Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (272)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Ach jo, opět si tu někdo plete originalitu s kvalitou. Úroveň scén, kdy mozek prostě odmítá pobírat co se děje, je tu skutečně vysoko, u konce jsem měl pocit, že se koukám na nějaké bizarní X-meny (ta holka holt na toho ňoumu má osudovej čuch... a vskutku bych nechtěl vidět její fyzičku, kdyby se poslední roky víc hýbala). No prostě zase masakr. Koukalo se na to ale vcelku dobře, proto zůstanu v kladným hodnocení. Kéž by jen Korejci ale zase jednou natočili film, co dává smysl, jejda to by byl svátek. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

No ještě že se zase neřídim podle plakátu, protože ten na mě působí nějakou levnou ,,letní,, rodinnou komedií a to mi k Jižní Korei a ani k tomuhle hodnocení nejde. Jediný co bych tak tomuhle nápaditýmu filmu vytknul je asi stopáž, která je docela roztahaně dlouhá. Ale ten konec, ten to opět napravil. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ano, je zde kupa nelogických ptákovin, ale vzhledem k průběhu filmu je zvládnu bez mrknutí oka opomenout. Vyoko nad zemí se opět znáší ta stará známá korejská orginalita, kterou se zde rozhodně nešetří. Jistě je tohle další film, který můžu zařadit mezi filmy, kterým se povedlo mě okouzlit. Herecké duo je poměrně sympatické a překážkou nejsou ani jejich neustále se rozjíždějící oči. Ta romantika v pozadí mi byla k mému velkému údivu poměrně příjemná. Film se snaží obecenstvo oslovit celkem pěkným poselstvím, které je určitě vzhledem k době vysoce aktuální. Na plný počet to nevidím, ale o udělení 4* bych se styděl třeba jen zaváhat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trocha prehnané hodnotenia. Nie preto, že by bol film zlý, ale akosi tam nevidím tak potrebný a hlboký presah, ktorý by ma ako diváka dostatočne uspokojil. Je to miestami vtipné a určite to nepostráda kórejsku poetiku - či už romantického, alebo komediálneho žánru, ale príliš očividná citácia západného štýlu a ich stroskotancov je natoľko výrazná, že nejako postráda zaujímavejší koniec, alebo výraznejšiu pointu. Ústredná dvojica je roztomilá, ale nechytá za srdce ako tá s Moment to remember, alebo My sassy girl. Vadilo mi, že film epizodicky sledoval osudy každého hrdinu zvlášť a nesnažil sa o výraznejšie prepojenie aj počas príbehu. Stretnutie pri vyvrcholení mi príde ako príliš typické - síce nenasilné, ale pre mňa už nezaujímavé. Kim´s island je pekný, nenudiaci film, ktorý mi ale vyšumí z hlavy podstatne rýchlejšie ako som od neho očakával. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Jak můžete být všichni tak sobečtí?" táže se Kim zvěře, která se odmítá dobrovolně nechat ulovit a sníst. Zatím jěště neumí ulovit ryby šampónem, ale časem se naučí vše potřebné, aby na pustém ostrově v Soulu mohl přežít. Mezitím už ze zatemnělého bytu, představujícího další ostrov uprostřed civilizace, nesměle vykukuje fotoaparát s dlouhým objektivem a bledá dívka začíná zkoumat podivného mimozemšťana na ostrově. Další originálně podivná romance z jižní části korejského poloostrova v sobě skrývá obvyklé ingredience - lehký humor, těžkou romantiku a téma, které by scénáristu nevlastnícího šikmé oči nikdy nenapadlo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Instantní nudle, o kterých snímek z velké části je, jsou známé pod exportním názvem Chapagetti. Tento pokrm skládající se z nudlí, prášku z černých fazolí a oleje vyrábí firma Nongshim. Jedná se o druhou nejprodávanější značku nudlí v Korei. (Emo-haunter)
  • Původní název filmu je odvozen od „Trosečníka na Měsíci“, kdy Kima (Jung Jae-young) takto nazvala Kim Jung-yeon (Ryeo-won Jeong), když mluvila o tom, že se na Měsíci člověk nemůže cítit osaměle, protože tam nikdo nežije. (Emo-haunter)
  • Režisér filmu Hae-Jun Lee zvolil příjmení Kim pro oba hlavní hrdiny z toho důvodu, že se jedná o nejčastější korejské příjmení. Chtěl tak naznačit, že se příběh může týkat jakéhokoliv osamělého člověka v moderní společnosti, která je charakterizovaná čím dál větší anonymitou. (LilinkaW)

Reklama

Reklama