Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Není všechno zlato, co se třpytí! Dar sice dramatem je, ale postrádá především rychlejší spád a mnohem více vypjatějších a dramatičtějších chvil, než se nám naskytlo v tomto případě. Pak není divu, že výsledkem je malinko nudnější podívaná, což je škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Holt Amíci si točí podle sebe a mnohdy to neumí prodat. Námět (ač nijak neoslňují a je celkem ohraný) vykazoval slušný potenciál a psychologické profily všech zúčastněných se podařily vykreslit, ovšem vyznělo to tak nějak kostrbatě. Největším kladem je jednoznačně herecké osazenstvo. Kromě stálic Brosnana a Sarandon mě opravdu velmi, ale velmi mile překvapila vycházející britská hvězda Carey Mulligan. Zahrála opravdu výborně a navíc zde byla nehorázně sympatická! Hudba se držela v mezích žánru. Závěr? Říkám to pořád a řeknu to zase: na dramata evropského formátu to zdaleka nemá! Amíci se snaží hrát na city, ale bez většího efektu. Naštěstí jsou tady skvělí herci, kteří vynášejí toto drama do jemného nadprůměru. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale toto téma už jsme viděli tolikrát a já jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem to někde viděla už i lépe. Film s naprosto předvídatelným dějem, naprosto bez jakéhokoliv překvapení. Ta závěrečná klasická část už mi upřímně vadila. Mě film lehce zklamal a je to škoda, protože herecké výkony jsou vážně dobré. Carey Mulligan má opravdu velký talent a jednou by z ní mohla být velká herečka. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Bolestné, dramatické, uplakané, histerické, nevyrovnané, nadějné, zajímavé. Prvních pět minut (jak vystihla má kamarádka) je opravdu těch nejzajímavějších, kde se dozvíte vlastně všechno. I přesto scéna v autě kdy rodina jede z pohřbu byla dostačující i beze slov. Během filmu se několikrát objeví klasická americká gesta a fráze, přesto se neubráníte slzám. Susan Sarandon hrála tak neskutečně šílenou ženu, která mi lezla neskutečně na nervy. Bratr věčně pod vlivem drog a otec Pierce odolávající spánku, aby mohl dávat rodině nějaký řád. Do toho skvělá Carey Mulligan a máme takový hezký uplakaný film, který díky bohu, končí relativně dobře. Film, který rozhodně není na každodenní promítání. Ta Carey má tak hustý vlasy, už se těším ke kadeřníkovi.. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Pekne natočená dráma, nad ktorou by som možno ešte pred dvoma rokmi slintala blahom, ale dnes to už na mňa akosi nefunguje. Tak ako ma na druhý pokus vôbec nedojali Obyčajní ľudia, aj tu mi prišiel výborný námet pomerne nedotiahnutý. Ak má ísť o odhaľovanie vnútra rodiny a psychologickú analýzu smútku a vyrovnávania sa so smrťou, čakám väčšie emócie a takú tú pocitovú facku na záver, ktorá ma pripúta ku kreslu a prevráti vnútornosti naruby. Nedočkala som sa, ale aspoň Carey potešila tak ako vždy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem, kterým se film moc líbil, mě totiž ničím nepřesvědčil. Postavy se chovají i přes ztrátu Bennetta místy dost podivně. Každá samozřejmě truchlí po svém. Ale třeba Susan Sarandon je tak zralá do ústavu. Pro mé potřeby je Dar dosti malým filmem, u kterého jsem jen prozkoumal zda-li mě tyhle rodinné dramata dokáží zaujmout. Zjistil jsem že nedokáží. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama