Dorothy Mills

Mysteriózní / Thriller

Irsko / Francie, 2008, 102 min

Agnès Merlet

Rozpočet $500,000Tržby Celosvetovo $2,196,214(5.7.2010)

• LIVINGDEAD

Obyčejný TV psychologický film. Zpočátku to vypadalo nadějně - uzavřená komunita na ostrově, žijící podle vlastních pravidel........podivné pohledy obyvatel, žena vařící v restauraci pouze jídla bílé barvy, podivné hluky, které nikdo neslyšel..... Hmmm, říkal jsem si : "opět nějaký horror o pošahané komunitě, to bude fajn." Jenže pak se to zvrtlo a pozornost se upnula na náctiletou dívku, která se každý den chovala jinak. Proč? Protože měla 5 rozpolcených osobností a tak jsme ji jeden den viděli jako děvčátko, druhý den jako brutálního sadistu, třetí den jako kurvičku.... atd. Jak jsem již psal pouhý TV film, který ničim nezaujme!(28.3.2009)

Jaký je skutečný problém s Dorothy? ,,To je stará historie….. Místní historie“..... Představte si ostrov, kde lidé žijí zdravím a čistým životem, páč je chrání víra. Jste psycholog a máte na pozorování holku, jenž má víc osobností (což je zajímavý). Venku chčije a chčije a místní lidé (takové panoptikum, které by mělo zůstat izolované) se chovají podivně, tajemně mluví, nebo mlčí a čumí (což je hnusný). A pátráte a pátráte, až vám začne hrabat a na konci nemáte být šokováni vy, ale diváci. A to dvakrát! Film chce šokovat, ale nedaří se mu to. Nemůže za to Dorothy, ani vy, ale rejža. Dovedu si představit, že zručnější řemeslník by to na 4* hravě vytáhl. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Žiju na malém ostrůvku uprostřed rybníka. 2.) Přitahují mě nevysvětlitelné věci. 3.) Taky mě bude zajímat, proč představitelka Dorothy (Jenn Murray) není uvedena v hercích. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **(1.6.2010)

• Sofia

V Irsku jsem kdysi byla a taková koncentrace ošklivých lidí, jací jsou k vidění v tomhle filmu, se tam tedy opravdu nevyskytuje...nehledě na logické kiksy největším problémem Dorothy je, že žádná osoba ve vás nevyvolá sympatie, ani ta psychiatrička. Nuda a hodně mrtvých zvířat, nic víc.(22.11.2010)

No, mňa to zaujalo hlavne jednou vecou, a to ponurou atmosférou a strašne zlovestnou muzikou. Po dlhšej dobe vlastne niečomu podobnému udeľujem viac, ako len, u mňa tradičný, odpad!(13.5.2009)

• Guzo

Podle stylu točení i herců jsem to odhadoval na Dánsko, Norsko nebo něco takového. Nevadí :-) Co se filmu týče, ničím zrovna dvakrát nepřekvapí, dějové zvraty tu sice jsou, ale víte o nich už dopředu, takže jako by nebyly. Navíc hlavní představitelé mi nepřijdou nijak sympatičtí..(2.11.2009)

Skvělý psychologicko horrorový rozjezd ve skvělém prostředí, se zajímavou zápletkou, zajímavými a dobře zahranými postavami (psychiatrička, naprosto skvělá Jenn Murray coby "schizofrenní" titulní Dorothy Mills, ostrovní policista) a neustále drtící stav nechtěnosti - opravdu, sledovat pobyt na ostrově někoho, koho na tom ostrově nikdo nechce a dává mu to různými způsoby (od naprosté ignorance až po verbální útoky) najevo, je dost dobrá část filmu. Je jen velká škoda, že se konec zvrhne v neoriginální (přesto ne nezajímavě natočenou) a konvenční pointu. To trochu zamrzelo. Obecně však velmi milé překvapení. Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz(2.5.2011)

Hodně ponurý psycho horror o ostrově, který osidluje podivné společenství lidí skrývající tajemství. Ono tajemství se snaží odkrýt překrásná a talentovaná herečka van Houten. Ta mě opět potěšila a svou roli zahrála bezchybně. Celý film se odehrává na krásném irském ostrově, což je pro mě velkým plusem, neboť irsko se mi velice líbí. Dalším plusem je temná atmosféra koukající z každé scény, tu podtrhává ponurá hudba v pozadí. Dorothy Mills se sice pomalu rozjíždí a hlavně zezačátku jsem se obával nudného příběhu bez jakéhokoliv spádu. Tato obava mě zhruba po půl hodině přešla a konec už je opravdu temně strhující. Za plný počet to není, ale mé doporučení a čtyři hvězdičky si Dorothy zaslouží.(2.10.2009)

Zezačátku hodně se vlekoucí, ale na konci už to bylo rozjeté až až...Skvělá Jenn Murray, která si roli skutečně užila. Někdy se mi stane, že náhodně vytáhnu filmy, které jsou si obsahově podobné, zde jsem po Kainově výchově pár dní na to koukala na Dorothy Mills s obdobnou tématikou, ale každé bylo samozřejmě úplně jiné...a zde též tleskám. Určitě film dělaný s láskou, citem a i nějakou tou myšlenkou, takže byť divák brzy tuší, o co asi jde, rád se dodívá do konce, a ten se též zdařil.(22.2.2010)

Ťažký ale dobrý film s výbornými herečkymi.Carice van Houten ma svojim minimalistickým herectvom doslova pohltila tá ženská je velký talent.Tiež Jenn Murray - Dorothy. Bol som nadšený tým, ako perfektne zvláda prejst z jednej postavy do druhej a podat skvelý výkon..Tento film, aj ked je možno miestami zdlhavý stojí za to vidiet, hlavne kvoli ústrednému hereckému tandemu.(29.5.2009)

Jo, jo, na irském venkově, tak se dějou věci... Skvělá atmosféra. Jen jsem skoro celou dobu trnul, aby se to ve finále nezmršilo nějakým přiblblým zbytečným twistem.(16.4.2012)

tak tomuto říkám dobrý film, tajemný, holčina byla dost přesvědčivá, ale kdyby bylo na mě,ještě víc bych tam dala tajemna, ale bylo to hezký(12.1.2010)