Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér John Wilson (Clint Eastwood) už dávno netočí filmy pro radost. Je to bezohledný muž posedlý sám sebou a nový snímek chce realizovat v Africe, aby tam uspokojil svou loveckou vášeň. Netuší však, že ho čeká setkání, které změní celý jeho život...  Známý americký herec Clint Eastwood se představuje coby režisér a ve svém dramatickém snímku si opět zahrál drsného muže, který je odhodlán bojovat do posledního dechu. Tentokrát ale nikoli coby pistolník nebo detektiv, ale jako režisér John Wilson. Egoistický bezohledný filmař, pro něhož už práce dávno není radost, přijíždí na černý kontinent natáčet nový film, ale víc než kamera ho zajímá lov divoké zvěře. Jako svůj hlavní cíl si vybral skutečného vládce Afriky - gigantického slona. Setkání s tímto tvorem v něm nicméně probudí dávno zapomenuté city i potlačenou lidskost. Příběh se odehrává v krásných, civilizací nedotčených exteriérech Zambie a Zimbabwe a je řádně okořeněný napětím a dobrodružstvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jestli má Clint nějaký režisérský vzor, hádám, že John Huston, podaný zde jako misogynní egomaniak, to nebude. Čím tahle pozvolná, několika silně subjektivními scénami oživená výprava do srdce temnoty fascinuje, je Eastwoodova sebereflexivní snaha podívat se z odstupu na role, jež dříve ztvárňoval. Než, stejně jako Huston v závěru, prozřel a uvědomil si, že být (vše)mocný bílý mačo s sebou nese také stinné stránky. 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční film Clinta Eastwooda, kterým prezentuje bezohlednou loveckou vášeň v srdci Afriky. Musím říct že mě film místy trošku nudil a z nudy mě vyvedly hlavně dva dokonalé psychologické rozbory, kterými John Wilson dokonale uzemnil dotyčnou osobu. Clint zde ztělesňuje bezohlednou postavu režiséra, který si za každou cenu umanul, že v Africe skolí slona. 60% ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je pár dialogů převzatých z knižní předlohy, která možná není špatná. Ale jinak nemám jiné vysvětlení, než že Eastwood chtěl prostě za produkční peníze vyjet do Afriky a picnout slona. Asi to bylo setkání, které nějak změnilo jeho život, protože krátce poté začal konečně dělat filmy, které stojí za řeč. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad poprvé, kdy mě Clint Eastwood nepřesvědčil o životnosti své postavy a jeho výkon působil spíš jako póza. Takový Gene Hackman by se do role Johna (Hustona) Wilsona hodil mnohem lépe. Dále mi vadil i hrozně lineární příběh, který postrádá jakýkoli dramatický vrchol, i závěrečné "prozření" v rámci filmu příliš nefunguje. Nicméně při jedné absurdní scéně (opice s ukradeným scénářem) jsem si připadal jako v Coppolově Apokalypse. Tak by se mi líbil celý film :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možnože realita nemala ďaleko od filmovej fikcie a sen hlavného predstaviteľa nemal ďaleko od skutočného Eastwoodovho. Tento film sa totiž vymyká všetkým dovtedajším a nasledujúcim Clintovým počinom. Je jednoducho nudný. Má síce dobrú režiu, hercov aj hudbu, ale príbeh sa zadrhol niekde v polovici. Chcelo to viac dobrodružstva, napätia, trošku citovej drámy, jednoducho niečo, čo by ho viac okorenilo a diváka by tak záver trošku viac strhol. 60%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Než začal Eastwood s natáčením, podíval se znovu na všechny filmy Johna Hustona a přečetl si jeho autobiografii. Poslouchal také záznamy z Hustonových vystoupeních, díky čemuž se mu podařilo perfektně zvládnout jeho typická gesta a způsob projevu. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (reich)
  • Zfilmování Viertelova románu se dostalo do kin tři roky po Hustonově smrti (ClintEastwood)

Související novinky

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

04.11.2008

...natočím ještě pěknou řádku filmů.“ Zatímco Sean Connery před týdnem vzkázal světu, ať už s jeho návratem před kamery nepočítá, jeho vrstevník Clint Eastwood se do důchodu nechystá ani náhodou.… (více)

Reklama

Reklama