Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 2
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (585)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o planéte Zem. O kolobehu života, o rovnováhe a prepojení všetkého so všetkým, o zásahu človeka a hlave o tom, čo človek nenávratne zničil a aká je šanca na záchranu. Asi nikto nepochybuje, že najväčším zabijákom je ropa a jej produkty. Bohužiaľ ropa je biznis a všetko ostatné ide bokom, dôkazom čoho môže byť aj výborný dokument Kto zabil elektrické auto. Ešte päť minút pred koncom máte pocit, že záchrana už neexistuje, ale na záver predsa len zaznie pár optimistických viet a prehlásenie, že ešte je čas na záchranu. Po toľkých pesimistických výkladoch som očakával, že komentár spomenie, čo môže pre záchranu planéty urobiť každý z nás. No, hádam nebudem sám, kto sa snaží šetriť energiami a separovať odpad, aspoň toľko. Na záver musím dodať, že hlas Z.Svěráka mi tam nesedel. Film 80%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument velmi zkratkovitě pojednává o životě na naší planetě. Zejména pak naší neúctě k životnímu prostředí. Je to zkratkovité bohužel tolik, že mi to místy připadá jako pouze povídání pro děti a na vážnosti tomu určitě nepřidal vypravěč Zdeněk Svěrák. Na druhou stranu musím uznat, že do dvou hodinové stopáže se tolik informací jinak než zkratkovitě prostě nacpat nedalo. Jednotlivé obrázky jsou docela pěkné a jako celek to nepůsobí vyloženě špatně. Z tohoto dokumentu se sice nedozvíte příliš nových informací, zato ty staré máte slušně shrnuty do dvou hodin. Zázrak se tady nekoná, ale průser také ne. Zbaběle dávám * * *. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Spojení nádherných (někdy i děsivých) obrázků a krásné hudby Armanda Amara. Mluvené slovo v podobě Z. Svěráka mě chvílemi přišlo zajímavé, chvílemi mě štvalo a rušilo ve vychutnání hudby. Určitá fakta, která tu zazněla mi přišla zajímavá a snad i nová, v mnoha momentech mi však komentář přišel zbytečně opakující dokola celkem banální věci jako že je vše provázané atd. Každopádně i když se tvůrci na konci snažili o trochu pozitivní a nadějné vyznění, ve mně převládá (nejen díky tomuto filmu) pocit, že 21.století je nejspíš poslední maximálně předposlední století, které má lidstvo před sebou. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Úžasné scénérie, záběry a hudba, ale celý koncept je tak jednoduchý, jako by byl určen buď pro předškolní děti nebo úplné ignoranty. První hodina a půl se jen věnuje tomu, co všechno je špatně a o kolik horší to ještě bude. Což působí jak depresivně, tak zbytečně. Posledních patnáct minut zabývajících se tím, jak něco můžeme změnit vypadá naprosto nuceně. Nádherná forma, laciný obsah. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Fascinujúce obrazy, príjemná hudba, komentár, o ktorom by sa dalo diskutovať, ale predovšetkým smútok je tým, čo by malo byť celkovým dojmom. Smútok z toho, že sa považujeme za najinteligentnejšie tvory planéty a pritom systematicky pracujeme na záhube celku pre krátkodobý prospech časti. Smútok nad tým, že patrím k nim a nič proti tomu nezmôžem. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • V Las Vegas, které je vybudované v poušti a kde žije kolem 600 000 lidí, se denně spotřebuje průměrně kolem 800-1000 litrů vody na osobu. V roce 2009 průměrný Čech denně zpotřeboval 138 litrů vody. V tomto údaji je ale kromě spotřeby záchodu, pračky, umývání nádobí či použití sprchy započítán i podíl vody potřebné k vyrobení např. potravin, výrobků, atp. (Expertt)
  • Na projektu Home se finančně podílela celá řada velkých světových společností, nejvíce firma PPR. (ČSFD)

Reklama

Reklama