Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syrové drama o mladém páru, který se snaží uniknout svému osudu na střeše vlaku z Mexika do vysněných Spojených států. Willy „Casper“ žije v mexické Tapachule a patří mezi členy zločineckého gangu Mara Salvatrucha. Pravidla gangu jsou pro něj vším, brutální násilí a smrt vnímá jako přirozenou součást svého života. Jeho celý dosavadní život se ovšem změní ve chvíli, kdy vyjde najevo jeho utajovaný vztah s dívkou Marthou Marlene. Ta během potyčky s jedním z členů gangu tragicky umírá a Casper se rozhodne její smrt pomstít a tím se postavit svému gangu. Jedinou šancí na přežití se pro něj stává střecha vlaku mířícího do Spojených států. Tam se setkává s běženci z dalších zemí Střední Ameriky, mezi nimi je i mladá honduraská dívka Sayra. Jejich rozdílné životní osudy se tím protínají a společně míří vstříc nejisté budoucnosti... Filmový debut amerického režiséra Caryho Fukunagy je spletitým příběhem o vyděděncích, kteří touží po naději na únik z bezútěšného prostředí Střední Ameriky. Snímek vyniká realistickým a věrným zachycením prostředí pouličních gangů a života běženců. Při svém uvedení v roce 2009 na filmovém festivalu v Sundance získal snímek ocenění za nejlepší režii a kameru. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

mne sa pacil peruansky snimok Pantaleon y las Visitadoras, asi stiahnem aj tento mexicky snimok 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

farsifal

farsifal (hodnocení, recenze)

Na tenhle brilantni film navazuje jako pokracovani neco co hledam ,nevim spravne nazev,nevi nekdo o tom vic ?

DEROmtx

DEROmtx (hodnocení, recenze)

Zeck: když nesnášíš drama tak proč se na ně díváš? :D .... a telenoveli??? taky nemám rád ...ale každému se líbí něco jiného ;) ....a pokud někdo vidí žánr drama a napíše že to je strašný film tak se to pro mě šašek ;)
 
 "radši vyřeště Váš osobní život, a neutíkejte k problémům jiných :-))"
 
a tohle??? ... to to má za význam??? .... pleteš si pojem a průjem ;)

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Vynikající. Tohle je absolutně moje gusto a byla to fakt jízda. Drsné Mexiko, drsný konec. Dle očekávání.

korndaddy

korndaddy (hodnocení, recenze)

Perfektni...paradni atmosfera ..pekne vystihnuta...pribeh taky povedenej....po druhem shlednuti davam misto 4 hvez na 5...povedenej debut

Luigi8403

Luigi8403 (hodnocení, recenze)

Na Discovery channel dávali dokument o gangoch ( Ross Kemp on gang),stále som sa na to tešil.Bavilo ma to pozerať :) a akurát išla jedna časť o tom gangu MS -13.... akože tam žiť ...čistý masaker! Chodil k tým členom gangu a zisťoval ako žijú,zabíjajú atď. Bol (Ross Kemp) v jednom záchytnom centre pre ženy,ktoré nechceli byť členkami gangoch,pýtal sa ich čo s nimi robili ked nechceli byť v gangu...všetci členovia ju bud znásilnili alebo zbili a tvár jej potetovali.Hrozné! A náhodou sa mi do rúk dostale film Sin Nombre,tešil som sa na neho,stálo to zato si to pozrieť...za päť.

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

uz se hodne dlouho zajimam o hispanske poulicni gangy - tema ktere mne fascinuje - a realita MS-13 aka La Mara Salvatrucha je opravdu verohodne zdokumentovana. Nezbyva mi nic jineho nez dat 5 hvezdicek a ukazat \m/

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

"web-dat odpad! Nesnáším dramata. Je to odpad, filmové kinematografie. Všichni co řešíte dramata a telenoveli, si radši vyřeště Váš osobní život, a neutíkejte k problémům jiných :-))" Kretén je slabé slovo.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

A zrovna celou dobu u toho dokumentu jsem si stěžoval, proč to nikdo nezfilmuje jako hraný film. Tudíž za tu kinopremiéru dík. :)

Ruut

Ruut (hodnocení, recenze)

ten dokument je o fous lepší než hraný film Sin Nombre .. ále jako takový vzdělávací dvojboj si dejte klidně obojí

Související novinky

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama