Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad vysílaný TV NOVA. Reportáže odhalují podstatu politických a finančních kauz. Reportéři pořadu pomohli k odhalení několika z nich, například "Kinský" a "Berdychův gang". Moderují Radek John a Josef Klíma. (duklak2)

Recenze (86)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Johnovým vstupem do politiky (kecy o dinosaurech a vstup do strany, která má korupci přímo v náplni práce, ovšem nepsanou ve stanovách) vynikla falešnost a bulvárnost tohoto pořadu ještě více, mnoho slov a rádobyšokující fakta, ve výsledku jen vyhypeované vytváření kauz (viz reportáž o Romech, jak houfně odcházejí do Velké Británie, teprve po odvysílání a zveřejnění fakt fakticky tento exodus začal.) ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

V začátcích pořadu jsem to nesledoval, měl jsem tehdy ještě jiné zájmy, z toho, co pamatuju z pozdější doby, tak je to jen další bulvární pořad s jasným cílem šokovat, zkrátka co čekat od "vícenatéencz" TV. Odpad nedám jen proto, že zřejmě reportéři pořadu (hlavně Kroupa) opravdu přispěli k odhalení pár skutečných zločinů. ()

Reklama

triatlet

všechny recenze uživatele

Když jsem dneska na vlastní oči viděl Josefa Klímu, jak přednáší zaplněnému sálu o kriminalitě mládeže, tak mě při jeho povídání napadaly podobné výrazy jako uživatele Radek99: populismus, bulvarizace. Študáky určitě bavil, ale že by je Klímovy rádobydramatickovtipné historky poučily... Posuďte sami: vypravoval o tom, jak se nějaký přiopilý borec vsadil, že během hodiny bez násilí otevře 60 aut a vezme z nich nějakou drobnost; byl přichycen při činu, dostal podmínku. Po pár měsících se vsadil (opět pod vlivem), že vyleze do 3. patra a z otevřeného okna vezme vázičku (za 38,- Kč); byl přichycen a už ho odsoudili bez podmínky. Ale po návratu z vězení si zašel na plovárnu a v opilosti se vsadil s kamarády, že stáhne opalující se holce spodní díl plavek - obvinili ho z pokusu o znásilnění (na koupališti bylo 300 lidí), dostal osm let... A Klíma přemýšlel, jestli ten borec je opravdu viník... Na dotaz studentů, jestli se někdy při natáčení bál, vytasil historku, jak mu jednou Nova platila bodyguardy a ti ho doprovázeli na nudapláž. Seděli u stánku a dalekohledem sledovali Klímu. Sedmdesátiminutové tlachání mě skutečně motivovalo, abych se koukl při nejbližší příležitosti na pořad Na vlastní oči... Ani se nedivím, že vysílání zrušili. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Výborná publicistická relácia. Investigatívni reportéri, na čele so skúseným Radekom Johnom a Josefom Klímom, ma svojimi pútavými reportážmi dokázali vždy zaujať. Nebojácne sa púšťali do odhaľovania podvodov, korupcie, či káuz, ktoré často siahali hodne, hodne vysoko. Nezľakli sa zastrašovania, vyhrážok, súdov... Ukazovali spoluobčanom špinavosti, ktoré sa tajne dejú vôkol nás, veľa krát pod rúškou záslužných činností. Žiaden slizký bulvár, ale naozaj podstivá, zmysluplná novinárska práca v teréne, ktorá zhatila nekalé plány nejednému gaunerovi. To musíte vidieť "Na vlastné oči". *** ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný pořad. Na jednu stranu se jim občas povede trefit hřebík na hlavičku a odhalit tak velké kauzy. Na stranu druhou některé reportáže balancují na hranici komičnosti, trapnosti a mystifikace, snad jakoby si autoři opravdu dělali z lidí legraci. Za reportáž o lovu upíru na metalovém koncertě přidávám jednu hvězdu navíc ;-) ()

Galerie (4)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama