Reklama

Reklama

No Smoking

Česko, 2006, 64 min

Obsahy(1)

Nezávislý film líčí neodvratně se přibližující události roku 2012. Skupinka tajných kuřáků Jean, Inci a Pietro jede za distributorem cigaret Marcelem. Během nakládky zboží si Inci v ateliéru Marcelovy ženy Marie zakoupí obraz. Skupinka provádí distribuci cigaret závislým ilegálním kuřákům ve městě, kde však narazí na protikuřácký oddíl policie. Následuje zběsilá honička. Jean, Inci a Pietro ale nemají mnoho šancí na únik. V roce 2012 jsou všichni obyvatelé opatřeni čipy a policie monitoruje každý jejich pohyb. Mezitím ve Zvláštním ústavu docentka Krátká předvádí užaslým vědátorům nový typ dálkového nikotinového detektoru vyvinutého ve Spojených státech. Unikátní přístroj však představuje pouze předehru k hlavnímu výzkumnému úkolu, který na všechny teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

zette 

všechny recenze uživatele

Namet skoro jako u Truffautoveho 451° Fahrenheita:-). No, zakazy pribyvaji a koureni to asi odnese mezi prvnima... Tema zajimave, nekolik pasazi vtipnych, hlavne uvodni vypraveni nejstarsiho kuraka. Herci amatersti a podle toho to tak i vypada. I pres kratkou stopaz me film ke konci zacal nudit, ale divat se na to da. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hříčka o plíživé totalitě. 1) Neherci mi nevadí, kuřáci jsou i docela vtipní. Film je ale zbytečně dlouhý a popisný. Chybí jasnější přesah. 2) Je-li toto jeden z nejzajímavějších amatéráků vůbec (kiddo), pak tedy nevím... 3) Z 26 mužských herců je podle titulků celkem 12 Petrů. Chtějí tím tvůrci něco vyjádřit? ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nezávislý amatérsky natočený "sci-fi" film, který má však docela kvalitní technické provedení. Práce s (ne)herci je horší, ale je zahrán se zápalem a to se cení. Vytkl bych mu hlavně jednodušší scénář a dialogy, které jsou často o ničem a natahují film, i když ho v ději nikam neposouvají. Ve výsledku se žádný zázrak nekoná, ale s ohledem na použité prostředky dávám 2* a třeba si mezi kuřáky své fanoušky najde. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to k ničemu nedospělo, když to tak skvěle začalo. Ten úvod je totiž dost zajímavý a scéna postupného měnění krabiček cigaret byla tak neuvěřitelně nadčasová, že by mě strašně zajímalo, jestli si to tvůrci zpětně uvědomili. Ani jsem neměl problém s nedůvěryhodnými výkony herců, protože z nich je vidět snaha a nadšení a stejně tak jsem ani neměl problém s filmařskou stránkou, která je skutečně amatérská (i když na amatérský film z roku 2006 kupodivu ve skvělé kvalitě), ale je na ní vidět cit pro různé úhly záběrů, takže určitý talent tam vidět je. Ze slušně rozehraného příběhu se ale začne čím dál tím víc stávat crazy komedie, jejíž fóry někdy fungují a někdy naopak vůbec, ale úplně to zabilo veškerý potenciál, který tam dlouhou dobu byl. Ty zákazy cigaret, povinné čipy, testování na lidech... Kurňa, z toho mohla být fakt solidní sci-fi, jen to prostě dospělo k totální kravině. Závěr to fakt zabil a nakonec ani netuším, jestli jsou tvůrci na straně kuřáků, nekuřáků či někde mezi, protože to končí hrozně nahodile. Je to strašná škoda, že se takhle zazdil, ale i tak je to rozhodně jeden z těch zajímavějších a povedenějších amatérských filmů. 3* ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Velmi skvělé. I zde platí častý nešvar českých amatéro-nezávyslých filmů - herectví, repliky, které nezní přirozeně a film tak nedokáže diváka pohltit - ovšem jen ve smyslu, že děj nevnímá jako "skutečnost". Nic mu ale nebrání, aby se propadl do zábavné sofistikované hry (hry na film, hry na fiktivní realitu). Není to ostatně lepší? Tenhle film má totiž drajv, který by mu mohly "oficiální profi" filmy závidět. A super nápad! Za těch šest let se zdá být téma stále aktuálnější. Že by další sci-fi, kterému se podařila prognovat budoucnost? ;) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Původní natáčecí plán představoval deset dní. (ČSFD)
  • NO SMOKING je první český neprofesionální film natočený a zpracovaný ve formátu HDV s vysokým rozlišením a zvukem Dolby Digital 5.1. (ČSFD)
  • Film byl kompletně zpracován v HD formátu 1080p. (ČSFD)

Reklama

Reklama