Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Drom 

všechny recenze uživatele

Zajímavých a krásných koutů naší vlasti ukazují věru hodně, jenže ta forma. V těch vzácných okamžicích, kdy to není à la Dnes jsme s naší kamerou dorazili do Přední Zadní a zcela náhodou jsme tu narazili na místní raritu: pan Franta na zahradě objevil a spolu s přáteli a sousedy zrestauroval středověkou latrínu, do které si před X lety ulevil i místní papaláš. "No z koníčku se nakonec stala vášeň a proto jsme v budově místní radnice založili regionální muzeum vyměšování" říká pan Franta. V muzeu je k nahlédnutí i ona papalášova stolice, zrestaurovaná za milion korun z evropských fondů rozvoje trávení. Skvělý tip na výlet, co řikáte?, tak mám stejně pocit, že autoři víc než po mé návštěvě v daně lokalitě touží predevším po tom, abych si pustil i další díl. Místa pěkný, rozhovory nahraný, forma podbízivá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Touláva kamera" je obdobou dokumentaristicko-cestopisnej relácie "Objektív". Lenže v tomto prípade sa jedná o reportáže rýdzo domáce, čiže české. Vôbec to nie je zlý projekt. Ukazuje, že Česká republika je krásna krajina, v ktorej žijú tvoriví, príjemní ľudia. To ja už dávno viem. Máte peknú vlasť a ste mi naozaj blízky, bratia moji český, ale tejto relácii viac ako dve hviezdičky dať nemôžem. ** ()

Reklama

ariari 

všechny recenze uživatele

skvelé na tom je, že po ňom ide ešte objektív:-) . Tu jeponúknutý dobre spracovaný tradičný formát o skutočnom živote lidu ze země oplývající srdím ...tu je cítiť skutočne obrovský rozmach regionálne dokonale zvládnutých projektov od rozhľadní, cez cyklostezky, záujem tvoriť a vylepšovať, neskutočne nápaditých šikovných ľudí..vidieť toľko kumštu k umeniu a remeslám že je človek k Čehom plný obdivu. príspevky sp tak skvele vyberané, že minimálne 50 hradov , zrúcanín a stovky rozhladní po celých Čechách máme v nohách,..a že nám tie kilometre cez víkend za to stoja. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Klasiku typu Toulavá kamera asi nemá smysl příliš komentovat, protože každý, kdo má v srdci vandrování po té naší malé krásné laskavé krajině ví, o co se jedná. Snad jen jediná výtka: Toulavka by neměla běžet v neděli, protože druhej den se jde do rachoty a já mám po reportážích okamžitě touhu naskočit na vlak a vyrazit za nějakým tím kostelíčkem, naučnou stezkou nebo muzeem. A v neděli po obědě toho člověk už moc neobjede. Takže: v sobotu Toulavku, v neděli výlet a v pondělí tupé zírání z okna kanceláře a čekání na další podnět z tohohle bezvadnýho informačního centra Český televize ! ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Málokterý televizní pořad od ČT se drží na obrazovkách tak dlouho přesto, že asi nepatří k těm nejsledovanějším. Já sama si ho pouštím jedině pokud na něj narazím, ale líbí se mi ten nápad a líbí se mi i provedení. V Toulavé kameře totiž o nic závažného nejde. Dokonale milým způsobem se reportéři toulají krajem a hledají všechny možné zajímavosti, které by stály za vidění a vzhledem k tomu, jak dlouho už tomu tak je, jedná se o krásný důkaz toho, že naše malá země uprostřed starého kontinentu má na každém rohu co nabídnout. Takže jediné negativum, které mi sledování znepříjemňuje, je prapodivné "umělé" studio, které mi k charakteru pořadu vůbec nesedí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)
  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)

Reklama

Reklama