Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér John Wilson (Clint Eastwood) už dávno netočí filmy pro radost. Je to bezohledný muž posedlý sám sebou a nový snímek chce realizovat v Africe, aby tam uspokojil svou loveckou vášeň. Netuší však, že ho čeká setkání, které změní celý jeho život...  Známý americký herec Clint Eastwood se představuje coby režisér a ve svém dramatickém snímku si opět zahrál drsného muže, který je odhodlán bojovat do posledního dechu. Tentokrát ale nikoli coby pistolník nebo detektiv, ale jako režisér John Wilson. Egoistický bezohledný filmař, pro něhož už práce dávno není radost, přijíždí na černý kontinent natáčet nový film, ale víc než kamera ho zajímá lov divoké zvěře. Jako svůj hlavní cíl si vybral skutečného vládce Afriky - gigantického slona. Setkání s tímto tvorem v něm nicméně probudí dávno zapomenuté city i potlačenou lidskost. Příběh se odehrává v krásných, civilizací nedotčených exteriérech Zambie a Zimbabwe a je řádně okořeněný napětím a dobrodružstvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobré, zejména Clint Eastwood boduje na všech frontách. Hlavní roli si pořádně užil, a já se nebojím napsat, že tenhle film stojí zejména na jeho bravurním výkonu a režii. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych se cítil až tak moc součástí filmu. Když naši hrdinové letí letadlem a nesympatický pilot se otočí o 360 stupňů, pořádně se mi zamotala hlava. Podobný pocit jsem měl i ve scéně, kdy začalo pršet, najednou jsemp ocítil nějakou zimu. Zajímavé... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabunký snímok Clinta Eastwooda ako v roli herca, tak v roli režiséra. Snímok plný kecov a kecov. Žiadna akcia, skoro žiadne strieľanie, žiadna sexi ženská postava, nič čo by ma upútalo. Navyše čo sa vám vybaví, keď sa opýtam, aké tipy postáv hráva alebo hrával Clint Eastwood? Hlavne tie westernové. Postavy plné charizmy a sympatických sarkastických kovbojov. Tu hrá Clint Eastwood absolútne arogantnú a nesympatickú postavu, ktorú si nemáte šancu obľúbiť. A dokonca ste radi, keď mu jeden počas filmu rozbije hubu, pretože by ste mu ju sami chceli rozbiť. Skoro by sa dalo tvrdiť, že všetky snímky z 90tych rokov, v ktorých hrá Clint nestoja za nič. Bolo to pre neho akoby prekliate obdobie. A ani tá Afrika nieje vyobrazená nejak pekne, skôr tak nejak depresívne. Nič, čo by stálo za zhliadnutie. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Prosím tě, Clinte, a cos chtěl přesně tímhle filozofickým zamyšlením, že zabít slona není vražda, je to hřích, říci? Já jsem tu hlavní postavu pochopila asi stejně málo jako ta poslední puťka v nóbl hotelu. Pokud ovšem vydvětlením není pouze naprosté znechucení vším lidským. Nihilismus po africku, no proč ne... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Legendární představitel cynických mstitelů ze spaghetti westernů i tvrdých poldů si ve vlastní režii zahrál postavu inspirovanou tvůrcem Africké Královny nebo Pokladu na Sierra Madre Johnem Hustonem. Ve studii režiséra hraje tak trochu cynického a egoistického chlapíka, který se nemohl rozhoupat k první klapce – skolení slona mělo prostě přednost. Výsledek určitě nepatří k nejlepším eastwoodovkám, i tak jde o překvapivé vybočení z Eastwoodovy typické tvorby. Přibližuje nejen Hustonovu osobnost, ale vzdává jí svým filmem i hold. Být všemocným není vším. Díky za to, své momenty to má, ale jednou bohatě stačilo. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

"Vieš sme bohovia Pete, protivní, malí bohovia čo kontrolujú život ľudí ktorých stvorili. Rozhodujeme o živote a smrti, podľa toho čo sa im stane na kotúči jedna, dva, tri a tak ďalej." Takéto výstižne prirovnanie použil Clint Eastwood v úlohe režiséra Johna, ktorého vynikajúco stvárnil sám Clint. Znova ukázal svoju jednoduchosť a priamočiarosť, keď bez zábran použil vo filme vulgarizmy, ktoré boli na mieste a tým zvýraznili jednotlivé momenty. Aj tu ožíva nezastaviteľný a nezlomný duch, človeka ktorý v Clintovi drieme a ktorý kráča za svojím cieľom do vtedy kým ho nedosiahne. Tiež mi celkom chutil aj jeho ironický zmysel pre humor, ktorý tiež bol zakotvený v tomto love na slonieho kráľa. Film poukazuje na rôzne udalosti a postoje ako ľudská rovnocennosť, či v niektorých častiach sledovanie ľudskej povahy a popri tom dobre podaný nebezpečný lov, inokedy nahliadnutie do filmovej brandže, takže si môžte vybrať čo vás osloví najviac.Prepojenie všetkých motívov je bez výrazných rozdielov a celé to pôsobí plynulo a uhladene. Film je už trocha starší kvalita obrazu zaostáva, ale pre mňa to bol zážitok a tak dávam 70%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Zfilmování Viertelova románu se dostalo do kin tři roky po Hustonově smrti (ClintEastwood)

Související novinky

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

04.11.2008

...natočím ještě pěknou řádku filmů.“ Zatímco Sean Connery před týdnem vzkázal světu, ať už s jeho návratem před kamery nepočítá, jeho vrstevník Clint Eastwood se do důchodu nechystá ani náhodou.… (více)

Reklama

Reklama