Reklama

Reklama

On ve strašidelném domě

  • USA Haunted Spooks

Obsahy(1)

V klasické duchařské komedii se v hlavních rolích představují HAROLD LLOYD a Mildred Davis. Mildred, po smrti svého dědečka, zdědí dům. V závěti je ale podmínka, že bude v tomto domě jeden rok bydlet, jinak se dalším dědicem v pořadí stane její strýc... (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po první (a z mé strany) vlažně přijaté grotesce Jeho výsost Lišák se mi Strašidelný dům jevil jako perfektní a svižná zábava, která má ty správné grády. Všechno to bylo nádherně dynamické a zároveň komické, a ikdyž zápletka nebyla nijak převratná, tak i přesto jsem se pobavil - zejména při všemožných pokusech o sebevraždu. Zkrátka takhle bych si nějak představoval ukázkovou grotesku. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako ostatní Lloydovy grotesky je i tato zprvu pomalejší a příběhovější. První dvě třetiny sázejí hodně, což je pro Lloyda také typické, na slovní humor. Koncentrace gagů stoupá teprve s blížícím se klimaxem, který připomíná hranou verzi Scooby-Doo (a stejně jako ve Scooby-Doo je vše racionálně vysvětleno). Jako bonus často citovaný záběr se zježenými vlasy. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V době natáčení tohoto filmu došlo ke známé nehodě s dynamitem, při níž Harrold Lloyd málem přišel o život a ztratil dva prsty pravé ruky. Příběh hned od úvodních titulků rozvíjí vtipné slovní hříčky, stejně jako typické gagy. Zaujmou předeším jeho pokusy o sebevraždu a jízda automobilem při níž loví slepice. Konec se odehrává ve "strašidelném domě", který je asi tak strašidelný, jako ta atrakce na matějské:) Naštěstí je mnohem zábavnější a obsahuje scénu se zježeným účesem. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborná a nadupaná groteska s pár úžasnými scénami. A ten nástup Lloyda na scénu je úplne geniálny nápad 9/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Skvělá groteska s Haroldem Lloydem, s kterým jsem se prostřednictvím tohoto snímku seznámil. Příběhově slušné, vtipné okamžiky, strašidelný dům je nápaditý, Lloyd sympatický.. to jsou důvody pro 4*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný a pohodový filmeček, kde mě bavily už fórky v úvodních titulcích a posléze mezititulcích, ale kde i samotný příběh má spoustu obrazových gagů (asi nejvíc mě bavily slepice a vstávání vlasů hrůzou). Je sice fakt, že prvních deset minut je to o nepovedených námluvách a strašidelnému domu se to věnuje jen na konci, ale to mi vůbec nevadí, protože jsem se usmíval pod fousy celou dobu a celkový dojem mám hodně pohodový. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Lloyd prostě asi potřeboval vyzrát a ucelenější delší (příběhem, zápletkou) komedie mu sedí mnohem lépe, než krátké jednorázové ztřeštěné grotesky. Haunted Spooks je výborná komedie plná zábavného humoru, komična, dobrých triků (ze zježených vlasů mi fakt spadla brada) a až pohádkové krásy Mildred Davis. Kromě toho, je to první tak starý film, v němž jsem viděl hrát černochy a černošky (strachem tancující černoch je hodně zábavný, stejně tak i ten malý černošský klučina) a to určitě mile potěší. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, na to, abych udržela svou pozornost.. Nemůžu ubírat brilanci chytání slepic! // 38. LFŠ UH 2012 ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

On ve strašidelném domě je jednou z vyloženě typických grotesek, ideální ukázkou všech jejích znaků. Víc než klasická duchařská pasáž, v níž se Haroldovi ježí vlasy hrůzou, se mi ale líbily jeho nápadité snahy skoncovat se životem. V době natáčení této grotesky Harolda Lloyda při reklamním fotografování těžce zranila předimenzovaná atrapa bomby, která ho málem připravila o život, ale nakonec přišel „jen“ o dva prsty pravé ruky, kterou si od té doby zakrýval rukavicí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slávne časy nemej grotesky. Keď tvorcovia mali veľký zmysel pre humor. Jedným z nich bol aj Harold Lloyd. Toto si zalúži minimálne dvojnásobnú minutáž. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Nápaditá s avižná groteska, v níž dojde k onomu strašení až v poslední čtvrtině a navíc ho předchozí peripetie a ironické titulky hravě strčí do kapsy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda toho dost nudného a nevtipného začátku, protože zhruba od scény pokusů o sebevraždu to šlape jak má. Sice podmanivé to pro mě pořád nebylo, ale aspoň jsem se u toho už konečně bavil. Na slabé 4* to nakonec pro mě je, i když ten "strašidelný" dům tam byl až úplně na konci... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

První půlka velmi propracovaná (námluvy a pokusy o sebevraždu), s kvalitními slovními vtípky, takže závěrečné strašení a honička tak nezaujme. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

První setkání s Haroldem Lloyedem bylo zábavné, vtipné a s trochu nepřesným názvem, protože na strašidelný dům, zmíněný v názvu, došlo až v posledních minutách. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I'VE LOST ANOTHER ONE OF THE ONLY GIRLS I EVER LOVED!!! Harold je prostě sympaťák a jeho sebevražedné pokusy stojí za to. Finále v domě plném "duchů", kde se všichni bojí všech také tak. Harold na chvíli ukáže i svou statečnost, akorát pod tou peřinou do které mlátí tyčkou je jeho nevěsta. Chybička se vloudila. FAREWELL CRUEL WORLD!! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vyšší bílá, pod brejličkami osoba - nenechme se však obalamutit zjevem, nejedná se o žádného nesmělého intelektuála, ale o dravého energického chlapíka, kterému není žádná špatnost cizí, např. v boji se sokem o srdce své vyvolené. A který jde do všeho po hlavě, i když se jedná o páchání sebevraždy. A tak je to správné, tak to má být. ()

tereza_p

všechny recenze uživatele

LFŠ 2012: Viděno s hudebním doprovodem skupiny Ty Syčáci, což bylo skvělé. Jinak nechávám bez hodnocení, neumím ohodnotit. ()

barcaacrab 

všechny recenze uživatele

Lloydovy grotesky mě začínají velmi bavit :-) jsou jasné, jednoduché a vtipné. Harold Lloyd a Mildred Davis jsou skvělý pár. A malý černoušek v pánských kalhotách je prostě sladký :-) Řekla bych, že nejlepší z celé grotesky byly pokusy o sebevraždu. Když se nedaří, tak se prostě nedaří. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Duchařská groteskní komedie, jak se ON oženil a překonal nastražené duchy v údajně zakletím sídle.(70%) ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Ze sedmi Lloydových grotesek, které před lety vyšly v Levných knihách, je tato jasně nejvydařenější. Oplývá zajímavými gagy (není to jen o padání či kopání do zadku) a duchařské téma také potěší. Jedna z nejlepších grotesek, co jsem zatím viděl. ()

Reklama

Reklama