží do skupiny děl, které v době před předáním Hongkongu Číně klidnily dobové zjitřené emoce a namísto zlověstných vizí zkázy a úpadku ukazovaly, že vzájemná spolupráce může být cestou k úspěchu a prosperitě. A tak zatímco v původním hollywoodském fláku na konci Whitney Houston nechá zastavit letadlo, aby mohla dodat mnohoznačnému vztahu se svým ochráncem jasný konec, v hongkongské verzi hrdinčino dožadování se jejího zachránce spíše značí její procitnutí z negativních předsudků vůči Číně a toužebné očekávání, až si za pár let budou moci při předání konečně padnout do náručí. Ostatně na vzájemném oťukávání čínské a hongkongské strany stojí většina snímku, což má za následek, že kdo díky obsazení Jeta Liho (ten je zde spíš ideologicky angažovaný jako pozitivní příklad hongkongské mega star s čínským rodným listem) a režii mistra Coreyho Yuena čekal akční smrt, bude si muset počkat až do závěru, kde teprve snímek trpělivé diváky odmění typicky yuenovsky opulentní a nápady překypující choreografií. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

No co vám budu povídat. Chtěl jsem tomu napálit 4 hvězdy, ale konec už byl moc přehnanej (chytání kulek, 100 zabijáků v domě,..). Oproti hollywoodské verzi je tahle víc na akci než na romantiku a tak prostě na Michaell útočí v obchoďáku asi 40 lidí s bouchačkama, protože je svědkyně zabití nějakýho úředníčka. Hong Kong prostě nemá to pozlátko. Jet-Li chodí pořád s pípákem velikosti manga a jelikož všichni známe verzi s Costnerem, tak nám to připadá víc než vtipné. I tak si myslím, že film má své kvality. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Osobny strazca na HK spôsob. Bohuzial je to riadna nuda. Jet tu hra strasne nesympaticku prisnu a az neprijemnu postavu. Vdaka tomu chcemia medzi nim a zenou, ktoru ochranuje prilis nefunguje. Z ostatnych postav zaujme uz len celkom vtipna figurka v podaní Kenta Chenga. Collin Chou ako hlavny zaporak tentokrat prilis demonicky nepôsobi. Film mohli zachranit aspon akcne sceny, ale je ich tu strasne malo a su take divne. Prestrelky zvlastne spomalovane. No a bitiek sa poriadne dockame az vo finale. Znova su strasne predratovane. Jetov styl mi prilis nesedi. Gulomentne zrychlene mava rukami, lieta vo vzduchu a podobne chujoviny. Toto je proste nepodarok v ktorom ma nezaujala jedina scena. 4/10. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama