Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, práve naopak celkom fajn film. Ta fínska zima je rozhodne krajšia ako to naša, takže je sa na čo pozerať. Príbeh viac menej tiež fajn, ma čím zaujať a časom sa pekne transformuje na Vianočnú legendu. Škoda, že to tak skoro skončilo, prišlo mi to až zbytočne stručne, rýchle a krátke. 70% - 3* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lépe bych byl udělal, kdybych si byl býval Legendu o Vánocích pustil v pokročilém adventním období. Před Vánoci by tento finský počin dozajista dostal ještě mnohem větší kouzlo, tudíž všem doporučuji, aby si snímek odložili právě na tento čas. Místy dojemný příběh zasazený do krásné krajiny vás brzy vtáhne do svého děje a rádi se necháte obalamutit verzí toho, jak to mohlo se zrodem Santa Clause být. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný příběh, tak nádherně řemeslně zpracovaný, že mi nedovolí na tuto překrásnou pohádkovou legendu zapomenout. Dovoluji si ji umístit ve svém žebříčku vánočních pohádek na první místo zcela jistě i před Mrazíka. Vynikající dabing České televize povyšuje tento pohádkový příběh mezi nejlepší filmové šperky vánočního vysílání. "Legenda o Vánocích" si určitě zaslouží na mém DVD přehrávači každoroční vánoční reprízu. Necitliví rejpalové a bručouni snad jednou pochopí. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné. Nápad ukotvit legendu o Santa Clausovi jakoby do reality a sledovat, jak obyčejně to všechno vzniklo, je výborný. Do toho romantické scenérie historického severského venkova a nádherná zasněžená krajina. Pohladilo po duši. Jen prkenné herecké výkony mě občas vadily, ale na atmosféře to nijak neubírá. Dobrá volba pro vánoční čas. P. S. Ten oficiální text distributora v obsahu je teda fakt dobrý blábol, který s dějem filmu nemá téměř nic společného. Děsný... ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Nemám slov, jenom slzy v očích... Jelikož jsem nečetl k filmu anotaci předtím, než jsem jej zkoukl, asi až v polovině mi došlo, kam vlastně vyprávění legendy směřuje a přikyvuji, že jsem ochotný věřit tomu, že tohle může být jedna z verzí, jak vznikla a jak se postupně rozšiřovala tradice rozdávání vánočních dárků. Nádherná pohádka! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama