Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Recenze (81)

iampatrik 

všechny recenze uživatele

55% Z počátku nadprůměrné hororové krimi, kde jsem hltal díl za dílem, pomalu odkrývající se příběh. Čím však dílů přibývalo, tím Ostrov smrti ztrácel dech až ho ztratil úplně. Konec je už jen hloupé vybíjení přeživších, s jejich hloupým chováním a s hloupým ukončením. Veliká škoda. (Přesto zajímavý, nenápadný, hororový seriál) ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Co jsem od toho čekal se celkem naplnilo, i když logika občas hapruje. Takže když se mi tak krásně plní očekávání...., tak očekávám...., že se to stane realitou a na ostrov se vypraví na dovolenou: pan Klaus, Gross, Dalik, Ritter, Janoušek, Hrdlička, Barták, Kalousek, Kellner, Tykač, Jansa, Bém, Drobil, Bakala....a těšit je tam může třeba Nagyová. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

One by one... Velice příjemně napsaná vyvraždovačka postavená na konceptu Agathy Christie, jejíž hype díl od dílu stoupá. Samotné vraždy ´sou přinejmenším zábavné, CBS se nebojí ukázat i nějaké to gore a o své se stará i smypatická televizní komercializace a zajímavá hra s divákem. Díky bohu dostatečného prostoru dostal i Jim "Bobby" Beaver. Bohužel s přelomem desátého dílu se hra mění a z tlejících těl začíná stoupat opar nepříjemného patosu. Navíc s narůstajícím bodycountem se bortí hranice logiky a "nečekanými" zvraty tvůrci podřezávají krky jen sami sobě. Škoda, takhle se Harper´s Island zahrabal hluboko do hrobu průměrnosti. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako napínavá detektivka namíchaná s hororem, skončilo to jako zoufalá fraška. Oblíbený trik autorů bylo vzít nějakou sympatickou postavu, na konci dílu ji představit jako možného podezřelého a v následujícím díle to hned popřít. Prvních šest, sedm dílů jsem se těšil, co bude následovat, později už spíš děsil, co tam hrdinové budou vyvádět za nesmysly. Ve výsledku promarněná šance a zklamání. 50% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Harper's Island přináší na televizní obrazovky zajímavý nápad, přeci jen tolik slasherů se v seriálových vodách nepochybuje. Protože mě tohle téma baví, tak bylo vcelku jasné, že se dřív nebo později potkáme, jenže... Skupina (hloupých) lidí se vydá na ostrov, kde se před pár lety odehrálo několik podivných vražd, aby tam uspořádali svatbu. Mezi svatebčany (a i místními) je samozřejmě několik postav, které mají svá tajemství. A musím uznat, že začátek vypadal opravdu zajímavě a dokázal mě navnadit. Atmosféra byla solidní a náčrt hlavních postav sliboval vcelku zajímavou šanci. Problém je, že asi tak po úvodních 2 dílech přišlo spoustu zbytečné vaty a hloupostí. (Nikdo nikoho nepostrádá, nikdo nikoho nehledá). Bohužel tvůrci se místo vyprofilování vraha vydali cestou "každý je podezřelý a každý je v ohrožení", což je jednoduše blbost. Od začátku je jasné, kdo zůstane do finále, kdo má sloužit jako podezřelý a kdo je prostě jenom maso. Copak někdo věřil, že tu malou trapku zabijou? Já jí to přál, ale přeci jen jsme u amerického seriálu a tak buďme realisti. Nezbývá tedy ji vyhlásit nejotravnější postavou. Postupem času samozřejmě dochází na spoustu nelogičností a klišé (Pojďme se rozdělit, někdo umřel, pojďme se rozdělit znovu) Jsem rád, že mě můj instinkt k odhalení vraha nezklamal, protože jsem ho podezříval od prvního úsměvu (i když konec tedy překombinoval a podělal). Přesto to stojí za podívání, pokud máte daný žánr v oblibě. A pár plusů bych jistě našel, třeba názvy epizod, atmosféra ze začátku, bizarní video ze závěru nebo Bobby ze Supernatural v roli šerifa. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (7)

  • Všechny televizní reklamy na seriál již předem naznačovaly, že bude mít pouze 13 epizod bez dalších pokračování a že postava záhadného zabijáka bude odhalena až ve finální epizodě. (Zdroj: ČSFD)
  • Katie Cassidy, Gina Holden, Callum Keith Rennie, Jim Beaver, Amber Borycki, Chris Gauthier, Ben Cotton, Sean Rogerson, Dean Wray, Jay Brazeau, Aaron Pearl,Alex Ferris, Maxine Miller, Anna Mae Routledge, Sarah-Jane Redmond a Sarah Smyth. Všichni tito herci a herečky se objevili také v seriálu Lovci duchů (od r. 2005). (Zdroj: ČSFD)
  • V desátém díle popíjí Shane Pierce alkohol s názvem „Robert McLachlan“. Stejně se jmenuje hlavní kameraman seriálu. (Phorbo)

Reklama

Reklama