Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 2
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (585)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Největší předností tohoto dokumentu je bezesporu vizuální koncept. Pomalé a dlouhé, dechberoucí záběry na krásy přírody s doplňujícím komentářem autora vytvářejí základ pro apelující ekologickou agitaci. Ok, film je sice už 9 let starý, ale už tehdy se nemohlo jednat a také nejednalo o žádné nové informace, takže tu máme moc hezky zpracované, avšak velmi monotónní opáčko toho, co ve většině případů už dávno víme. Což je škoda, protože tenhle obecně velmi pozitivně přijímaný až glorifikovaný dokument mohl mít mnohem intenzivnější dopad na diváka. Takto se nemůžu zbavit dojmu, že je určen především té nejširší divácké obci, která se sice dojme krásou přírody, odkejve všechny hrůzy, kterých se na přírodě dopouštíme, ale po skončení filmu je klidně půjde páchat dál. Za mě velmi nevyužitý potenciál. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Home je plný překrásných obrázků. Leckteré záběry nemají daleko k abstraktnám uměleckým dílům. Vizuálně lze již nelze dosáhnout dokonalešího efektu. A pak tu je aktivistický komentář. Nebudu hodnotit jeho obsah, i když s předkládanými názory tak v 80% souhlasím. Spíš si myslím, že komentář je taková berlička, díky které se tvůrci snaží dosáhnout kýženého efektu, totiž zprávě o stavu světa. A takhle lacino já se nedám. Když si vzpomenu například na geniální Koyaanisqatsi, či výtečnou Baraku, tak si uvědomím, že jde říct mnohem víc a to i beze slov. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

hodně znepokojující ekologické varování, které diváka nejprve 80 minut se zdviženým prstem zavaluje nespočtem palčivých problémů současné populace, aby pak v závěrečné desetiminutovce dodalo i trochu toho optimismu s vidinou lepších zítřků.. celkově to působí místy možná až zbytečně (?) dramaticky a pesimisticky, ovšem svou úlohu (tedy poučit, upozornit a varovat) splňuje tento dokument na výbornou.. a to celé navíc zajímavou, poutavou a dobře koukatelnou formou.. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Říkám to pořád: ,,Nepijte tu sladkou vodu, je jí málo. Pijte raději hořkou třeba pivo,,. A koupat se, stačí jednou za rok v moři...budete vypadat krásně do hněda i v Zimě. Nic, jsem veselej cynik, je smutný vidět, jak si pod sebou řežeme tu větev. Země je živý organismus a nenechá si to líbit věčně. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Hnus. Fakt. A to jsem, prosím pěkně, životní prostředí studoval. Nechutně patetická hudba, nechutné tlačení na pilu osudovým komentářem, který navíc asi první půl hodinu působí spíše jako přednáška pro druhý stupeň základní školy - "voda se vyskytuje na planetě Zemi ve třech skupenstvích - pevném (led), kapalném (voda) a plynném (pára)", ne vážně?! Dramatické přelety nad Zemí se poněkud přejí už po prvních několika desítkách minut, takže ve finále není proč Home sledovat dále. Já jsem si to však masochisticky užíval a byl jsem zvědav, kolik ekopatosu se jim tam ještě podaří nacpat. Nechápejte mne špatně, sere mne, jak si tu planetu k*rvíme, ale je to asi ten cynik ve mne, který říká "lidi jsou idioti a dokud nebude pozdě, nic se nezmění". A pokud se lidi rozhodnou něco změnit, nebude to na základě tohohle debilního dokumentu. Potěšil leda poměrně positivní závěr filmu... 20% ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • Na projektu Home se finančně podílela celá řada velkých světových společností, nejvíce firma PPR. (ČSFD)
  • Emise plynů vytvářejících skleníkový efekt, které vznikly při natáčení snímku Home, byla vyrovnána podporou projektů na ochranu životního prostředí. [Zdro: SPI] (POMO)

Reklama

Reklama