Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. To že tam zmlátím k smrti několik ženských je opravdu k zamýšlení teda takový blábol jsem už dlouho neslyšel. To už může být k zamyšlení každý thriller teda. Jinak nevěřte popisu není zde žádný psychopatický sériový vrah ale jakýsi polda, který zabije 1 prostitutku jejího chlapa (aby to svedl na něho) a pak ke konci i svou manželku a jakéhosi maníka co ho u toho viděl. To celé se odehraje zhruba v 5 minutách zbytek jsou pindy o jeho životě ke konci je zde jakési zamyšlení proč to dělal že mu dělalo dobře mlátit ženské ale jako záminka k vraždění je to slabé. Navíc konec je tupý až to bolí (oni ho zastřelí i s jeho ženou, která to přežila jakože) do toho chytne barák (nevím z čeho asi se budu muset optat režiséra :-) a všichni tam umřou opravdu originální. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Casey-ho "životní role", v reálu je pri na tom podobně... tajemné, jak cesta domů přes osvětlený hřbitov. Lou má jaksi bráchu, který ho navštěvuje v různých časových intervalech. No a jeho brácha je takový malý sadista, který by si rád do něčeho praštil a jelikož Lou má rád něžné pohlaví, brácha nemá jinou volbu. Snažím se dneska fakt slušně a proto, absolutně jsem se z toho málem to. Casey a jeho hlas mě málem unudil k smrti. Snad záměr?! 3/10 ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Vrah ve mně je sedmnáctý celovečerní snímek Michaela Winterbottoma. Svým ztvárněním se jasně hlásí k filmu noir, který je ovšem díky explicitním násilným scénám nebývale ponurý. Tématika psychopatických zabijáků a masových vrahů má tradici jak v exploatační “brakové”, tak v kriticky víceméně kladně přijímané části kinematografie. Vrah ve mně si je ovšem svých vyprávěcích strategií a tematické tradice dobře vědom, nelze se tedy ubránit pocitu, že spíš než “upřímnou výpovědí” upoutává cynicky chladným pomrkáváním na poučeného diváka. Recenze na indiefilm: http://www.indiefilm.cz/2011/06/27/dvd-vrah-ve-mne/ ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Casey Affleck hrál výborně úlisného hajzla už v Zabití Jesseho Jamese... a v tomhle snímku je ještě o stupeň lepší. Brutální scény vražd dosahují takového naturalismu, na jaký sme zvyklí spíše z japonské kinematografie. Panenka Jessica Alba se po těhotenství opět vrací na plátno, tentokrát rolí prostitutky, která se nechává mlátit jak žito... a moc ji to sluší... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

První shlédnutý film na 45. ročníku MFFKV a hned taková čičovina. Winterbottomova Tristrama Shandyho mám rád, navíc oplývá mnohem větší atmosférou a hravostí, než The Killer inside me, kde je snad vše úplně špatně a postavené na hlavu. Už přemíra postav zapříčiňuje fakt, že je dost těžké se v nich vyznat a ve výsledku se dostavuje jen rezignace. Dialogové pasáže vzbuzují úsměv a úlek, protože to nemohlo být myšleno vážně a ani v žertu. Parodické výstupy ala sprint po ulici s kudlou v ruce nebo výsledné rozuzlení zapříčinily, že mi slezly snad všechny chlupy ze zad a braly nohy na ramena pryč ze sálu. Navíc nechat bloumat Simona Mentalistu Bakera téměř dvě hodiny po pravém vrahovi je nevídané a neslýchané. Casey Affleck tentokrát nevýrazný – málem jsem z jeho Lou Forda usnul. Kam se podělo charisma? Tenhle snímek se nemůže líbit snad vůbec nikomu. A pokud se přeci jen najde pár šťastlivců – budu jim jen tiše závidět, protože očekávání byla veliká. PS: Bible zařazená v knihovničce vedle Freuda - jak zlověstné to znamení. [MFF Karlovy Vary 2010] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Je zajímavé, že o zfilmování tohoto příběhu se zajímali mnozí režiséři a v plánech figurovala ta nejslavnější jména filmového nebe. Z nejrůznějších důvodů ale vždy z realizace sešlo. Poprvé se plánovalo natočení už v 50. letech, kdy měli hrát hlavní postavy Marlon Brando a Marilyn Monroe. Po smrti Marilyn byl ale projekt zrušen. V dalším plánovaném projektu v 80. letech měli hrát Tom Cruise, Brooke Shieldsová a Demi Mooreová. Ani ten se ale neuskutečnil. A do třetice měl zájem Quentin Tarantino, plánoval natáčení s Bradem Pittem, Umou Thurmanovou a Juliet Lewisovou. Projekt byl odložen po 11. září jako příliš brutální. (Zdroj: HCE)
  • Zlaté maliny 2011: Nejhorší herečka ve vedlejší roli - Jessica Alba. (Pepinec)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jima Thompsona. (Terva)

Reklama

Reklama