Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Menandros a jeho dva přátelé kupci vracejí do Říma, napadne je ukrást několik jehňat, která se suší na kůlech. To ale rozzuří jejich majitele, který si je schovává do zásoby jako potravu. Je to obrovský Kyklop, který muže napadne a dva z nich sežere. V Římě to vyvolá rozruch. Panovačný tyran Tiberius, kterému našeptává jeho věrná pravá ruka, zlý a pomstychtivý Falco Maximillius, zvolí do čela vojáků, kteří mají nestvůru zajmout, Marca Romula, syna slavného vojevůdce. S tím sice není Falco vůbec spokojen, musí ale mlčet... V lese dojde k zápasu mezi vojáky a Kyklopem, který je nakonec zahnán do pasti a spoután. Pak se Marco a jeho muži vydávají na cestu zpět do Říma. Tam Falco vypráví Tiberiovi, jak pokračuje stavba jeho vily, na které pracují otroci, kteří se provinili proti svému pánovi. Velí jim surový a poživačný Cletus. Je mezi nimi i odvážný Gordian a krásná Barbara. Tiberius chce Marca jmenovat tribunem, ten by ale raději dostal kus půdy. Rozzlobený panovník tedy své jmenování odvolá. Na připoutaného Kyklopa se chodí dívat lidé, až jednoho dne obr ukousne ruku mladíkovi, který byl příliš smělý, a utrhne se. Když je opět bezpečně spoután, Falco dostane nápad: co kdyby předhodili do arény místo gladiátorů vzpurné otroky, kteří by tam bojovali proti Kyklopovi? Císaři se nápad zalíbí, Barbara ale tajně otroky varuje: Tiberius chce uspořádat hry a předhodit je jednooké zrůdě. Gordian zavelí k útěku. A brzy se naskytne příležitost: Kyklop se znovu utrhl, vběhl mezi lid a zabíjí. Ve městě nastane zmatek a otroci utíkají ven do lesů. Kyklop je nakonec zraněn a opět přikován. Tiberius, rozzuřený útěkem otroků, za nimi posílá Marca, ale také Falca, který mu má dokonce velet, protože má vyšší hodnost. Pomstychtivý Falco chystá plány, jak se nenáviděného Marca zbavit. Když dojde k boji mezi vojáky a vzbouřenci, je Barbara zajata a Falco chce Gordiana ukřižovat. Gordian je ale bývalý Marcův otrok, který dostal svobodu. Marco se ho zastane, na Gordianově místě je sice ukřižován jiný otrok, ale Marcus je Falcem zajat a dopraven do Říma před císaře. Ten mu nakonec dá na vybranou: buď zemře, nebo bude jako gladiátor o svůj život bojovat v aréně... (TV Prima)

(více)

Recenze (132)

