Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma približuje príbeh troch žien: 50-ročnej, ktorá pred 35 rokmi dala svoju malú dcérku na adopciu, ďalšia je jej dcérou a nakoniec Afroameričanka, ktorá by si chcela dieťa adoptovať. (horacko)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekný film určený predovšetkým ženám. O sile materstva, všetkých ťažkostiach spojených s tehotenstvom a dieťaťom, a ako majú rozhodnutia dôsledky na náš život. Citovo ladené s vynikajúcou Naomi Watts, ktorá vytŕča nad všetkými. Myšlienkovo a dramaticky veľmi dobre zvládnuté, len ten záver ma nijako nedojal. Ale vraj mal. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

To bylo teda dráááma... Hvězdami nabitý film o celkem netradičním námětu - adopce dětí. Pustil sem si to díky celkem hodně vysokýmu hodnocení, Samuelovi a v neposlední řadě Naomi. Až na to první mě všecko potěšilo. To hodnocení je nějak podezřele vysoký. Jako jo, je to vážný film, proti kterýmu nic nemám, ale 85volťáků? Každý herec se do své role parádně hodí, ale ačkoli jich tamje hotová plejáda, tak mě nejvíc stejnak bavila Naomi. Její příběh nad ostatními tak trochu vyčnívá. Tak jak to u podobných filmů bývá, všecko se to spojí, všecko to do sebe zapadne na konci. Tak tomu bylo i tady. Vzhledem k tomu, že o adopci a o dětech vím kulový, dávám hezký 3*. ()

Reklama

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Herecky dokonale vystřižený počin...prostě dokonalé, leč mě zprvu iritovaly charaktery postav, ale postupně jsem se do toho dostal, i zásluhou jejich umu. Režisérsky mi to úplně nesedlo a tím myslím že to nebyla prostě trefa do černého, něco co si opravdu oblíbíte. A hudba? Výtečně namixovaná, v synergii s jednotlivými scénami. Pro dnešní společnost možná složitý příběh, ale hluboko uvnitř je to přeci jen jeden ze scénářů, který se může stát nám všem...objektivně 4,5(zaokrouhleno na 4)...subjektivně 5* Sociální dramata i díky Mother and Child, se mi začínají dostávat pod kůži. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný, ale opravdu nádherný snímek, který na mě měl nečekaný vliv a vzbudil ve mně silné emoce. Tady se nejedná o prvoplánovanou dojímavost, ale naopak snímek je natočen s takovou upřímností, že ji vyvolá sám, ať chcete nebo ne. K tomu všemu ty výborné herecké výkony všech přítomných dam, paní a slečen ale i pánů a jejich postavy, která každá prožívala trochu jiný vztah a pocity, ovšem týkající se stejné věci - mateřství. V podstatě do posledních 10 minut jsem opravdu nevěděla, jak to skončí a že to skončí zrovna takto. Nemůžu hodnotit jinak než 5*, protože kromě toho, že snímek je naprosto dokonalý prostě se vším všudy - je zbytečné tu vyjmenovávat kameru, jednotlivé herce, střih, hudbu atd. - ale taky mě donutil zapřemýšlet se nad mými vztahovými peripetiemi a nemohla jsem jinak než, že jsem v podstatě od půlky filmu nebo možná od poslední 1/3 brečela skoro v kuse jak malá. Takže hodně silný zážitek. Rozhodně mě značně ovlivnil, avšak nejsem si jistá, jestli ho budu chtít vidět ještě někdy znova, protože se obávám, že takový nával emocí asi dobrovolně už nebudu chtít podstoupit. Krásná píseň Little one. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 debutoval Rodrigo García autorským snímkem Co vlastně ženy chtějí? a o deset let později si spolu s ním podobnou otázku klademe znovu. Film Mother and Child svého autora nezapře, ani kdyby chtěl. Jde totiž o navlas stejnou sondu do ženské duše, tentokrát jen o pár let dospělejší a jak název napovídá, teď budou středobodem dění děti, matky a jejich proplétající se osudy. Ti kteří viděli Co vlastně ženy chtějí? už jistě vědí, že ani nyní nebudou mít hrdinky na růžích ustláno a že o slzy a hledání způsobů, jak zaplnit prázdné místo v srdci i životě nebude nouze. Herecké obsazení je základní devizou filmu, Annette Bening, Kerry Washington i Naomi Watts v rolích Karen, Lucy a Elizabeth, z nichž každá je nešťastná svým vlastním způsobem, podávají všechny solidní výkony, Jimmy Smits a Samuel L.Jackson jim zdatně sekundují (v tomhle snímku jsou to skoro jediní muži), možná poznáte i několik hereckých tváří z prvního zmiňovaného filmu. Mother and Child se mi velmi líbil a plně splnil moje očekávání, na plný počet hvězd to ale nebude, hlavně kvůli rozvláčnému tempu a trochu samoúčelně vykonstruovaným slzopudným situacím, které si García na dámy (myslím tím dámy na plátně i v publiku) tak rád chystá. Přesvědčte se ale sami. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V každé scéně se objeví fialová barva. (ČSFD)
  • Skutočný vekový rozdiel medzi herečkami Annette Bening (Karen) a Naomi Watts (Elizabeth), ktoré stvárnili matku a dcéru, je iba 10 rokov. Vo filme to bolo 14 rokov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama