Půjdu si po svém

I'm on My Way

Komedie / Krátkometrážní

USA, 1919, 15 min

V tomto filmu ještě nová postava Harolda Lloyda není úplne propracovaná. Například místo slamáčku nosí cylindr. Ale zase už má kulaté brýle. Zápletka je prostá: chce se ženit (což je téma zmíněně asi ve většině jeho filmů), ale těsně před svatbou naštíví souseda, který má 7 nezvladatelných dětí, které si s návštěvou pěkně pohrají. Hrdina si pak svatbu dobře rozmyslí:) Dost času se tu rozvíjí gag s lepivým těstem, kterého se hrdina nemůžu zbavit.(22.4.2010)

Česky také On se žení. Harold se má dnes ženit, ale chvilka strávená ve společnosti povedené rodinky jeho souseda Snuba Pollarda ho přiměje situaci poněkud přehodnotit.(1.10.2008)

Zábavná ukázka toho, jak si po nedobrovolné návštěvě u sousedovy rodinky rychle rozmyslet vlastní svatbu.(9.6.2008)

Slíbil mi lásku, úctu a placení nájmu. Tak se dnes budeme brát. / Některé situace jsou věčné a platí od počátku světa.(15.1.2010)

Nejzábavnější jsou tady sousedovy rozverné děti. Hrát v obýváku baseball s koštětem místo pálky mě dost pobavilo. Lepivé něco na rukou a nohou (zde těsto) je sice již provařený fór, ale zdá se, že funguje vždycky. Tady taky. Jedna z těch lepších Lloydových grotesek.(5.5.2010)