Reklama

Reklama

Skupina nebezpečných desperátů uniká před svými pronásledovateli a míří do malého města, o kterém je známo, že jeho obyvatelé jsou velmi mírumilovní a nepoužívají zbraně. Ve skutečnosti se však dostanou do města, jehož obyvately jsou samí slavní kriminálníci jako Divoký Bill či Doc Holiday, kteří pro kulku nejdou daleko. Tito zvláštní obyvatelé se však nutně potřebují dostat do Nebe...jinak je čekají plameny Pekla. Musí se tedy rozhodnout, zda se budou proti desperátům bránit a tím se vystaví možnosti věčného zatracení anebo zemřou podruhé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

kagemush 

všechny recenze uživatele

I když ,,jen" TV film,musím smeknout jak si autoři pohráli s charaktery historických osobností (pistolníků) a jak se jim podařilo povahy těch slavných přefiltrovat do tzv.dobra,-toho času někde mezi peklem a nebem.Jen mi trochu trvalo,než mi došlo proč jsou všichni o něco starší než to vzali zkratkou přes hřbitov obutých. Šak i v očistci se asi stárne.(Rozhodný a odvážný Hitchcock,potrhlej psychotik Billy Kůzle,inteligentní a trošku zákeřnej Doc. Holiday,chladný psychopat Jesse. -Ještě mi tam chyběl jeden z Earpů a bylo by to na rok 1886 komplet /rok odvozuji od smrtiti Divokého Billa v r.76/).--Skvělý hlášky- ,,...Vy jste Jesse James? Sem si myslel ,že jste vyšší." /kvůli podobným narážkám Jesse střílel často dřív než věta dozněla/,- Jesse- ...,,jsem chtěl počkat na bráchu,ale ten bastard ne a ne pojít."/narážka na bratra Franka,který ze všech skopičin vyvázl bez trestu a zemřel až v r. 1915!/ ,-... ,,šerife,zítra v poledne jedete domů!",atd.--Film vlastně stojí na jediném nápadu-konfrontace těch nejtvrdších z nejtvrdších s bandou buranských zabijáků,kdy ti slavní mají na výběr-věčné zatracení nebo tzv. hrdost.Moc pěkný. ( a i někteří herci stáli za to-Stormare,Roberts, Shepard)--Kdo se někdy alespoň trochu zajímal o Pohraničí 1850-1890 (Vinetou se nepočítá!!!),určitě si tenhle filmeček pěkně užije, a ostatní se alespoň můžou mrknout na originální,zajímavý western. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Takový milý, malý, pokojný očistec … pro zbloudilé duše, které sešly ze správné cesty … během putování řídce osídlenými prériemi západu, řečeného Divoký. Není mi zcela jasné, podle jakého klíče jsou vybíráni hříšníci, kteří právě tady dostávají poslední šanci. Jediné, co mě napadá, je značně opovážlivá, přímo rouhačská myšlenka - a sice že Bůh má v oblibě celebrity (jakéhokoli ražení) … a miluje reality show. Ale i kdyby se tahle moje soukromá - a dosti pochybná hypotéza zakládala na pravdě, co z toho ? Nikdo není dokonalý, každý z nás má nějakou tu slabůstku, tak proč by zrovna Bůh měl být výjimkou … obzvláště za předpokladu, že nás opravdu stvořil k obrazu svému ?!? No nic - takhle bych se daleko nedostala, takže raději přejdu k věci: Námět je dostatečně originální - a jeho realizace rozhodně stojí za pozornost. Zdánlivě neoplývá bujnou fantazií, ale při bližším pohledu je zřejmé, že si prostě jen nepotrpí na okázalost. K uskutečnění svých záměrů nepotřebuje nákladné, pompézní triky - úmyslně se drží při zemi, kde se cítí líp, neboť i se skrovnými prostředky lze vystihnout nejen podstatu zápletky, ale i charakter prostředí, ve kterém se děj odehrává. Kladní i záporní hrdinové jsou vesměs charismatičtí a děj je stejně zábavný a osvěžující jako poučný. Co víc byste chtěli ? ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušná westernová podívaná s horovou pointou. O skupině banditů )poměrně početné asi 20) co prchají krajinou až se dostanou do městečka, kde je vlídně přijmou , jenže něco tam není v pořádku a bandity brzo přestává bavit hrát slušnáky. jenže netuší , že mají za protivníky lidi ze záhrobí. Pěkný koukání, i dějově to je solidní. ()

veertiik 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem nečetl, o čem je. Jenom jsem viděl herce, žánr..A tak jsem to stáhnul. A teď koukám, že je to dobře. Když si tady přečtu, o čem to je, tak už na to nemusím koukat. Píšou tu celý děj. Na filmu se mi nejvíce líbilo, jak jsem postupně začal tušit, že tam něco nebude jen tak. A kombinace westernu a fantasy byla fakt originální... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Fantasy-western, či přesněji řečeno fantasy ve westernovém hávu, se zdánlivě křesťanským pozadím. Do městečka "na konci světa" se dostávají již zemřelí lidé (zde i známé postavy Divokého západu, např. Doc Holliday, Jesse James, Wild Bill Hickock aj.) a mají zde poslední šanci se napravit. Mají jen dvě možnosti, dostat se do nebe nebo do pekla. Heterodoxní pojetí zde prozrazuje nejen protestantský kostel, ale především heretická myšlenka, že z očistce se mohou lidé dostat i do pekla (jak se to stane jednomu z pistolníků). - - - - - Poznámka: podle katolického učení je očistec předstupněm nebe, v němž se duše očisťují. Dostávají se do něho duše, které zemřou v milosti posvěcující - tedy nemohou v žádném případě přijít do pekla. Film se mi nelíbil ani nijak po formální stránce, přestřelky mi přišly strašně fádní a vůbec vše takové tisíckrát ohrané. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama