Reklama

Reklama

Byla jednou jedna planeta

(seriál)
  • Francie Il était une fois... notre Terre (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Další nová série francouzského animovaného projektu "Byl jednou jeden..." je tentokrát věnována problémům ekologie a trvale udržitelného života. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mnoho zaujímavých a poučných vecí o našej planéte. Síce často-krát je problematika zobrazovaná dosť čudnou formou, no aspoň sa človek zasmeje. Netreba zabúdať, že tento seriál je určený pre tých najmenších a im môže dať veľmi veľa užitočných informácií, čim sa úplne splní poslanie tohto animovaného dokumentu. ()

HarveyDent odpad!

všechny recenze uživatele

Podělaná ekologická agitka, která by měla vyvíjet u dětí myšlení ohledně ekologických otázek. Ale jelikož je to konstruováno jako agitka tak nerozvinuje, ale přesvědčuje a myšlení dětí je naopak omezováno. Není to vůbec objektivní a od reklam komerčních výrobků znečišťujících "matičku Zemi" se to liší jen opačným extrémem. Třeba si pustťe nějaký televizní agitační klip z dob před ´89 a porovnejte to - rozdíl bude v animaci a v tématu. Když se 4 minuty před koncem ten "vědátor" zeptal na "názor" dětí málem jsem se poblil, když ty děcka udělala rekapitulaci všeho, co řekl zaujatý "mistr". Za tohle bych ty lidi, kteří to vytvořili, nezavíral, já bych je střílel. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

No toto je zrejme prvý seriál, ktorý som nedopozeral do konca, lebo ma to tak nudilo, že je to až nemožné. Celkovo možno povedať, že tento seriál, keď už mal vyjsť a mal pokračovať v Barillovom diele, mal byť natočený inak a najmä viac pútavo. Je síce zameraný na riešenie súčasných globálnych problémov, ale takým štýlom, ktorý naozaj nemôže diváka pobaviť. Grafika a kresby fajn. Z úcty k Barillovmu celoživotnému dielu dávam dve hviezdičky. 30 % ()

Deimos

všechny recenze uživatele

Po první části zatím ponechám bez hodnocení/// Konečně! Mojí staří známí v novém seriálu, pojďmě se mrknou na první dojmy. Hned ze začátku vás zpraží otřesná hudební znělka. Na ni si budu dlouho zvykat. Ovšem grafická stránka doznala změn. Animace je moderní, lepší, prostě nádherná. Je pravdou, že s tou původní by si dnes již tvůrci neškrtli a možná proto tento seriál dostal nový kabátek. Opravdu líbivý. Námět: EKOlogie. Tak z tohodle jsem vyrostl. Tohle nám tloukli do hlavy ještě když na tom Země nebyla tak špatně. Takže zřejmě nic pro mě. Dějiny nebo lidské tělo je mnohem zajímavější. Nadruhou stranu proč ne? Vidět tohle všechny děti světa, tak za 20 let jsem na tom s ekologií mnohem lépe. Proč tak dlouho? Přece než současná mladá generace povyroste a bude schopna s tím něco dělat. Věříte tomu? Já možná, ale určitě v to věří tvůrci, jinak by tento seriál nědělali. Z první části jsem se toho dozvěděl hodně, jsem zvědav jaké budou další...7.1.2009 ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Právě jsem viděl zlé Američany a Evropany, kteří brání své hranice před miliony chudých Mexičanů a Afričanů a nechtějí je nasytit a rozdělit se s nimi o veškeré bohatství. Komunismus už jsme zkoušeli a teď bych ho přál tvůrcům seriálu. Rychle by začali točit úplně jinak, pokud by jim to strana v znárodněných ateliérech povolila (pro intelektuály by tu byla spíše převýchovná práce tvrdě manuální). Solidarita a pomoc ano, ale ne podle této možná dobře myšlené, ale naivní, zcestné a nebezpečné utopie. 15%. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama