Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Recenze (81)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Harper´s island je podle mě celkem odvážné dílo. Posuďte samy udělat 585 minutovej slasher chce odvahu. Nicméně se mi seriál dost líbil. Nenudil jsem se bavil jsem se a po každé epizodě jsem se těšil co bude dál. Je pravda že nějakej díl občas pokulhává(zvláště 6 díl), ale to nemění nic na mém hodnocení. Za mě dobrý. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

One by one... Velice příjemně napsaná vyvraždovačka postavená na konceptu Agathy Christie, jejíž hype díl od dílu stoupá. Samotné vraždy ´sou přinejmenším zábavné, CBS se nebojí ukázat i nějaké to gore a o své se stará i smypatická televizní komercializace a zajímavá hra s divákem. Díky bohu dostatečného prostoru dostal i Jim "Bobby" Beaver. Bohužel s přelomem desátého dílu se hra mění a z tlejících těl začíná stoupat opar nepříjemného patosu. Navíc s narůstajícím bodycountem se bortí hranice logiky a "nečekanými" zvraty tvůrci podřezávají krky jen sami sobě. Škoda, takhle se Harper´s Island zahrabal hluboko do hrobu průměrnosti. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Pripoustim ze prvnich asi 8 dilu bylo neskutecnych a na serial velice kvalitnich, napaditych a opravdu originalnich. Co se ale stalo v poslednich asi 5ti dilech srazi cely serial do totalniho bahna. Prvni polovina totiz neskutecne navodi atmosferu jednak ponureho hororoveho thrilleru a clovek si neni jisty vubec nicim. Bohuzel atmosfera jako takova vyzni nakonec uplne do prazdna protoze kdyz se z tohohle serialu ke konci stane vyvrazdovacka prvniho stupne zahodi vsechno za hlavu. Prestane se premyslet a zacnou se pouze kupit mrtvoly zabite tim nejblbejsim zpusobem jaky muze byt. Nehlede na tu kupu nejproflaknutejsich klisoidnich hororovych klicek, logicke chovani hrdinu radeji ani komentovat nebudu. Opravdu me to zklamalo protoze jsem byl z celeho zacatku nadsen. Nejvic co me ale prekvapilo byla v podstate absence motivu nebot to co nam predkladaji autori bych se jim stezi odvazil nazvat. Skoda kdyby tohle nekdo domyslel trochu inteligentneji mohl z toho byt hit. A jeste jedna vec sledovat kreniciho se Christophera Gorhama 13 dilu v kuse je opravdu otres jeho vyraz jakym hraje neco co melo vypadat asi jako stesti je ten nejhorsi co jsem videl. JInak naprosto souhlasim s uzivatelem Lhurgoyf. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem i nad odpadem, ale nakonec jsem se rozhodl dát bod za některé postavy, respektive herce. Seriál je obrovským zklamáním. Má plno chyb ve scénáři, ději, nelogické chování postav...vlastně by se dalo říct, že celý seriál je naprosto nelogický. Skoro všichni, co uvidíte v prvním díle, budou mrtví. Každý díl zemře jedna a více postav. Připadá mi, že právě tohle přitáhlo většinu diváků. Ale je to udělaný značně neobratně, nuceně a postupně to ztrácí na...všem. Hlavní hérečka stojí za nic. Vypněte mozek, zahoďte veškerou logiku a možná se vám to bude líbit. Filmařina je to dobrá, ale děj a scénář sucks. Bod za Cala a Shanea. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Co jsem od toho čekal se celkem naplnilo, i když logika občas hapruje. Takže když se mi tak krásně plní očekávání...., tak očekávám...., že se to stane realitou a na ostrov se vypraví na dovolenou: pan Klaus, Gross, Dalik, Ritter, Janoušek, Hrdlička, Barták, Kalousek, Kellner, Tykač, Jansa, Bém, Drobil, Bakala....a těšit je tam může třeba Nagyová. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (7)

  • Seriál byl natočen na Bowenově ostrově, ostrovní obci asi dva kilometry západně od Vancouveru v kanadské provincii Britská Kolumbie, a na University of British Columbia. Fiktivní Candlewick Inn, tajemný hotel, se nachází ve Vancouveru v Cecil Green Park House. (Trajektt)
  • V desátém díle popíjí Shane Pierce alkohol s názvem „Robert McLachlan“. Stejně se jmenuje hlavní kameraman seriálu. (Phorbo)
  • Všechny televizní reklamy na seriál již předem naznačovaly, že bude mít pouze 13 epizod bez dalších pokračování a že postava záhadného zabijáka bude odhalena až ve finální epizodě. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama