Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Coco Chanel byla impozantní dáma, která se nebála jít proti konvencím tehdejší doby a právě proto zůstala pravděpodobně obdivována až do dneška. Bohužel tento snímek to takto podat nedokázal. Zaměřil se pouze na útlou část jejího života, který byl sice zajímavý, ale ani divačky telenovel by příliš neupoutal. Mě osobně nejvíce zarazila nevyváženost snímku. Najdete zde mnoho silných momentů, ale, bohužel, také mnoho slabých/ hluchých míst. Milostný život Coco byl jistě zajímavý, ale tento film jej naprosto ubil a i to zajímavé se z něj vytratilo. Audrey Tautou mám samu o sobě velice ráda, ale sama sobě si nejsem schopna odpovědět na otázku, zda se do této role hodila. Působila na mě zvláštně, osobně mám ale pocit, že ji do role "něco" chybělo. Životopisné snímky sleduji ráda, obvykle se z nich dozvím mnoho nového. V tomto případě se tak nestalo, vlastně jsem se nedozvěděla nic, co bych nevěděla nebo co bych si nedokázala domyslet. Škoda, Coco Chanel je výjimečná osobnost a rozhodně by si zasloužila lepší zpracování jejího života. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že co se týče hudební stránky, pojmutí kamery a zejména volby kostýmů, tak jde o skvělý a vizuálně dokonalý snímek. Co však musím říct po úvodu, je jeden smutný fakt, který tkví v tom zatraceném a všude známém a omílaném slově "klišé". Tady mi naservírovali pěknou porci. Na druhou stranu - který film dnes není o klišé! Zkrátka jsem myslel, že snímek bude více o Coco a její návrhářské práci, ale pro člověka jako jsem já, který se vyžívá v dobových kostýmech to byla lahoda. Takže jak říkám dejte Coco šanci - není to až tak úplně ztracené dílo. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

V Paříži se konala jediná předpremiéra pro veřejnost, takže kino v Les Halles praskalo ve švech, zaměstnanci museli ještě přidávat židle. Velká očekávání spojena s touhou spatřit Audrey Tautou se ještě zvýšila, když moderátor oznámil, že herečky s režisérkou dorazí až po skončení představení. Jak hodnotit film, který nabízí tisickrát otřepané milostné drama o chudé dívce, která se vyšplhala až na vrchol, zpočátku díky starému, bohatému milenci a následně taky mladému a bohatému. Možná si režisérka zvolila zrovna nudnější část života Coco Chanel, anebo její život nebyl tak bohatý na veselé a tragické události jako život Edith Piaf anebo nedokážu tenhle film dostatečně docenit. Rozhodně si Coco Chanel zaslouží uznání díky své pracovitosti, na konci filmu je uvedeno, že pracovala opravdu až do smrti a že nesnášela neděli jako den odpočinku. Audrey Tautou byla výborná, Marie Gillain taktéž, kostýmy skvostné. Jde však o film, který ve mně nezanechal ani stopu nějaké emoce. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Audrey byla božská!!! To je bez debat :) Role Coco Chanel jí neskutečně sedla a nemohla jsem z ní odtrhnout oči (především ke konci s krátkými vlasy jí to moc slušelo).. Mimo to tam byla skvěle vykreslena osobnost této ikony a byla mi mimochodem strašně sympatická.. :) To bylo ale víceméně všechno.. Chvílemi to byla nuda a když se nad tím tak zamyslím, tak život Coco Chanel vlastně sám o sobě nebyl nijak zvlášť zajímavý.. Možná začátek v kabaretu a konec na módní přehlídce.. Ale ty její románky mě tedy nebraly.. Čekala bych spíše, že se dozvím ještě víc o jejích modelech a tvorbě, protože ji už několik let bezmezně obdivuji.. Bohužel.. To, co jsem od filmu očekávala, jsem naplno dostala až v poslední scéně.. Škoda.. ()

Jennifer.S 

všechny recenze uživatele

„Já jsem muž a ty jsi žena. A muži a ženy se neoblékají stejně.“ Slibovala jsem si životopisný snímek o Coco, ale dostala jsem jen Audrey Tautou, proplouvající snímkem se dvěma „osudovými“ muži (o nichž jsem se toho taky moc nezvěděla) a pálící jednu cigaretu za druhou. Že se ke svému jménu, módní ikony, musela dopracovat postupně je samozřejmé. Co jsem ale nečekala, bylo to, že své impérium začne budovat až po hodině a půl (což – ano – je necelých 20 minut před koncem filmu). Ony se ty náznaky na potřebnou změnu ženské módy objevují v průběhu celého snímku, ale vždy se jen tak lehce otřou a hned utečou, aby snad náhodou nepředbíhaly děj. A tak, když už Coco konečně začne tvořit svou kolekci, v opravdu povedené sekvenci, tak s lítostí zjišťujete, že se jedná i o sekvenci závěrečnou. Shrnuto a podtrženo, jestli se chcete o Coco dozvědět něco užitečného, přečtěte si wikipedii (tam je toho mnohem víc a navíc to máte přečtené za 5 minut). Jestli se chcete podívat na krásné dobové kostýmy a Audrey s cigaretou, tak doporučuju film. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)
  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)
  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama