Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

heyda 

všechny recenze uživatele

Komedie? Neee...Lehce humorné drama? Ano. Co bych chtěl ve filmu vypíchnout a co mi přišlo nejzajímavější, byl vztah LOLy s mamkou. Další výhodou tohoto mládežnickýho filmu je, že působí z dějového hlediska poměrně uvěřitelně a přirozeně. Zatímco to, co rozhodně není uvěřitelný, je sestava kluků metrosexuálků s orlím hnízdem na hlavě. Musím co nevidět vyrazit do Paříže a zjistit, jestli je teď skutečně taková móda :-D :-D. Je paradox, že na filmu o puberťácích mě osobně nejvíc zaujaly jejich vztahy s rodiči a taktéž vztahy mezi samotnými dospěláky, zatímco, ty pubertální starosti mě opravdu míjely. Pokud však hledáte komedii, tak tady nehledejte. 60% ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

No tak jo. Nebudu to nadsazovat. Ale podobně oddechový francouzský komedie střihu právě Lol mi (když mám na ně náladu) vždycky udělaj dobře. V tomhle jsou Frantíci mistři - ukecaný komedie se vztahovým prolínáním mladejch i starších generací. S tim jejich charismatem se totiž obyčejnej příběh škrábe do úrovní, o kterejch se americkejm (českejm ještě výrazněji) ani nezdá. Má to šťávu, Sophie Marceau válí, je to přiměřeně vtipný, všichni se dobře voblíkaj a i ty popový srajdy vlastní díky typicky francouzsky folkovýmu nádechu přiměřenou značku snesitelnosti. Mimochodem, vagína z kuřete je pomocí webky fakt geniální nápad. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Inteligentnější a uvěřitelnější variace na teen romantické komedie z prostředí středních škol. Film vybočuje z řady jiných žánrově podobných snímků převážně tím, že se spíše zaměřuje na romanci než stupidní humor a poměrně velkou čast zde dostávají i dospělí v čele se stále skvěle vypadající Sophií Marceau. Překvapivě zdařilý film. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Sice mi to trošku připomínalo Skins, ale ne až tak moc. Francouzi opravdu dokáží vytvořit skvělé filmy, kolikrát lepší než ty americké teen komedie. Ty se můžou jít zahrabat oproti tomuto. Sice jsem trochu zírala na ty strašné účesy, co to tam ti kluci měli, ale jinak jsem se skvěle bavila a každému vřele doporučuju;) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že přestože je to scénu od scény jako americká LOL, je tenhle film někde úplně jinde. Hádám, že to bude hlavně mnohem sympatičtějším obsazením a asi i takovou jinou atmosférou filmu, která ve francouzské produkci nepůsobí tak lacině a hloupě jako verze s Miley Cyrus. A kupodivu stačí takhle málo k tomu, aby se z podprůměru stal lehčí nadprůměr. Škoda, že tuhle verzi jsem neviděl úplně první. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Režisérka Lisa Azuelos natočila stejnojmenný film LOL (2012) také o 4 roky později. Svými příběhy se však liší. (iampatrik)
  • Christa Theret se objevuje už podruhé v celovečerním filmu jako středoškolačka, kterou sužují problémy s láskou. Předtím si zahrála ve filmu Et toi, t´es sur qui? (claudel)

Reklama

Reklama