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Uz pri hodnoteni z niekolko filmovych stranok sa zda, ze sa bude jednat o strasny prepadak, co bohuzial musim po zhliadnuti konstatovat. Aj ked v niektorych momentoch filmu to az take zle nebolo, no ten dojem hned pokazila nasledujuca scena totalne rozladena a nedotiahnuta ako vacsina deju v tomto snimku. Miestami som mal pocit, ze pozeram na jednu z casti Herkulesa, uz mi tam chybal len Kevin Sorbo. No nijak sa nechcem dotknut autorov Hercula ten bol o poznanie lepsi. Staroveky Rim v podani tejto produkcie vizeral ako nejake provincne mestecko, Koloseum bolo ako male divadlo a nie arena, ktora aj dnes zbudzuje svojou majestatnostou respekt, Oblecenie gladiatorov a vojakov bolo na vysmech. Bolo az srandovne pozerat na nastupenu catu rimanov s ktorych mal jaden helmu tak, ze poriadne nevidel, druhy ju mal natiahnutu cez oci, treti to mal ako celenku, dalsi totalne krivo. Komentare, herecke vykony na cele s Ericom Robertsom boli akokeby pisane rovno na kolene pocas natacania, ktore podla toho ako to zvladli muselo trvat len par dni. Jednym slovom v tomto filme sa zisla smotanka super "hercov" ktori podali svoj zivotny vykon na ktory len tak nezabudneme. Jedine co fakt stalo za pozretie bol Kyklop ako akcny hrdina by sa hadam aj uzivil a keby snim niekto trenoval, tak mozno povie aj tretie slovo okrem "maso" a "volny". Ako komedia by sa to aj hadam uchytilo, no ako Scifi - horor, to bohuzial nestoji ani za mak. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Navození atmosféry starého Říma stejně marné jako snaha Kyklopa mrknout levým okem, filmařsky zasmrádlé jak obrovy hnědé spodky, které si nevyměnil od prvního kojení Romula a Rema vlčící a k tomu všemu Tiberius E.Robertse s vizáží (h)ladiče pyjan Eltona Johna. Konečně jsem pochopil význam jazykolamu: „Od poklopu ke poklopu Kyklop kouli koulí.“ Film je totiž od samého začátku až do konce bohapustá kanalizační stoka plná lejn římských obyvatel nakažených tyfem a ta přetěžká koulící se koule z olova představuje nelehký úkol režiséra D.O´Briena nezemřít nad výsledkem své práce studem. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

No skoda hovorim, ked uz vyplach tak aspon vystrelujuci si sam zo seba, takto sa to prilis tvari vazne, dehonestuje Rim a jeho historiu. Nestoji to za nic ani ako akcia, ani ako dobrodruzstvo, ani ako historia, ani ako fantasy, ani ako jatky, ani ako sebareflexia. V podstate nestoji nic za to, aby ste si pozreli. Ten plagát je mätúci až až. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Tak kto mi bude ešte raz tvrdiť, že sa nedá natočiť dobrý film...hmm film...hmm..., že sa nedá točiť za pekných 10 dolárov na toho kuknem očkom a pustím mu Kyklopa. Syfy tak ako ho máme všetci radi. Všetky tieto hobbyfilmy sa však potýkajú s veľkým problémom. Ťažko navodiť pravú historickú atmosféru navodiť, keď po úteku piatich otrokov ich ponuka v Ríme došla, a ich 15 prenasledovatelia z radov vojska tvoria celú armádu. Potom rozšafné slová o zdecimovaní, či strojnásobení ochranky vyznejú tak trochu komicky. To však niesú jediné komické okamihy, ktoré pri sledovaní jedným očkom zaznamenáte. Kyklop síce vyzerá okázale, no nečudo že sa neposlúchol zdravý rozum a nevzal nohy na plecia pri prvom, druhom či ixtom úteku. Pretože by sa už na obrazovku ani nedostal. Mocenské odbočky či plagiát Gladiátora hlavnému skicármi hrdinovi brali stopáž po desiatkach minút, a úplne zbytočne. Jednoznačne si tieto pauzy krátil sledovaním Statočného srdca aby zúžitkoval aspoň časť najslávnejšej frázy filmu. "Freeeee!" Fanatici do béčok si navodia opäť nejaký ten euforický stav, seriózny očumovači zas len žlčové kamene. ()

Lou_Pagi 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem úplně od začátku, kdy byl Kyklop volný, ale jo....je to oukej. Natáčelo se asi v zimě, všem se kouřilo od pusy. Příběh je omezený malým rozpočtem a zjevně malými kulisami. Ale Kiklůpek je fajn. Dobře to tam dává za srdíčko. Pak chudák ale zahyne, fandil jsem mu. Jeden bod za namakaného netvora a jedna za useknutou hlavu na konci a stříkající tělo i po dopadu na zem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy má na stavbě domu dojít k cejchování nového otroka, lze spatřit v pozadí žlutý deštník. (Godhaj)
  • Když Gordian v aréně čeká na svůj rozsudek, je v jedné scéně bez hadrů a ve druhé s nimi. (StrYke)

Reklama

Reklama