Reklama

Reklama

Doktor z hor: Nové příběhy

(seriál)
  • Německo Der Bergdoktor (více)
Německo / Rakousko, (2008–2024), 189 h (Minutáž: 45–90 min, Alternativní 90 min)

Hrají:

Hans Sigl, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Siegfried Rauch, Natalie O'Hara, Mark Keller, Sophia Thomalla, Mariella Ahrens, Konstantin Graudus (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(236)

Obsahy(1)

Doktor Martin Gruber se po čase vrací z Ameriky do rodného města v Rakousku. V prostředí krásných hor na něj čeká spousta pracovních i osobních příběhů... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nova verze serialu, ktery v devadesatych letech bezel i u nas. Nemuzu si pomoct, ten puvodni jsem mel radsi, ale mozna ze me mluvi jen zvyk. Kazdopadne se jedna o klasicky soap v prostredi hor, co vic rict. Jako cesta k vylepseni nemciny ujde, je to porad srozumitelnejsi nez rakousky dialekt, se kterym se ted dlouhodobe potykam. ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílovka, viděl jsem jen pár dílů během obědů u babičky, ale třeba jí to strašně baví a přesně její hlavní argumenty i tu čtu často: krásná příroda, šikovný a sympatický hrdina a nějaký ten ucházející (byť občas nelogický) děj okolo. Kdybych to měl hodnotit jako dramaturg schvalující scénář, jako kritik nebo i jako divák, který má být cílovkou, byl bych krutější, ale takto jako "outsider" na tom nevidím v podstatě nic špatného a jako televizní produkt to účel splňuje. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nádherná aplská krajina a príjemné malé mestečko, kde si ľudia žijú ako v raji. Keď treba navzájom si pomôžu a keď už nevedia ako ďalej vždy je po ruke vševediaci, obetavý doktor. V roku 1992 týmto konceptom chcela televíznych divákov ohúriť rakúsko nemecká produkcia. Moc sa im to však nepodarilo. Seriál "Doktor z hôr" za moc nestál. O šestnásť rokov neskôr to skúsili znova s titulom "Doktor z hôr - Nové príbehy". To bolo však ešte zúfalejšie ako pôvodná verzia. * ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší seriál z nemocničního prostředí než na ČSFD nechutně nadhodnocená (73 %) Nemocnice na kraji města. Nemocnice nabízí přemoudřelého Sovu, jeho krásnou kníratou služku a "velevtipného" Štrosmajera, Doktor sem tam pokec o sexu, dokonalou diagnostiku po telefonu při dojení krav a jako bonus krásné záběry hor. Jinak je to více méně o tomtéž - o doktorech (a taky docela dost o hovně). Postupem času se z Doktora stala má seriálová gylty pležr. Na imdb 64 %.  ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Nemecká obdoba dr. Quinnovej, strihnutá dr. Housom. Už len čakám, až doktor Gruber bude trepanovať lebku švajčiarskym nožíkom Mountain Guide kdesi v stene. Zatiaľ sa prezentoval len ako brilantný diagnostik. CHcela by som mať taký domček a ráno raňajkovať s výhľadom do Inšbruku. Počkať, to asi nebude Inšbruk, to bude Hal im Tirol, alebo Kufstein. ()

Galerie (1 967)

Zajímavosti (3)

  • Od čtvrté do páté série se podařilo zdvojnásobit počet diváků ve věku od 14 do 49 let. (mar48)
  • Seriál výrazně ovlivnil cestovní ruch v okolí místa natáčení. (mar48)

Reklama

Reklama